Dodaj do ulubionych

trudne zasypianie

30.11.04, 19:33
Mam problem z zasypianiem mojej coreczki.Marysia ma teraz cztery i pol
miesiaca,ale od okolo dwoch tygodni zaczela zasypiac z okropnym placzem.Nie
chce rowniez spac u siebie w lozeczku,sama juz nie wiem co mam robic w nocy
to jeszcze troche pospi u siebie ale w dzien to juz zupelnie nie mam mowy,po
polozeniu jej natychmiast sie budzi.Czekam na jakies rady.
Obserwuj wątek
    • monika.23 Re: trudne zasypianie 30.11.04, 20:05
      Droga Ewo, nie wiem co Ci doradzić, bo od urodzenia przyzwyczajałam swojego
      synka do usypiania we własnym na początku koszu, a teraz łóżeczku. Nauka
      zasypiania w łóżeczku nie była łatwa... początkowo wstawałam w nocy co pół
      godziny, aby podać synkowi a to smoczek, a to potrzymać go za rączkę. Nie było
      Łatwo. Ale pamiętaj z nocy na noc było coraz lepiej. W ciągu dnia także staram
      się kłaść go do łóżeczka, ale mimo zmęczenia nie chce tam usnać. Wtedy biorę go
      na ręce usypia i odkładam do łóżeczka. Budzi sie, ale nie podnoszę go ponownie
      tylko trzymam za rączkę. Nieraz śpiewam kołysanki. I usypia ponownie. Zycze
      powodzenia i pozdrawiam.
      • ewa3328 Re: trudne zasypianie 02.12.04, 22:26
        Dziekuje Ci bardzo za rade,bede probowac i moze sie udac.
        Pozdrawiam
        • pulcheria2 Re: trudne zasypianie 02.12.04, 22:40
          A próbowałaś usypiać w wózeczku, bujając kiedy zaczyna się budzić? U nas
          podziałało.
          PS Twoja cóeczka ma śliczne imię smile
          • ewa3328 Re: trudne zasypianie 05.12.04, 21:40
            Problem polega na tym,ze moje szczesci placze przy kazdej probie uspienia,nawet
            na spacerze.Zaczelo sie o tego ze dostala ataku histerii na rehabilitacji i tak
            jej zostalo.I tak teraz juz jest lepiej bo przestala plakac przez sen i szukam
            jakies metody by przestala mi plakac.Ale i tak zrobila postep bo coraz czesciej
            spi u siebie w lozeczku.
            Pozdrawiam
    • alohaa Re: trudne zasypianie 05.12.04, 22:30
      Moja mała (tez MArysia) ma podobnie. W dzień ledwo co uda mi sie ja uspić, to
      zaraz sie wybudza. Jest przez to bardziej płaczliwa, przyspia w czasie
      karmień, nie mówiąc o wieczornych cyrkach - noszenie, szeptanie, spiewanie
      coraz mniej pomagają. Jeszcze najszybciej usypia przy cycku - ale tez nigdy nie
      mamy pewności ze zaraz się nie obudzi. To trwa od jakichś paru tygodni i jest
      coraz gorzej, a ja nie wiem co robić bo na drastyczne metody wydaje mi się za
      mloda (ma 3 m-ce).

może ktoras zmam ma to już za soba ...
      • vikingowa1 Re: trudne zasypianie 06.12.04, 12:07
        Polecam przejrzenie wątków o kiążce "język niemowląt" lub przeczytanie książki.
        Ja jetem pod jej wrażeniem. Co prawda jeszcze nie zaczęłąm stosować metod zw
        niej zawartycha, ale na pewno spróbuję, bo moja córcia również daje mi popalić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka