lidka212 14.05.05, 21:11 Mam dylemat; o tóz ciekawi mnie jak długo inne mamusie spacerują z dziećmi kiedy jest ladna pogoda. Czy 1 godzina to nie za mało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
duramgama Re: Jak długo spacerujecie z waszymi dziećmi? 14.05.05, 21:23 To zależy ile maluch śpi i jaki akurat ma humorek. Moja mała zazwyczaj sypiała na spacerze dwie, trzy godziny. Po obudzeniu domagała sie piersi (i to natychmiast więc powrót do domu był nieunikniony. W ostatnich dniach niestety coś się jej odwidziało i sypia znacznie mniej (godzinkę) albo, co gorsze, buntuje się i nie zasypia w ogóle. Nie ma większej ochoty leżeć plackiem w wózku (5,5 m-ca) a na spacerówkę jest za mała więc tu rodzi się problem. Albo na rączki(ile tak mozna spacerować?-zakładając, że nie ma wiatru, który urywa głowy i zawiewa uszki), albo powrót do domu i uspypianko przy cycu, niestety... Jesli twoje dziecię jest grzeczne, spi sobie spokojnie bądź patrzy niewinnie na niebo i drzewka, i do domu nie ma ochoty wracać - spacerowałabym na twoim miejscu ile wlezie. Nie ma to jak świeże powietrze - tego chyba nikomu udowadniać nie trzeba. Zazdroszczę mamusiom, które mają własne domki i ogródki, albo chociaż duzy balkon, gdzie maluch mógłby sobie spać do woli, a mama w tym czasie robic coś innego niż tkwić na twardej osiedlowej ławce (choć nadrabianie zaległości w czytaniu podczas takich ławeczkowych posiedzeń bardzo sobie chwalę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Jak długo spacerujecie z waszymi dziećmi? 14.05.05, 21:23 Ja tyle, na ile czas pozwoli, wiadomo, ze oprocz spacerowania sa jeszcze inne rzeczy do zrobienia w domu.Ale przecietnie ok 2-2,5godziny w okolicach poludnia (tak do 14-15stej).Potem jak mam czas i sile to jeszcze na jakas 1-1,5godzinki, a jak nie ja, to albo maz albo dziadek. A czasem jest tak, ze nikomu sie po poludniu nie chce, albo nie ma kto wyjsc i maly jest na dworze tylko raz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: Jak długo spacerujecie z waszymi dziećmi? 14.05.05, 21:52 Zazwyczaj spaceruję 2,5 godzinki, czasem nawet 2 razy dziennie. Krócej tylko przy naprawdę brzydkiej pogodzie. Mam co prawda mały ogródek, ale synek budzi się i marudzi zwykle jak tylko zatrzymam wózek. Tak więc nawet na ławeczce raczej nie posiedzę, a w ogródku to mały pospał jak dotąd 2 razy hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
anias29 Re: Jak długo spacerujecie z waszymi dziećmi? 14.05.05, 22:47 Gwoli ścisłości: wcale nie uważam, że dziecko MUSI aż tyle spacerować... Po prostu bardzo lubię chodzić z wózeczkem i mam gdzie, bo mieszkam nad morzem. I blisko lasu Odpowiedz Link Zgłoś
duramgama Do Anias29 14.05.05, 22:58 No..chyba Cię jeszcze pośledze Szcześciara. Nie dość, że ma ogródek to jeszcze morze i las. Może jeszcze grzeczne dziecko,które ładnie śpi, ładnie je i kupek mało robi))) pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
paulajal Re: Do Anias29 14.05.05, 23:06 Zwykle 2 godzinki, a jak jest ładnie i ciepło, to potem synek spi na balkonie jeszcze z 1-2godz. Ale jak mi się nie chce albo jest mega plucha, to robię rundke 45minut i nie mam wyrzutów sumienia, że tak mało. Ja na spacerach odpoczywam, w domu muszę mojegp pysia ciagle nosić i zabawiać, wiec spacery to super relaks, Sebastian patrzy na swiat jak zaczarowany, a ja mam czas choćby myśli pozbierać Odpowiedz Link Zgłoś
nataliamackowiak Re: Jak długo spacerujecie z waszymi dziećmi? 15.05.05, 07:56 W sumie przez cały dzień to nieraz 3 godziny, chociaż ostatnio mam "lenia" i jak mała zasnie, jade do domu i zostawiam ją w ogrodzie, a ja idę do domu... Jesienią i zimą też chodziłam 2-3 godzinki, chyba że było więcej niż 5 na minusie, to z godzinkę. Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Jak długo spacerujecie z waszymi dziećmi? 15.05.05, 08:07 Jak była zima i zimno to chłopaki spędzali 2,5-3 godziny na dworze, bo spali. Teraz juz nie chcą za bardzo spa na spacerach, więc wychodzimy dwa razy po 1,5 godziny- suma wychodzi ta sama, około 3 godzin. Myślę, że godzina to za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
doros1 Re: Jak długo spacerujecie z waszymi dziećmi? 15.05.05, 08:37 Najkrócej -2 h(gdy pada, wystawiam wózek na balkon), najdłużej-6h , z karmieniem w plenerze Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka190 Re: Jak długo spacerujecie z waszymi dziećmi? 15.05.05, 09:50 Jak ja wam zazdrosze, ze wasze dzieciaki tak ładnie spia na spacerze. Ja tak bardzo bym chciała pochodzic z moim synkiem po osiedlu, ale niestety mały na dworze tak sie wydziera,że chyba całe osiedle go słyszy. Kiedy w końcu go uspokoję i zasnie, spi pół godziny i znowu historia sie zaczyna. Nie moge sie za daleko oddalac, bo musze miec w zasiegu ławke, nigdy nie wiem kiedy sie obudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalena1811 Re: Jak długo spacerujecie z waszymi dziećmi? 15.05.05, 10:35 Mój Szymuś też się wydzierał na spacerach jak był malutki, natomiast teraz mogę iść z nim na koniec świata i jest grzeczny w wózku... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka190 Re: Jak długo spacerujecie z waszymi dziećmi? 15.05.05, 10:36 To mnie pocieszyłaś, mam nadzieję że Filipkowi też się odmieni w najbliższym czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulka751 Ja bije rekordy - nawet po 8 godzin !!!! 15.05.05, 10:44 Witam My często spacerujemy po 6-8 godzin, bo idę do parku, a obok mieszka moja mama i tam wpadam na karmienie i idę dalej, a że mała je 5 razy na dobę po 180, więc ma 5 godz. przerwę-i uwielbia spacery: śpi i ogląda drzewka a do tego dużo lepiej śpi w nocy. Tylko jeden raz miała półgodzinny spacer (ma 4 mies.) i wciąż się wybudzała w nocy. Tak więc ja jestem już taka opalona na twarzy, jakbym wróciła z Grecji A zimą chodziłysmy po 3 godz., ale w futrzanym śpiworku-Pati jest z 11.01.05 buziaki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
demika Re: ok3-4godz 15.05.05, 11:35 My spacerujemy ok.3-4godz(zależy od pogody).Później mąż wraca z pracy i tak po18-ej wychodzimy jeszcze raz.Mały lepiej śpi w nocy.A i nam to służy Odpowiedz Link Zgłoś