Dodaj do ulubionych

pierwszy spacer

20.01.05, 22:50
Witam!
Jestem szczesliwa mamuska niespelna 2-tyg Czrusia, ale mam wiele pytan...
Poniewaz jestem sama, zdala od rodziny, wszystkiego musze uczyc sie sama i
niestety niekt mi nie powie co i jaksad internet to zbawienie!
Mam pytanie dotyczace spaceru, a raczej spaceru z koniecznosci, bo musimy z
mezem isc do notariusza a nie ma z kim zostawic malego...
Co z jedzeniem? Karmie piersia i dokarmiam sztucznym i nie wiem czy brac
butle ze soba, jesli tak to ile? i co zrobic zeby bylo cieple bo przeciez
zaraz zrobi sie zimne.Domyslam sie zeby nakarmic przed wyjsciem, ale co
pozniej?
i jeszcze chodzi mi o te metody usypiania, bo tak czytam i nic nie rozumiemsmile
skad bierzecie te przepisy na usypianie? smile
dzieki za odzew
Obserwuj wątek
    • emi73 Re: pierwszy spacer 20.01.05, 22:58
      Skoro trochę karmisz piersią, to możesz przecież zawsze przystawic małego jeśli
      zgłodnieje, nawet w poczekalni u notariusza, czy gdziekolwiek w zamknietym
      pomieszczeniu. A jesli obawiasz sie, ze będziesz miała za mało pokarmu, to weź
      zrobione mleko w butelkę, a butelke włóż do takiego specjalnego styropianowego
      ocieplacza do butelek, tylko zrób mleko napradę GORĄCE, bo taki ocieplacz nie
      trzyma jednak ciepła tak super mocno i owiń go na wszelki wypadek w kocyk.
      A jeśli chodzi o metody usypiania, to nic sie nie martw - Ciebie na razie to
      jeszcze nie dotyczy... (przez jakiś miesiąc, póltora). Póki co ciesz się, ze
      taki maluszek zasypia gdzie popadnie bez żadnych problemów, bo potem to się
      zmieni...
    • triss_merigold6 Re: pierwszy spacer 20.01.05, 23:07
      Chyba wiesz ile Ci wytrzyma bez jedzenia. Dwutygodniowe jakieś 2 godziny
      spokojnie. Najwyżej nakarmisz piersią w samochodzie. Możesz inaczej: woda do
      termosu, wyparzona butelka + mleko w proszku, jeśli zacznie płakać z głodu to
      podasz tę butlę.
      Usypianie jest proste: po kąpieli karmisz wieczorem i odkładasz do łóżeczka,
      gasisz światło i wychodzisz. U mnie tak działało od pierwszego dnia w domu.
      Nawet jeśli chwilę pomarudzi to możesz pogłasakć, potrzymać za rączkę, dać
      smoczka ale nie brać na ręce czy zabawiać bo rozbudzisz dziecko.
      • karolina_244 Re: pierwszy spacer 21.01.05, 08:39
        Hej nikt ci nie napisał ile ja dawałam 30 mililitrów lub 60 to na kazde 30 ml
        jedna miarka starczało to na 2/3 godzin tylko jak bedziesz kupowac termos
        patrz czy ci butelka wogule wejdzie AVENTA nie wchodza wszedzie pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka