Dodaj do ulubionych

Jakie mleko zastąpić Nan 2??

05.08.05, 21:21
.. No właśnie.. Pora chyba zastapić mleko innym, nieco tańszym, bo już nie
wyrabiam finansowo.. smile Jakie mleko proponujecie? Nie sądzę by mój Synek mieł
jakieś uczulenia, więc zmiana chyba wskazana. Tak? Proszę o poradę. Szukam
taniego i dobrego mleka.
Obserwuj wątek
    • radowinkaala Re: Jakie mleko zastąpić Nan 2?? 05.08.05, 21:23
      Przyłączam się do prośby. Czy w ogóle są jakieś tańsze mleka modyfikowane? Za
      opakowanie NAN płacę w markecie 9,70 zł.
      • mmarta132 Re: Jakie mleko zastąpić Nan 2?? 05.08.05, 21:56
        9,70 zł to i tak rewelacja bo ja w leclerku lub w realu płacę ponad 12 zł chyba
        że w rossmanie 9,99 zł ale czy sa jakies tańsze mleka? chyba nie.
    • martaglowacka Re: Jakie mleko zastąpić Nan 2?? 05.08.05, 22:03
      Nie ma rynku (z tego co mi wiadomo) mleka tańszego od NAN. Dlatego też jest ono
      używane w niemal wszystkich szpitalach.
      Pozdrawiam
      Marta

PS. A w jakim wieku jest Twój synek?? Mój niedługo po skończeniu roku pił
      krowie mleko UHT z kartonu (też brak uczuleń).
      • one9 Re: Jakie mleko zastąpić Nan 2?? 05.08.05, 22:06
        Mój Synek skończył 7 m-cy. Używam Nan2, które kosztuje 22zł, więc już samo Nan
        jest dla mnie korzystniejsze.. A czym ono się różni od Nan2???
        • mmarta132 Re: Jakie mleko zastąpić Nan 2?? 05.08.05, 22:08
          o matko!!! a gdzie NAN2 tyle kosztuje???????????????/
          ja płacę 9,99 lub 12 zł
        • kakmi może używasz NAN 2 Ha? 05.08.05, 23:48
          Nan 2 HA kosztuje ok 20 zł, chyba trochę Ci się pomyliło pisząc wątek, że
          używasz NAN 2. Niemożliwe, żeby zwykły NAN 2 kosztował 22 zł!, Poza tym nie
          ma "zwykłego" NANa, tylko jest NAN 1 HA hypoalergiczny dla dzieci do 5 mies (ok
          20 zł), NAN 1 dla dzieci do 5 mies (ok 10 zł), NAN 2 HA hypoalergiczny dla
          dzieci po 5 mies (ok 20 zł), NAN 2 (ok. 10zł) i NAN 3 dla dzieci po 12 mies,
          nie wiem czy jest NAN 3 HA, ale to na razie nie ważne.
          Poza tym ja zmieniłam NAN 2 na Bebiko 2, bo NAN był obrzydliwy (jakiś gorzki),
          Bebiko 2 w Rossmanie kosztuje 8,90, i w ogóle jest super, na Bebiko 2 robię
          kaszkę, natomiast na drugie śniadanie dostaje Bebiko 2R (z kleikiem ryzowym).
          Pozdrawiamy serdecznie
          Kasia i Krzyś (23.12.2004)
          • one9 Re: może używasz NAN 2 Ha? 06.08.05, 15:48
            Bez kitu! Pomyliłam mleka... nawet nie wiedziałam, że jest tyle odmian! ujjj...
            Używamy Nan2HA. A płacę 22zł (w aptece 24).
    • aniab28 Re: Jakie mleko zastąpić Nan 2?? 06.08.05, 21:14
      NAN to dobre mleko,córka 6 lat temu wychowała się na Nanie i synka też teraz
      nim karmię,zdziwiłam się jak przeczytałam że Nan jest gorzki,przecież to
      normalnie słodkie mleko...
      Pozdrawiam-Ania
      • kakmi do aniab28 07.08.05, 21:39
        Witaj,
        Ja też od początku karmiłam Krzysia Nanem , spróbowałam kiedyś proszek z
        torebki, jeszcze bez wody no i był normalny, może nie super pyszny, ale słodki
        i chyba zjadliwy, wszystko było ok, do czasu jak kiedyś otwierając torebkę
        poczułam, że pachnie jakoś dziwnie, spróbowałam i zdziwiłam się strasznie, że
        takie gorzkie, od razu złapałam za torebkę wściekła, że pewnie przeterminowane,
        ale nie. Przez miesiąc próbowaliśmy z różnych sklepów kupować, (że może tamto
        to jakaś podróbka) i raz było dobre, raz nie. Nie wiem, czy wyszła jakaś partia
        taka wadliwa, czy co, ale byłam już wściekła, bo ze trzy mleka wywaliłam do
        kosza smile i w końcu przeszałam na Bebiko, które jest pyszne smile)))
        Pozdrawiamy,
    • aniab28 Re:do kakmi 07.08.05, 22:01
      Dziwne,nie?Ciekawe czemu takie było...,swoją drogą Bebiko to
      bardzo "stare"mleko moi bracia sie na nim wychowali-jest ok.Wiesz jak to jest
      dawałam córce NAN no i jak po kilku latach urodził się Dawidek no to chociaż
      tyle mlek na rynku,też zaczęłam mu podawać przezemnie sprawdzony NAN...
      Pozdrawiam-Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka