syla.t 07.02.05, 21:33 dziewczyny moze mi powiecie czy sa dobre bo ja sie na tym nie znam wogule nie wiem co one oznaczaja alicja ma 9 miesiacy i wyniki Ht - 34,7 Hb - 11,4 Er - 4,4 L - 6,5 moze ktoras sie na tym zna i mi pomoze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katklos Re: wyniki badan 07.02.05, 21:37 POdaję Ci normy z wyników badań mojego synka: Ht - hematokryt - 37-47 Hb - hemoglobina - 12-16 Er - erytrocyty - 3.7-5.1 L- leukocyty - 3.8-10 Odpowiedz Link Zgłoś
syla.t Re: wyniki badan 07.02.05, 21:42 czyli hematokryt i hemoglobine ma za mala czy to bardzo zle ?? pediatra nie dal nam tego skierowania na badania bo niby po dziecku nic nie widac zeby jej bylo apetyt ma na wadze przybiera tylko miala zabieg i dlatego mam wyniki. jak myslisz mam sie tym niepokoic?? Odpowiedz Link Zgłoś
katklos Re: wyniki badan 07.02.05, 21:45 Nie sądze. Nasz ma jeszcze mniejszą hemoglobinę, lekarz kazał podawac mu kinderbiovital. Ekspertem nie jestem ,ale nie martwiłabym się tymi wynikami - tylko troszkę poniżej normy. Pewnie z powodu tego zabiegu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
syla.t Re: wyniki badan 07.02.05, 21:48 dzieki pewnie jakby byly zle to w szpitalu cos by powiedzieli a nic nie wspomnieli dla pewnosci na nastepnej wizycie pokarze mojemu pediatrze choc wizyta dopiero za 3 tyg. dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
klara29 Re: wyniki badan 07.02.05, 22:17 Jak hematokryt i hemoglobina są za małe to może świadczyć o niedokrwistości więc z całą pewnościa powinnaś iść do pediatry z tym, ale czasami te wartości są mniejsze po pzrebytej infekcji i wcale tej nedokrwistości nie oznaczają. Sama widzisz , że interpretacje mogą być różne więc lepiej nie polegac na innych matkach tylko sparwdzić konkretny przypadek Twojego dziecka u specjalisty Odpowiedz Link Zgłoś