Dodaj do ulubionych

USG bioderek

01.06.05, 10:16
Witajcie dziewczyny bylam z corcia na pierwszym badaniu bioderek P. dr
stwierdzila ze wszystko jest ok i nie ma potrzeby robienia usg z drugiej
strony znajoma atakuje zeby zrobic i sie upewnic??!!! pojde nawet prywatnie
tylko musze iedziec gdzie w warszawie znajde dobre miejsce?? mozecie cos polecic
dziekuje beata
Obserwuj wątek
    • myszka50 Re: USG bioderek 01.06.05, 10:43
      Witaj, moja mała miała pierwsze usg w 3 miesiącu zycia(zdecydowanie zapóźno -
      najlepiej, jak najwcześniej 3-6 tygodnai życia, ale musi to być bardzo dobry
      ortopeda i później w wieku około 3 miesięcy jeszcze raz w celu weryfikacji.
      Lekarz stwierdził,że wszystko ok, tylko podwójnie pieluchować i kontrola za 8
      tyg, nam jedank coś nie pasowało (gorzej odwodziła jedna nóżkę)i pojechalismy
      do dwóch różnych bardzo dobrych specjalistów (prywatnie)i każdy niezależnie
      stwierdził,że konieczne jest leczenie rozwórką, mała miała dysplazję lewego
      biodra. Obaj byli zaskoczeni, że tamten ortopeda zlekceważył sprawę. Teraz już
      jest ok, także lepiej sprawdź u innego. Ja niestety jesetm z Gdańska, także nie
      mogę Ci nikogo polecić z Warszawy.
    • bszela Re: USG bioderek 01.06.05, 12:36
      dziewczyny podciagam moze ktos pomoze dziekuje
    • alojw Re: USG bioderek 01.06.05, 14:00
      Bardzo dobrym specjalistą radiologiem jest dr Henryk Kaszyński. Z tym, że jest
      on z Warszawy, ale ja USG u niego robiłam w Kobyłce w prywatnej przychodni
      (Medicus-Kodent ul. Poprzeczna 18 tel. 786 14 55). Nie wiem czy przyjmuje
      gdzieś w Warszawie. Z jego pieczątki mam tylko taki adres ul. 21 Pułku Piechoty
      Dzieci Warszawy 11 m. 10. A pozatym to warto zrobić takie USG, nawet jeśli
      ortopeda powiedział, że wszystko jest w porządku.

Pozdrawiam,
      Wiola
      • martix2 Re: USG bioderek 01.06.05, 14:45
        Ja w Warszawie robiłam usg bioderek w przychodni na łukowskiej (praga południe)
        ale zapisałam sie tez do szpitala na szaserów tel. 6816510,
    • renata28 Re: USG bioderek 01.06.05, 16:42
      Jednym z lepszych specjalistów od usg małych dzieci (w tym bioderek) jest
      profesor Andrzej Marciński. Przyjmuje kilka razy w tygodniu na Waryńskiego,
      tel. 621 23 49, 625 15 90. Jest to uroczy człowiek ze wspaniałym podejściem do
      maluchów i znakomity fachowiec (twórca szkoły usg w Polsce). Na co dzień
      pracuje w szpitalu na Litewskiej.
      Kilka miesięcy temu usg u niego kosztowało 72 zł.
      A zrobić warto, to nie boli, a będziesz znacznie spokojniejsza.
      • paolka_76 Re: USG bioderek 01.06.05, 17:02
        bardzo polecanym lekarzem jest takze przyjmujacy na Warynskiego dr Drzewski,
        chyba nie pokrecilam nazwiska. ustawiaja sie do niego kolejki z malymi bobasami
        w celu zbadania bioderek i innych narzadow wewnetrznych. on z maluchami ma do
        czynienia na codzien.
    • susanka Re: USG bioderek 01.06.05, 20:00
      Polecam profesora Marcinskiego! Dzieki jego diagnozie moja coreczk anie musi
      nosic rozworki, ktora zalecil jej jakis konowal....Marcinskiemu zaufalam bo to
      specjalista.
      s.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka