Dodaj do ulubionych

śpi tylko na brzuchu

29.04.05, 08:24
Moja trzymiesieczna coreczka od samego poczatku spi wylacznie na brzuchu. Nigdy nie potrafila zasnac na plecach, nawet gdy byla bardzo zmeczona i senna, i juz prawie zasypiala, to zazwyczaj wybudza ja takie niekontrolowane machanie rekami. Pomacha tak nerwowo kilka minut, potem sie uspokaja i za jakies 10 minut sytuacja sie powtarza; dlatego klade ja na brzuszku. Rozmawialam z kilkoma pediatrami na ten temat, jednak oni nie widza w tym niczego niepokojacego, bo niby uklad nerwowy ciagle jeszcze niedojrzaly itp. Mial ktos cos takiego?
Obserwuj wątek
    • misiabella Re: śpi tylko na brzuchu 29.04.05, 11:01
      Mój synek miał tak od ukończenia 1 miesiąca.Teraz ma prawie trzy (11 tyg.)i od
      kilku dni spi różnie,ale dotąd było dokładnie tak,jak z Twoją córeczką.
      U nas od wczoraj jest mała rewolucja,bo maluch nauczył się już kulać z brzuszka
      na boczek i plecki.Czy to nie za wcześnie?Leży na brzuszku układa pod siebie
      nóżki i podnosi wysoko pupkę,a potem bach,na boczek...
      On od początku był bardzo silny,ale czy to nie za szybko?
      • barbi1 Re: śpi tylko na brzuchu 04.05.05, 10:54
        podciagam
    • marjotka Re: śpi tylko na brzuchu 04.05.05, 11:01
      Moj synek od poczatku byl przyzwyczajany do róznych pozycji. W tej chwili ma
      ukonczone 8 mies i nie potrafi inaczej spac niz na brzuszku. Dokladnie tak jak
      opisujesz-przez sen jak jest inaczej polozony albo inaczej zasnie za jakis czas
      zaczyna machac raczkami albo rzucac glowka i wybudza sie. Nie pozostaje nam
      wiec nic innego jak klasc go na brzuchu. Moj pediatra tez nie widzial w tym nic
      niepokojacego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka