Dodaj do ulubionych

Jak długo spacerujecie z waszymi dziećmi?

14.05.05, 21:11
Mam dylemat; o tóz ciekawi mnie jak długo inne mamusie spacerują z dziećmi
kiedy jest ladna pogoda. Czy 1 godzina to nie za mało?
Obserwuj wątek
    • duramgama Re: Jak długo spacerujecie z waszymi dziećmi? 14.05.05, 21:23
      To zależy ile maluch śpi i jaki akurat ma humorek.
      Moja mała zazwyczaj sypiała na spacerze dwie, trzy godziny. Po obudzeniu
      domagała sie piersi (i to natychmiastsmile więc powrót do domu był nieunikniony.
      W ostatnich dniach niestety coś się jej odwidziało i sypia znacznie mniej
      (godzinkę) albo, co gorsze, buntuje się i nie zasypia w ogóle. Nie ma większej
      ochoty leżeć plackiem w wózku (5,5 m-ca) a na spacerówkę jest za mała więc tu
      rodzi się problem. Albo na rączki(ile tak mozna spacerować?-zakładając, że nie
      ma wiatru, który urywa głowy i zawiewa uszki), albo powrót do domu i uspypianko
      przy cycu, niestety...
      Jesli twoje dziecię jest grzeczne, spi sobie spokojnie bądź patrzy niewinnie na
      niebo i drzewka, i do domu nie ma ochoty wracać - spacerowałabym na twoim
      miejscu ile wlezie. Nie ma to jak świeże powietrze - tego chyba nikomu
      udowadniać nie trzeba.
      Zazdroszczę mamusiom, które mają własne domki i ogródki, albo chociaż duzy
      balkon, gdzie maluch mógłby sobie spać do woli, a mama w tym czasie robic coś
      innego niż tkwić na twardej osiedlowej ławce (choć nadrabianie zaległości w
      czytaniu podczas takich ławeczkowych posiedzeń bardzo sobie chwalęsmile
      Pozdrawiam
    • mmala6 Re: Jak długo spacerujecie z waszymi dziećmi? 14.05.05, 21:23
      Ja tyle, na ile czas pozwoli, wiadomo, ze oprocz spacerowania sa jeszcze inne
      rzeczy do zrobienia w domu.Ale przecietnie ok 2-2,5godziny w okolicach poludnia
      (tak do 14-15stej).Potem jak mam czas i sile to jeszcze na jakas 1-1,5godzinki,
      a jak nie ja, to albo maz albo dziadek. A czasem jest tak, ze nikomu sie po
      poludniu nie chce, albo nie ma kto wyjsc i maly jest na dworze tylko raz.
      Pozdrawiamsmile
    • anias29 Re: Jak długo spacerujecie z waszymi dziećmi? 14.05.05, 21:52
      Zazwyczaj spaceruję 2,5 godzinki, czasem nawet 2 razy dziennie. Krócej tylko
      przy naprawdę brzydkiej pogodzie.
      Mam co prawda mały ogródek, ale synek budzi się i marudzi zwykle jak tylko
      zatrzymam wózek. Tak więc nawet na ławeczce raczej nie posiedzę, a w ogródku to
      mały pospał jak dotąd 2 razy hehe.
      • anias29 Re: Jak długo spacerujecie z waszymi dziećmi? 14.05.05, 22:47
        Gwoli ścisłości: wcale nie uważam, że dziecko MUSI aż tyle spacerować... Po
        prostu bardzo lubię chodzić z wózeczkem i mam gdzie, bo mieszkam nad morzem. I
        blisko lasusmile
        • duramgama Do Anias29 14.05.05, 22:58
          No..chyba Cię jeszcze pośledzewink
          Szcześciara. Nie dość, że ma ogródek to jeszcze morze i las. Może jeszcze
          grzeczne dziecko,które ładnie śpi, ładnie je i kupek mało robismile)))
          pozdrosmile
          • paulajal Re: Do Anias29 14.05.05, 23:06
            Zwykle 2 godzinki, a jak jest ładnie i ciepło, to potem synek spi na balkonie
            jeszcze z 1-2godz. Ale jak mi się nie chce albo jest mega plucha, to robię
            rundke 45minut i nie mam wyrzutów sumienia, że tak mało. Ja na spacerach
            odpoczywam, w domu muszę mojegp pysia ciagle nosić i zabawiać, wiec spacery to
            super relaks, Sebastian patrzy na swiat jak zaczarowany, a ja mam czas choćby
            myśli pozbieraćsmile
    • nataliamackowiak Re: Jak długo spacerujecie z waszymi dziećmi? 15.05.05, 07:56
      W sumie przez cały dzień to nieraz 3 godziny, chociaż ostatnio mam "lenia" i
      jak mała zasnie, jade do domu i zostawiam ją w ogrodzie, a ja idę do domu...
      Jesienią i zimą też chodziłam 2-3 godzinki, chyba że było więcej niż 5 na
      minusie, to z godzinkę.
      Natalia
    • grzalka Re: Jak długo spacerujecie z waszymi dziećmi? 15.05.05, 08:07
      Jak była zima i zimno to chłopaki spędzali 2,5-3 godziny na dworze, bo spali.
      Teraz juz nie chcą za bardzo spa na spacerach, więc wychodzimy dwa razy po 1,5
      godziny- suma wychodzi ta sama, około 3 godzin. Myślę, że godzina to za mało.
      • doros1 Re: Jak długo spacerujecie z waszymi dziećmi? 15.05.05, 08:37
        Najkrócej -2 h(gdy pada, wystawiam wózek na balkon), najdłużej-6h , z
        karmieniem w plenerzesmile
    • agnieszka190 Re: Jak długo spacerujecie z waszymi dziećmi? 15.05.05, 09:50
      Jak ja wam zazdrosze, ze wasze dzieciaki tak ładnie spia na spacerze. Ja tak
      bardzo bym chciała pochodzic z moim synkiem po osiedlu, ale niestety mały na
      dworze tak sie wydziera,że chyba całe osiedle go słyszy. Kiedy w końcu go
      uspokoję i zasnie, spi pół godziny i znowu historia sie zaczyna. Nie moge sie za
      daleko oddalac, bo musze miec w zasiegu ławke, nigdy nie wiem kiedy sie obudzi.
      • magdalena1811 Re: Jak długo spacerujecie z waszymi dziećmi? 15.05.05, 10:35
        Mój Szymuś też się wydzierał na spacerach jak był malutki, natomiast teraz mogę
        iść z nim na koniec świata i jest grzeczny w wózku...
        • agnieszka190 Re: Jak długo spacerujecie z waszymi dziećmi? 15.05.05, 10:36
          To mnie pocieszyłaś, mam nadzieję że Filipkowi też się odmieni w najbliższym czasie.
          • kasiulka751 Ja bije rekordy - nawet po 8 godzin !!!! 15.05.05, 10:44
            Witam
            My często spacerujemy po 6-8 godzin, bo idę do parku, a obok mieszka moja mama
            i tam wpadam na karmienie i idę dalej, a że mała je 5 razy na dobę po 180, więc
            ma 5 godz. przerwę-i uwielbia spacery: śpi i ogląda drzewka a do tego dużo
            lepiej śpi w nocy. Tylko jeden raz miała półgodzinny spacer (ma 4 mies.) i
            wciąż się wybudzała w nocy. Tak więc ja jestem już taka opalona na twarzy,
            jakbym wróciła z Grecji smileA zimą chodziłysmy po 3 godz., ale w futrzanym
            śpiworku-Pati jest z 11.01.05
            buziaki
            pozdrawiam
            • demika Re: ok3-4godz 15.05.05, 11:35
              My spacerujemy ok.3-4godz(zależy od pogody).Później mąż wraca z pracy i tak
              po18-ej wychodzimy jeszcze raz.Mały lepiej śpi w nocy.A i nam to służy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka