Dodaj do ulubionych

wyniki badan

07.02.05, 21:33
dziewczyny moze mi powiecie czy sa dobre bo ja sie na tym nie znam wogule nie
wiem co one oznaczaja alicja ma 9 miesiacy i wyniki
Ht - 34,7
Hb - 11,4
Er - 4,4
L - 6,5
moze ktoras sie na tym zna i mi pomoze
Obserwuj wątek
    • katklos Re: wyniki badan 07.02.05, 21:37
      POdaję Ci normy z wyników badań mojego synka:
      Ht - hematokryt - 37-47
      Hb - hemoglobina - 12-16
      Er - erytrocyty - 3.7-5.1
      L- leukocyty - 3.8-10
      • syla.t Re: wyniki badan 07.02.05, 21:42
        czyli hematokryt i hemoglobine ma za mala czy to bardzo zle ?? pediatra nie
        dal nam tego skierowania na badania bo niby po dziecku nic nie widac zeby jej
        bylo apetyt ma na wadze przybiera tylko miala zabieg i dlatego mam wyniki. jak
        myslisz mam sie tym niepokoic??
        • katklos Re: wyniki badan 07.02.05, 21:45
          Nie sądze. Nasz ma jeszcze mniejszą hemoglobinę, lekarz kazał podawac mu
          kinderbiovital. Ekspertem nie jestem ,ale nie martwiłabym się tymi wynikami -
          tylko troszkę poniżej normy. Pewnie z powodu tego zabiegu. pozdrawiam
          • syla.t Re: wyniki badan 07.02.05, 21:48
            dzieki pewnie jakby byly zle to w szpitalu cos by powiedzieli a nic nie
            wspomnieli dla pewnosci na nastepnej wizycie pokarze mojemu pediatrze choc
            wizyta dopiero za 3 tyg. dziekuje
            • klara29 Re: wyniki badan 07.02.05, 22:17
              Jak hematokryt i hemoglobina są za małe to może świadczyć o niedokrwistości
              więc z całą pewnościa powinnaś iść do pediatry z tym, ale czasami te wartości
              są mniejsze po pzrebytej infekcji i wcale tej nedokrwistości nie oznaczają.
              Sama widzisz , że interpretacje mogą być różne więc lepiej nie polegac na
              innych matkach tylko sparwdzić konkretny przypadek Twojego dziecka u
              specjalistysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka