Dodaj do ulubionych

Kaszki na dobranoc

02.07.05, 20:23
Jakie sa Wasze, Kochane Mamy, dowiadczenia z kaszkami dla maluchów. Moja 4.5
miesieczna coreczka jest na Bebilonie Pepti 1, budzi sie co 3 godziny w nocy
na jedzenie. Postanowilam jej podac kaszke z jablkiem Nestle oczywiscie z
Bebilonem. Spala bardzo ladnie, ale dzisiaj zrobila juz 4 grudkowate
kupki.Moze to uczulenie. Podawalam jej jabluszko i nie bylo problemu. A jakie
macie jeszcze inne propozycje na noc dla takiego szkraba?
Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • iwka901 Re: Kaszki na dobranoc 02.07.05, 21:01
      Hej, Mojej córci po kaszkach też zmienił sie wygląd i konsystencja kupki, to
      normalne przy rozszerzaniu i zmianie diety. Nie przejmuj się tym, my dorośli ,
      też nie zawsze mamy tak samo, no nie? smile))))
      • sorka1 Re: Kaszki na dobranoc 02.07.05, 21:07
        Dziekuje za pocieszenie. A jakie inne dania na dobranoc polecacie?Czy Sinlac
        moze zastapickaszke?
        • nataliamackowiak Re: Kaszki na dobranoc 02.07.05, 21:10
          Oczywiście-ja daje Sinlac.
          Polecam. Ale rób go na wodzie.
          Natalia
          • one9 Re: Kaszki na dobranoc 02.07.05, 22:00
            Ja również daję Sinlac. Jest bardziej pożywniejszy od kaszki.. a Synek je go
            chętniej. Poza tym karmię piersią, więc wolę by jadł moje mleko (kaszki na
            wodzie nie zdały egzaminu).
    • annika31 Co to jest Sinlac? 03.07.05, 20:23
      Kaszka? Gdzie to kupic? W aptece?
      • nataliamackowiak Re: Co to jest Sinlac? 03.07.05, 20:27
        Sinlac to kaszka dla alergików. Kupuje się ja albo w marketach za ok.19 zł albo
        w aptekach -u nas ok.28 zł!!!
        Kartonik Sinlac to 2 opakowania po 650 g każde czyli 1300g kaszki.
        Natalia
        • madziowa11 Re: Co to jest Sinlac? 03.07.05, 22:54
          Kaszki podajecie swoim maluchom w butli czy łyżeczką ? Bo maje maleństwo
          wieczorem to ma siłę tylko na butlę i dlatego mam problem z podawaniem jej
          kaszek...
          • madda71 podawanie kaszki 04.07.05, 00:17
            ja nie daje jeszcze kaszki, tylko kleik kukurydziany na zmiane z ryzowym. na
            razie niestety w butelce /180 ml wody + odp.ilosc mleka + 3 plaskie lyzeczki
            kleiku/. chcialam zeby zjadal gesty kleik /100 ml mleka + 4 lyzeczki kleiku/
            rano po przebudzeniu, ale to nie zdalo egzaminu, byl glodny, ryczal i mial w
            nosie lyzeczke...nie wiem co mam z tym zrobic dalej.
            • netmenka29 Re: podawanie kaszki 04.07.05, 15:44
              A czy którejs z was mały też popłakuje jak je kaszkę z łyżeczki? Mój prawie
              pięciomiesieczniak jest powiedzmy radosny na wieczór, ale jak go kładę do
              leżaczka i podaję kaszke to płacze, żali się. Nie wiem czy z powodu zmęczenia i
              nie ma już siły na łyżeczkę, czy mu nie smakuje. Ten stan już prawie miesiąc
              się utrzymuje. Co robic? Zmienić kaszke? Podawać w butelce? Co radzicie?

Kate
              • sorka1 Re: podawanie kaszki 04.07.05, 16:52
                Ja podaje kaszke wylacznie z butelki.Mala jest tak glodna po kapieli, ze
                jedzenie z lyzeczki szybko przeradzalo sie w wrzask. Moze Twoje malenstwo
                dlatego tak placze.Dawaj z butli, to zasypanie bedzie mniej stresujace.
                Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka