olimpiakz 11.08.05, 20:12 uzywacje samej oliwki czy tez dodatkowo zasypki czy innych kremow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziama3 Re: pielegnacja pupy 11.08.05, 20:21 Oliwki tylko po kąpieli, ale sudocrem po każej zmianie pieluszki. Dla nas jest super, jeszcze nie mieliśmy odparzeń. Zasypki się nie poleca bo się robią grudki. Odpowiedz Link Zgłoś
olimpiakz Re: pielegnacja pupy 11.08.05, 20:26 a jesli chodzi o luszczaca sie skore w sromie jak ja oczyscic? Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: pielegnacja pupy 11.08.05, 20:27 Właśnie że zasypkę się poleca bo super chroni i nie przesusza jak sudocrem. Sudocrem służy do leczenia odparzeń, jest za mocny do codziennego stosowania - polecam forum "KOSMETYKI DZIECIĘCE". Wypróbowałam kilka kremów ale u nas egzamin zdaje tylko Alantan zasypka, po kremach są delikatne zaczerwienienia. Od urodzenia synek nie miał ani jednego odparzenia - to chyba znaczy że zasypka działa nieźle??? Odpowiedz Link Zgłoś
dziama3 Re: pielegnacja pupy 11.08.05, 20:35 to ja sprostuję swoją poprzednią wypowiedź: 1. Wiem że sudocrem jest dopiero jak się pojawi odparzenie, tak piszą na opakowaniu, ale przez pewien czas używałam kremu do pupy, takiego zwykłego, nie leczniczego, i Mały od razu miał odparzenia. Jemu Sudocrem nie wysusza. To pewno zależy od dziecka. 2. Nie zaleca się pudru, ale Alantan to zasypka, ma mączkę ziemniaczaną w składzie, a ona wchłania wilgoć i dlatego jest ok. Wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: pielegnacja pupy 11.08.05, 20:38 A to sorry ja nie rozróżniam zasypki od pudru...myślałam że to to samo. Ale jednak nie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aada100 Re: pielegnacja pupy 11.08.05, 21:28 Ja też używam oliwki tylko po kąpieli i sudokrem przy każdej zmianie pieluchy. Z pierwszym dzieciaczkiem też tak robiłam i nigdy nie było odparzeń.POzdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka_p11 Re: pielegnacja pupy 12.08.05, 00:30 u nas działa tylko puder (po każdej zmianie pieluszki), nivea lub bella (bella chyba lepsza), my mamy czerwoną pupkę po każdej kupce i u nas zaden krem nie daje rady, odparzenia wyleczyliśmy dopiero pudrem, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś