mariana28 02.08.05, 16:15 Jest jaki bezpiecznie leki na uspokojenie? Moze homeopatyczne...Bedziemy latac okolo 12 godzina, i moj syn ma okolo 8m i bardzo ruchliwe.Bez jaka pomoc to bedzie kozmar dla on...Prosze o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koleandra Re: Leki na uspokojenie 02.08.05, 16:59 Po co leki? Może spróbuj podać herbatkę Bobo vity jabłko-melisa. Świetnie uspokaja, sprawdziłam na swoim dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka81 Re: Leki na uspokojenie 02.08.05, 17:11 może czopki Viburkol (homeopatycze)Ja dawałam przy ząbkowaniu i trochę przy kolce.Melisa nie działa na każde dziecko na mojego Maciusia np nie działa- dawałam herbatkę z melisy hipa i żadnych efektów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
schaapje Re: Leki na uspokojenie 02.08.05, 17:15 tez polecam Viburcol, chociaz on tez nie na wszystkie dzieci dziala... Odpowiedz Link Zgłoś
aniammt Re: Leki na uspokojenie 02.08.05, 17:26 Syrop Melisal, tyle, że chyba można go stosowac u dzieci po ukonczeniu 1 roku. Dziala z lekkim opoznieniem, synek mojej siostry zaczal go pic 2 dni przed lotem, i w samolocie szalal, ale po powrocie do domu dopadla go sennos Odpowiedz Link Zgłoś
mamaroksany Re: Leki na uspokojenie 02.08.05, 19:38 Melisa łagodzi lęk, likwiduje wewnętrzne napięcie, tonizuje układ nerwowy. Jest bezpieczna, dlatego w postaci herbatki lub syropu (Hipp na uspokojenie, Melisal) może być stosowana już u małych dzieci. Występuje ona także w postaci tabletek, np. preparat o nazwie Melisa. Preparaty złożone zawierające w swoim składzie liście melisy dla osób dorosłych to np. Relana, Persen, Persen forte. cutat z gazetki o zdrowiu Odpowiedz Link Zgłoś