Dodaj do ulubionych

pielegnacja pupy

11.08.05, 20:12
uzywacje samej oliwki czy tez dodatkowo zasypki czy innych kremow?
Obserwuj wątek
    • dziama3 Re: pielegnacja pupy 11.08.05, 20:21
      Oliwki tylko po kąpieli, ale sudocrem po każej zmianie pieluszki. Dla nas jest
      super, jeszcze nie mieliśmy odparzeń. Zasypki się nie poleca bo się robią
      grudki.
      • olimpiakz Re: pielegnacja pupy 11.08.05, 20:26
        a jesli chodzi o luszczaca sie skore w sromie jak ja oczyscic?
      • shiva772 Re: pielegnacja pupy 11.08.05, 20:27
        Właśnie że zasypkę się poleca bo super chroni i nie przesusza jak sudocrem.
        Sudocrem służy do leczenia odparzeń, jest za mocny do codziennego stosowania -
        polecam forum "KOSMETYKI DZIECIĘCE".
        Wypróbowałam kilka kremów ale u nas egzamin zdaje tylko Alantan zasypka, po
        kremach są delikatne zaczerwienienia. Od urodzenia synek nie miał ani jednego
        odparzenia - to chyba znaczy że zasypka działa nieźle???
        • dziama3 Re: pielegnacja pupy 11.08.05, 20:35
          to ja sprostuję swoją poprzednią wypowiedź:
          1. Wiem że sudocrem jest dopiero jak się pojawi odparzenie, tak piszą na
          opakowaniu, ale przez pewien czas używałam kremu do pupy, takiego zwykłego, nie
          leczniczego, i Mały od razu miał odparzenia. Jemu Sudocrem nie wysusza. To
          pewno zależy od dziecka.
          2. Nie zaleca się pudru, ale Alantan to zasypka, ma mączkę ziemniaczaną w
          składzie, a ona wchłania wilgoć i dlatego jest ok. Wiem.
          • shiva772 Re: pielegnacja pupy 11.08.05, 20:38
            A to sorry ja nie rozróżniam zasypki od pudru...myślałam że to to samo. Ale
            jednak nie.
            Pozdrawiam
      • aada100 Re: pielegnacja pupy 11.08.05, 21:28
        Ja też używam oliwki tylko po kąpieli i sudokrem przy każdej zmianie pieluchy.
        Z pierwszym dzieciaczkiem też tak robiłam i nigdy nie było odparzeń.POzdrówka
    • dorotka_p11 Re: pielegnacja pupy 12.08.05, 00:30
      u nas działa tylko puder (po każdej zmianie pieluszki), nivea lub bella (bella
      chyba lepsza), my mamy czerwoną pupkę po każdej kupce i u nas zaden krem nie
      daje rady, odparzenia wyleczyliśmy dopiero pudrem, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka