habie 08.02.05, 10:08 Mój synek ma 6,5 mies. i błam z ni pierwszy raz na basenie. Darł się okropnie i kurczowo mnie trzmał. Czy Wasze dzieciaki tez tak reagowały na początku i ile to może potrwać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chmielty Re: pierwszy raz na basenie, jaka reakcja dzieci 08.02.05, 10:26 Hej, ja byłam pierwszy raz na basenie ja Tymi miał 7 tygodni. Nie wiem, czy mu się podobało.... po prostu obserwował i był jak kłoda. Nie można było z nim żadnych ćwiczeń wykonywać. Dopiero po 4 wizycie na basenie Tymek zaczął się uśmiechać i pozwolił sobą manipulować....musiał się przyzwyczaić. Były też tam starsze dzieci (6-10 m-cy), które płakały przez pierwsze dwie wizyty, ale później już nie płakały i świetnie się bawiły. Może Twój synek też potrzebuje czasu. Wiadomo, że jest w szoku, bo tyle dzieci w jednym miejscu, chałas i duuużo wody.... Bądź cierpliwa i nie rób nic na siłę. Jeśli nie chce pływać w rękawkach to mu ich nie zakładaj. Niech się chłopak przyzwyczai do nowego miejsca Będzie dobrze... zobaczysz. Łączę pozdrowienia MOnia Odpowiedz Link Zgłoś
mag2004 Re: pierwszy raz na basenie, jaka reakcja dzieci 08.02.05, 10:41 witaj moj maly mial ok. 5 mcy jak poszlismy na zajecia dla maluchow. niestety kompletnie mu sie nie spodobalo i musielismy zrezygnowac po 4 zajeciach, bo to przeciez ma byc przyjemnosc dla dziecka a nie przymus. b.plakal, trzymal sie mamy lub taty i bylo mu zimno (woda ok.31C). trenerzy radzili sprobowac wlasnie 4 razy i dopiero pozniej zrezygnowac, jesli nie ma poprawy; niektore dzieci potrzebuja czasu zeby sie przyzwyczaic do nowej sytuacji, a niektorym sie po prostu nie spodoba i juz, i tak bylo w naszym przypadku. pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
nyska200 Re: pierwszy raz na basenie, jaka reakcja dzieci 08.02.05, 12:28 My z naszym synkiem chodzimy na basen juz drugi miesiac (Franek ma 7,5 m-ca). Pierwsza wizyta przebiegla gladko, Franek z filozoficznym spokojem przygladal sie wszystkiemu dookola. Gorzej bylo jak maz pojechal z synem beze mnie, Franek plakal (darl sie) przez pol zajec. Balismy sie ze zrazilismy go do wody i ze z basenu nici. Nastepnym razem pojechalismy z dobrze wyspanym i najedzonym smykiem i zajecia przebiegaly fenomenalnie. Dzis synek nurkuje, probuje "plywac" (bardziej przemieszczac sie w strone ktora go interesuje poruszajac nogami) i chyba to lubi. Sprobuj moze zmienic godzine na taka ktora bedzie dobra dla Twojego dziecka, a moze mniejszy basen bez tlumow i krzykow dookola. Plywanie to swietna sprawa, rozwijaja sie miesnie, dzieciaki oswajaja sie z woda a poza tym to rewelacyjna zabawa dla dzidzi i rodzicow (no oczywiscie ze wszyscy to lubia) Pozdrawiamy Magda I Franio PS moze nie zrazaj sie tak szybko, trzymamy kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
beata303 Re: pierwszy raz na basenie, jaka reakcja dzieci 08.02.05, 12:39 Misia ma 7,5 miesiąca i w sobotę była pierwszy raz. Na początku trochę spięta ale potem tak jej się spodobało podpływanie do mamusi, że zabraliśmy ją drugi raz od razu w niedzielę. Jeśli mogę coś poradzić to wybierz na basenie taki czas kiedy jest stosunkowo mało ludzi i taką porę dla maluch, kiedy ma najlepszy humor - tzn. wyspany, najedzony. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
polka79 Re: pierwszy raz na basenie, jaka reakcja dzieci 08.02.05, 14:52 my poszlismy 1-wszy raz jak Mala miala prawie 4 mies i byla zadowolona, od tego czasu bylysmy juz z 4 razy i nadal jest super, my jezdzimy rano-tak ok 11, Mala najedzona, w samochodzie zdrzemnieta i jest dosc malo ludzi, a kuzynka byla i jej Maly niezbyt zadowolony-okazalo sie ze byl niewyspany i dlatego marudny Odpowiedz Link Zgłoś
martynahpt Do Polka79 08.02.05, 16:28 Powiedz mi jak to jest na takim basenie z takim malym dzieckiem, to dziecko plywa w takiej wodzie z chlorem? A jak sie nalyka? Plywa w rekawkach i trzyma sie je czy jak. Jak mzoesz to mi opisz bo ja mam 3 mies synka i chcialabym z nim isc na takie zajecia. Pozdrawiam Marta mama Marcelka GG 6653590 Odpowiedz Link Zgłoś
krynda Re: Do Polka79 08.02.05, 18:47 ) wygląda to tak: www.szkolaplywania.pl/zdjęcia/Opole Odpowiedz Link Zgłoś
polka79 Re: Do Polka79 11.02.05, 21:11 ja sobie BARDZO chwale nasze rodzinne moczenie w wodzie-jezdzimy indywidualnie, bez zadnych specjalnych zajec i instruktorow, woda jest ozonowana?, nie chlorowana, temperatura 31 st, troche moze przez przypadek wode lyknie ale sama nie lyka, odchyla glowke, zamyka dziubek, nawet Jej glowe zamaczam, bo brat mi pokazal jak to robic, bo widzial o tym jakis film i kuzynka mu pokazala jak to ich uczyli na zajeciach z dziecmi, troche sie boje zeby sie nie zakrztusila ale jeszcze nic takiego sie nie stalo, staram sie za czesto Jej tego nie robic zeby sie nie zniechecila, aha, jestesmy tylko z 30min, bo potem Jej jest juz zimno-w koncu to malutkie cialko )) jak zostalismy 10 min dluzej to juz marudzila a jak widze ze ma mine nie tęgą to przytulam i przestaje robic to co w tej chwili robila zeby jej nie zniechecac, plywa bez rekawkow bo w nich rece szly na powierzchnie trzymane przez rekawki a tulow w dol trzymam ja na rekach- fajnie jest, trzymasz pod paszkami a pupa jej sama wyplywa na pozycje lezaca do plywania, a teraz kupilismy takie kolko dmuchane z takimi jakby majtkami w ktore sie wklada dziecko zeby dolem nie wylecialo i sobie przynajmniej sama siedzi i patrzy co sie dzieje, ja polecam Odpowiedz Link Zgłoś
lidias82 Re: pierwszy raz na basenie, jaka reakcja dzieci 11.02.05, 11:35 Witaj! Sama bardzo chętnie wybrałabym się synkiem na basen, ale nie mam pojęcia gdzie szukać takiego basenu w Warszawie. A tak w ogóle mieszkam na Ochocie, więc może gdzieś niedaleko jest jakiś? Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Rokosowska 11.02.05, 12:22 Swietny basen, my tam jezdzimy z mala. Basenik dla maluchow z ciepla woda, przebieralnie rodzinne z przewijakami, mozna dostac do zabawy jakies pileczki, rekawki...ogolnie super, polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
beata303 Do lidias82 11.02.05, 11:44 Cześć, na ochocie to nie wiem, ale my jeździmy z Misią na Targówek, bardzo łatwy dojazd (Trasa Toruńska) i świetny basen z brodzikiem dla maluszków i troszkę większym basenikiem też z ciepłą wodą, gdzie mogą wejść rodzice. Odpowiedz Link Zgłoś
lidias82 Re: Do beata303 11.02.05, 14:36 Dziękuję Ci za informację. Chciałabym jeszcze wiedzieć, jak często jeździcie z Misią na basen, ile płacicie i czy trzeba się zapisywać na jakieś zajęcia? Odpowiedz Link Zgłoś
kalina_p Re: pierwszy raz na basenie, jaka reakcja dzieci 11.02.05, 12:21 Moja miala 8 i bardzo jej sie podobalo. Pierwsze minuty wielkie oczy i szok a potem usmiech i zabawa z tata i mama. Odpowiedz Link Zgłoś
nenka2 Re: pierwszy raz na basenie, jaka reakcja dzieci 11.02.05, 20:25 Witajcie! Ja też chciałabym zabrać synka na basen, ma 5 miesięcy. Nie wiem jednak jak to wygląda. Domyślam się,ale chcę się upewnić- czy dzieciaczki pływaja w pampersach? Czy znacie jakiś porządny basen w lubuskim? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś