Dodaj do ulubionych

PIELUSZKOWE ZAPALENIE SKÓRY- POMOCY

07.01.05, 10:57
moja miesieczna córka ma drobne czerwone krostki na pupci (uzywam
pampersówsmile) to chyba pzs co robic?
Obserwuj wątek
    • basias82 Re: PIELUSZKOWE ZAPALENIE SKÓRY- POMOCY 07.01.05, 11:14
      A moze ma uczulenie na chusteczki nawilzane. Jakich uzywasz?
      Smaruj pupe SUDOCREMEM- na tego typu wypryski jest rewelacyjny. Noi
      czzestostaraj sie wietrzyc pupe Malca.
      Pozdrawiam
    • mmgromacka Re: PIELUSZKOWE ZAPALENIE SKÓRY- POMOCY 07.01.05, 11:16
      ja swojego synka uratowalam tak: w dzien tetra w nocy pampers (bo wygodniej),
      sudokrem ale bardzo oszczedznie co tyczy sie wszystkich masci, wietrzenie no i
      mycie pupci przy kazdej zmianie pieluch wodą lub rumiankiem, jesli uzywasz
      nawilzanych chusteczek do pupy to odstaw bo moze to byc uczulenie. powodzenia i
      pozdrawiam
      Monika
    • asia.2611 Re: PIELUSZKOWE ZAPALENIE SKÓRY- POMOCY 07.01.05, 13:15
      spokojnie u mnie było i jest czasem to samo umyj pupę i wietrz ją. Podłuż
      pieluchę żeby się nie posiusiała i wietrz potem posmaruj najleprzy moim zdaniem
      jest sudocrem nawet cena tak nie przeraża albo Linomag jeszcze tańszy i często
      zmieniaj u mojej małej tak było jak w nocy zrobiła kupkę a w pieluszczce były
      już siusie wydziela się wtedy amoniak któru podrażnia jutro powinno być już
      lepiej pozdrawiam asia i Dominika

Dominika
      • bzdolska Re: PIELUSZKOWE ZAPALENIE SKÓRY- POMOCY 07.01.05, 14:00
        Stosowałam porady napisane powyżej plus suszarka. Wietrzenie pupki połączone z
        delikatnym podmuchem suszarki dawało rewelacyjne efekty gdy było już bardzo
        źle.
        Sudocrem stosuj tylko na zaczerwienienia (najlepiej krostki) bo bardzo wysysza
        skórę!
    • zduno2 Re: PIELUSZKOWE ZAPALENIE SKÓRY- POMOCY 07.01.05, 18:03
      mam rewelacyjną maść recepturową na tego typu rzeczy jeśli są chętni zapraszam
      na gg 3134544
      • optymistka7 Re: PIELUSZKOWE ZAPALENIE SKÓRY- POMOCY 07.01.05, 19:26
        mialam podobny problem miesiac temu. Pani Expert z forum poradzila zmiane
        pieluszek na inne (zmienilam na Huggiesy) i zmiane kremu. ZAstosowalam PENATEN
        OCHRONNY. Po 3 dniach rewelacyjna poprawa !!! Polecam
        Aha ! no i jak najwiecej wietrzyc !
    • monia767 Re: PIELUSZKOWE ZAPALENIE SKÓRY- POMOCY 07.01.05, 22:04
      U mojej coreczki stwierdzone pzs, ale nie byly to krosty, tylko zaczerwienie
      skory wokol odbytu. Skora byla mocno zaczerwieniona i blyszczaca. Sudocream
      tylko pogorszyl sprawe. Kolejni lekarze zapisywali coraz to nowe masci, ale bez
      resultatow. Po 2 miesiacach mala dorobila sie nadzerek. Pomogla dopiero
      pediatra dermatolog, ktora zalecila kombinacje lekow zewnetrznych (w tym
      natluszczajaco-nawilzajaco masc Linola, ktora stosuje profilaktyczne do dzis) i
      wewnetrznie syrop Clemastinum. Jesli nie masz pewnosci czy to pzs czy moze
      potowki, lepiej skonsultuj sie z lekarzem, ale naprawde dobrym. Wiem, co mowie,
      bo my w sumie bylismy u 7.
      Pozdrawiam,
      Monika
    • alcantra Re: PIELUSZKOWE ZAPALENIE SKÓRY- POMOCY 07.01.05, 22:08
      U mojej Małej krostki pojawiły się, jak zmieniłam pieluchy Bella Happy na
      Pampersy. Zniknęły, jak wróciłam do Bella. Pieluszki Rossmana też są w
      porządku. Poza tym po każdym umyciu pupy ciepłą wodą (mokre chusteczki stosuję
      rzadko) nacieram okolice, łącznie z pachwinkami zwykłą oliwką Bambino. Krostek
      i odparzeń nie ma. Z kremami na odparzenia radziłabym uważać - tzn. nie
      przesadzać z częstotliwością stosowania. U mojej Małej w pachwinkach zaczęła
      schodzić skórka - jak zrezygnowałam na rzecz oliwki, skórka jest super smile
    • blondie69 Re: PIELUSZKOWE ZAPALENIE SKÓRY- POMOCY 08.01.05, 15:45
      Mam dwoje dzieci i najlepiej sprawdziły mi się: zapobiegawczo - LINOMAG ( żeby
      nie dopuścić do zaczerwienienia ) a jeśli coś się pojawiło to rewelacyjny był
      TORMENTIOL ( w moim przypadku u obu dzieci SUDOCREM nie pomagał ) wystarczyło
      posmarować na noc, a rano pupcia była idealna. Spróbuj konecznie !!!!!!!
      • 82nati Re: PIELUSZKOWE ZAPALENIE SKÓRY- POMOCY 08.01.05, 20:32
        wietrzyć, wietrzyć i jeszcze raz wietrzyć
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka