marhab13 Re: ILE CZASU SPI WASZ 2 - MIESIECZNIAK????????? 01.04.05, 15:02 Moja mala spi sporo. Pieknie przesypia noce i w dzien tez spi co najmniej trzy godziny w poludnie, a potem budzi sie i przysypia na kilkanascie minut do pol godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
pulpcik Re: ILE CZASU SPI WASZ 2 - MIESIECZNIAK????????? 02.04.05, 14:49 stanowczo za mało Odpowiedz Link Zgłoś
martynachmiel Re: ILE CZASU SPI WASZ 2 - MIESIECZNIAK????????? 02.04.05, 20:39 odpukac- od kiedy ustapily kolki (a mam nowa teorie- ze przyczyna byl sorbifer czyli zelazo brane przeze mnie)- to spi 12 h w nocy ale z przerwami na karmienie. karmie na lezaco i usypiam szybciej niz On, wiec dla mnie noce sa praktycznie cale przespane. w dzien do tego spi ok 3 razy po 45 min. a jak dluzej to sie martwie, ze za dlugo... ale sie ciesze bo mam chwilke dla siebie) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: ILE CZASU SPI WASZ 2 - MIESIECZNIAK????????? 02.04.05, 21:06 Myślałam,że autorka postu napisała ile czasu śpiwasz zamiast śpiewasz))) Odpowiedz Link Zgłoś
justyhna Re: ILE CZASU SPI WASZ 2 - MIESIECZNIAK????????? 02.04.05, 21:17 moj mały spi w nocy raczej dobrze, przesypia 5 do 6 godzin potem go karmie i znowu spi 3 godzinki i znow sie karmimy i 3 godzinki snu, to zalezy, staram sie w dzien go budzic co 3 godziny aby w nocy spał dłuzej a wdzien był bardziej aktywny.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aania_198 Re: ILE CZASU SPI WASZ 2 - MIESIECZNIAK????????? 02.04.05, 23:20 W dzien bywa roznie: od 1 do 4godz. W nocy od 7 do 10 godz bez karmienia. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
netmenka29 Re: ILE CZASU SPI WASZ 2 - MIESIECZNIAK????????? 03.04.05, 04:03 Zdołowały Cie te opisy wcześniejsze? Bo mnie trochę przygnębiły. Za kilka dni mój syn kończy 2 miesiące. W nocy mało śpi - po butli może zaśnie na 3 godz, po cycku na 1,5. W dzień tylko na spacerach a i to max 3 godz. Jestem niewyspana, myślę że on też, ale cóz zrobic? Zazdroszczę tym, co ich maluchy tak ładnie śpią. Pozdrawiam Kaśka Odpowiedz Link Zgłoś
aania_198 Re: ILE CZASU SPI WASZ 2 - MIESIECZNIAK????????? 03.04.05, 11:24 Na poczatku nie mialam pojecia o usypianiu i snie dzieci. Kazdego wieczoru zaraz przed wieczorna pora karmienia dawalam mu kapiel, smarowalam oliwka (przy tym maly masaz), kilka pieszczot i karmienie. Przy karmieniu nic juz do niego nie mowilam, nawet na niego nie patrzalam za dlugo i pozwalalam mu przysnac przy jedzeniu (nie zawsze zasypial). Pozniej bralam go na ramie zeby mu sie odbilo i od razu do lozeczka. Czasami jeszcze marudzil troszke ale w koncu usypial. Poczatkowo do 3.00h, teraz nawet do 7.00h. Sprobuj wypracowac sobie jakis rytual wieczorem i moze zacznie przesypiac troszke wiecej. Wiem ze to nie latwe. P.S. Pediatra poradzila mi dawac mniej do jedzenia przed snem, wtedy dziecko lepiej bedzie spalo. Mi sie nigdy nie udalo dac mniej )), ale mozesz sprobowac. Powodzenia Ania Odpowiedz Link Zgłoś