nutrient1 07.01.05, 10:57 moja miesieczna córka ma drobne czerwone krostki na pupci (uzywam pampersów) to chyba pzs co robic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
basias82 Re: PIELUSZKOWE ZAPALENIE SKÓRY- POMOCY 07.01.05, 11:14 A moze ma uczulenie na chusteczki nawilzane. Jakich uzywasz? Smaruj pupe SUDOCREMEM- na tego typu wypryski jest rewelacyjny. Noi czzestostaraj sie wietrzyc pupe Malca. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmgromacka Re: PIELUSZKOWE ZAPALENIE SKÓRY- POMOCY 07.01.05, 11:16 ja swojego synka uratowalam tak: w dzien tetra w nocy pampers (bo wygodniej), sudokrem ale bardzo oszczedznie co tyczy sie wszystkich masci, wietrzenie no i mycie pupci przy kazdej zmianie pieluch wodą lub rumiankiem, jesli uzywasz nawilzanych chusteczek do pupy to odstaw bo moze to byc uczulenie. powodzenia i pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
asia.2611 Re: PIELUSZKOWE ZAPALENIE SKÓRY- POMOCY 07.01.05, 13:15 spokojnie u mnie było i jest czasem to samo umyj pupę i wietrz ją. Podłuż pieluchę żeby się nie posiusiała i wietrz potem posmaruj najleprzy moim zdaniem jest sudocrem nawet cena tak nie przeraża albo Linomag jeszcze tańszy i często zmieniaj u mojej małej tak było jak w nocy zrobiła kupkę a w pieluszczce były już siusie wydziela się wtedy amoniak któru podrażnia jutro powinno być już lepiej pozdrawiam asia i Dominika Dominika Odpowiedz Link Zgłoś
bzdolska Re: PIELUSZKOWE ZAPALENIE SKÓRY- POMOCY 07.01.05, 14:00 Stosowałam porady napisane powyżej plus suszarka. Wietrzenie pupki połączone z delikatnym podmuchem suszarki dawało rewelacyjne efekty gdy było już bardzo źle. Sudocrem stosuj tylko na zaczerwienienia (najlepiej krostki) bo bardzo wysysza skórę! Odpowiedz Link Zgłoś
zduno2 Re: PIELUSZKOWE ZAPALENIE SKÓRY- POMOCY 07.01.05, 18:03 mam rewelacyjną maść recepturową na tego typu rzeczy jeśli są chętni zapraszam na gg 3134544 Odpowiedz Link Zgłoś
optymistka7 Re: PIELUSZKOWE ZAPALENIE SKÓRY- POMOCY 07.01.05, 19:26 mialam podobny problem miesiac temu. Pani Expert z forum poradzila zmiane pieluszek na inne (zmienilam na Huggiesy) i zmiane kremu. ZAstosowalam PENATEN OCHRONNY. Po 3 dniach rewelacyjna poprawa !!! Polecam Aha ! no i jak najwiecej wietrzyc ! Odpowiedz Link Zgłoś
monia767 Re: PIELUSZKOWE ZAPALENIE SKÓRY- POMOCY 07.01.05, 22:04 U mojej coreczki stwierdzone pzs, ale nie byly to krosty, tylko zaczerwienie skory wokol odbytu. Skora byla mocno zaczerwieniona i blyszczaca. Sudocream tylko pogorszyl sprawe. Kolejni lekarze zapisywali coraz to nowe masci, ale bez resultatow. Po 2 miesiacach mala dorobila sie nadzerek. Pomogla dopiero pediatra dermatolog, ktora zalecila kombinacje lekow zewnetrznych (w tym natluszczajaco-nawilzajaco masc Linola, ktora stosuje profilaktyczne do dzis) i wewnetrznie syrop Clemastinum. Jesli nie masz pewnosci czy to pzs czy moze potowki, lepiej skonsultuj sie z lekarzem, ale naprawde dobrym. Wiem, co mowie, bo my w sumie bylismy u 7. Pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
alcantra Re: PIELUSZKOWE ZAPALENIE SKÓRY- POMOCY 07.01.05, 22:08 U mojej Małej krostki pojawiły się, jak zmieniłam pieluchy Bella Happy na Pampersy. Zniknęły, jak wróciłam do Bella. Pieluszki Rossmana też są w porządku. Poza tym po każdym umyciu pupy ciepłą wodą (mokre chusteczki stosuję rzadko) nacieram okolice, łącznie z pachwinkami zwykłą oliwką Bambino. Krostek i odparzeń nie ma. Z kremami na odparzenia radziłabym uważać - tzn. nie przesadzać z częstotliwością stosowania. U mojej Małej w pachwinkach zaczęła schodzić skórka - jak zrezygnowałam na rzecz oliwki, skórka jest super Odpowiedz Link Zgłoś
blondie69 Re: PIELUSZKOWE ZAPALENIE SKÓRY- POMOCY 08.01.05, 15:45 Mam dwoje dzieci i najlepiej sprawdziły mi się: zapobiegawczo - LINOMAG ( żeby nie dopuścić do zaczerwienienia ) a jeśli coś się pojawiło to rewelacyjny był TORMENTIOL ( w moim przypadku u obu dzieci SUDOCREM nie pomagał ) wystarczyło posmarować na noc, a rano pupcia była idealna. Spróbuj konecznie !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
82nati Re: PIELUSZKOWE ZAPALENIE SKÓRY- POMOCY 08.01.05, 20:32 wietrzyć, wietrzyć i jeszcze raz wietrzyć Odpowiedz Link Zgłoś