Dodaj do ulubionych

ILE CZASU SPI WASZ 2 - MIESIECZNIAK????????????

01.04.05, 12:29
Obserwuj wątek
    • marhab13 Re: ILE CZASU SPI WASZ 2 - MIESIECZNIAK????????? 01.04.05, 15:02
      Moja mala spi sporo. Pieknie przesypia noce i w dzien tez spi co najmniej trzy
      godziny w poludnie, a potem budzi sie i przysypia na kilkanascie minut do pol
      godziny.
    • pulpcik Re: ILE CZASU SPI WASZ 2 - MIESIECZNIAK????????? 02.04.05, 14:49

stanowczo za mało smile
      • martynachmiel Re: ILE CZASU SPI WASZ 2 - MIESIECZNIAK????????? 02.04.05, 20:39
        odpukac- od kiedy ustapily kolki (a mam nowa teorie- ze przyczyna byl sorbifer
        czyli zelazo brane przeze mnie)- to spi 12 h w nocy ale z przerwami na
        karmienie. karmie na lezaco i usypiam szybciej niz On, wiec dla mnie noce sa
        praktycznie cale przespane.

w dzien do tego spi ok 3 razy po 45 min.

a jak dluzej to sie martwie, ze za dlugo... ale sie ciesze bo mam chwilke dla
        siebiesmile)
        • mamaemmy Re: ILE CZASU SPI WASZ 2 - MIESIECZNIAK????????? 02.04.05, 21:06
          Myślałam,że autorka postu napisała ile czasu śpiwasz zamiast śpiewaszsmile)))
          • justyhna Re: ILE CZASU SPI WASZ 2 - MIESIECZNIAK????????? 02.04.05, 21:17
            moj mały spi w nocy raczej dobrze, przesypia 5 do 6 godzin potem go karmie i
            znowu spi 3 godzinki i znow sie karmimy i 3 godzinki snu, to zalezy, staram sie
            w dzien go budzic co 3 godziny aby w nocy spał dłuzej a wdzien był bardziej
            aktywny.pozdrawiam
    • aania_198 Re: ILE CZASU SPI WASZ 2 - MIESIECZNIAK????????? 02.04.05, 23:20
      W dzien bywa roznie: od 1 do 4godz. W nocy od 7 do 10 godz bez karmienia.
      Pozdrawiam!
      • netmenka29 Re: ILE CZASU SPI WASZ 2 - MIESIECZNIAK????????? 03.04.05, 04:03
        Zdołowały Cie te opisy wcześniejsze? Bo mnie trochę przygnębiły. Za kilka dni
        mój syn kończy 2 miesiące. W nocy mało śpi - po butli może zaśnie na 3 godz, po
        cycku na 1,5. W dzień tylko na spacerach a i to max 3 godz. Jestem niewyspana,
        myślę że on też, ale cóz zrobic? Zazdroszczę tym, co ich maluchy tak ładnie śpią.

Pozdrawiam

Kaśka
        • aania_198 Re: ILE CZASU SPI WASZ 2 - MIESIECZNIAK????????? 03.04.05, 11:24
          Na poczatku nie mialam pojecia o usypianiu i snie dzieci. Kazdego wieczoru
          zaraz przed wieczorna pora karmienia dawalam mu kapiel, smarowalam oliwka (przy
          tym maly masaz), kilka pieszczot i karmienie. Przy karmieniu nic juz do niego
          nie mowilam, nawet na niego nie patrzalam za dlugo i pozwalalam mu przysnac
          przy jedzeniu (nie zawsze zasypial). Pozniej bralam go na ramie zeby mu sie
          odbilo i od razu do lozeczka. Czasami jeszcze marudzil troszke ale w koncu
          usypial. Poczatkowo do 3.00h, teraz nawet do 7.00h.
          Sprobuj wypracowac sobie jakis rytual wieczorem i moze zacznie przesypiac
          troszke wiecej. Wiem ze to nie latwe.
          P.S. Pediatra poradzila mi dawac mniej do jedzenia przed snem, wtedy dziecko
          lepiej bedzie spalo. Mi sie nigdy nie udalo dac mniej smile)), ale mozesz
          sprobowac.
          Powodzenia
          Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka