Dodaj do ulubionych

Czy budzić niemowlaka????

28.08.05, 16:53
Mój córciaszek ma 17 dni, karmię ja butelką z własnym ściągniętym pokarmem.
teraz zjada przy każdym karmieniu ok 100 ml. No i właśnie o spanie
chodzi...normalnie ma cykle 3 godzinne, ale czasem spi nawet 4,5 godziny, czy
powinnam ją budzic, czy pozwolić spać??
Obserwuj wątek
    • pchliczek Re: Czy budzić niemowlaka???? 28.08.05, 17:11
      JAsne, że pozwolić spać, sen jest bardzo ważny dla takiego maluszka a jak
      będzie głodna to na pewno się obudzi i da znać smile
      p.
      • lilian_ka Re: Czy budzić niemowlaka???? 28.08.05, 17:38
        A mi i polozne w szpitalu i pediatra mowili zeby do ukonczenia 1. miesiąca nie
        pozwolic dziecku na przerwy pomiędzy karmieniami dluzsze niz 4 godziny, bo po
        tym czasie poziom cukru znacznie sie juz obniza i dziecko moze nie miec sily sie
        obudzic.
        • lineczkaa Re: Czy budzić niemowlaka???? 28.08.05, 19:33
          Tez tak właśnie słyszałam, że do 1 miesiąca budzić (jeszcze w szpitalu). Nie
          zauważyłam, żeby nie miała siły się obudzić. Ustawiam sobie budzik co 3 godziny,
          zazwyczaj tyle czasu mija między karmieniami... Najgorsze jest to, że nie mam
          sumienia jej budzic... Półmrok, cicho, ciepło...nic tylko spać.
          • mmala6 Re: Czy budzić niemowlaka???? 28.08.05, 19:42
            nie musisz budzic dziecka, daj jesc przez sen.Po prostu delikatnie wez dziecko
            na rece, dotknij dolna warge-odruchowo otworzy pyszczek do ssania i dasz butelke
            na spiaco.Nawet lepiej bo zje spokojnie, zazwyczja juz nie trzeba odbijac bo nie
            lyka powietrza.

Moze tylko byc pozniej inny problem, jak bedzie spac tak dlugo w dzien, to potem
            w nocy bedzie szalecsmile
            • lineczkaa Re: Czy budzić niemowlaka???? 28.08.05, 19:51
              W nocy nie szaleje, rzeczywiście śpi krócej niż w dzien, ale szybko wraca do
              spania, praktycznie zaraz po karmieniu...ech, ile mamuś tyle teorii smile Spróbuje
              karmienia przez sen smile
        • pchliczek Re: Czy budzić niemowlaka???? 28.08.05, 20:29
          Mi położna ani pediatra nic takiego nie mówili, od początku karmiłam synka na
          żądanie ale wycofuję się w takim razie z tego co napisalam wcześniej, po prostu
          nikt mi nie powiedział, że może być problem sad na szczęście nie miałam żadnych
          problemów a mały prędko zaczął przesypiać nocki z jednym budzeniem koło 3 w
          nocy a po pełnych dwóch miesiącach już przesypiał całe nocki
          p.
          • lineczkaa Re: do pchliczek 28.08.05, 20:50
            prawdę powiedziawszy smile w zupełności się z Tobą zgadzam i skłaniam się ku nie
            budzeniu. od czasu do czasu smyram jej rączki i główkę, żeby pobudzić
            organizm... tak na wszelki wypadek.
            • shiva772 Re: do pchliczek 28.08.05, 20:59
              A ja wybudzałam - mój bobas przez jakiś czas spał na okrągło - mógł nie jeść i
              tylko lulać (pierwsza noc w domu-7 godzin snu bez jedzenia!) - nie każde
              dziecko ma apetyt a żołądek jest malutki - musi dostawać jedzonko maX co 4 godz
              w innym wypadku zwyczajnie nie będzie przybierać na wadze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka