vit27 01.09.05, 12:22 Moja mała skończyła 2 miesiące. Kiedy ją kładę do łóżeczka na wznak bardzo odchyla główkę ,tak jakby chciała zobaczyć co jest za nią. Czy wasze dzieci też tak robią?? Czy mam się denerwować , czy to jest normalne?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaemmy Re: Odchyla bardzo główkę.Pomocy 01.09.05, 12:34 W tym wieku dzieci tak robią,i to im mija potem,bez rehabilitacji,ale na wszelki wypadek zapytaj lekarza.Po to chociaż,żeby się uspokoić. Odpowiedz Link Zgłoś
kontoani Re: Odchyla bardzo główkę.Pomocy 01.09.05, 14:03 moja Hania tez tak robi - nie pamiętam kiedy zaczęła, ale też chyba jakoś tak około 2 miesięcy. Smiejemy sie ze zawsze to co jest z tyłu jest najciekawsze ) To chyba nie jest nic złego, bo nie robi tego ciągle tylko sobie czasem tak patrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
abiedrzycka Re: Odchyla bardzo główkę.Pomocy 01.09.05, 14:09 To prawda, co powiedziały dziewczyny, wiele dzieci tak robi, moje jedno też tak robiło... Często to nic niepokojącego, ale może to być też objaw poważnych schorzeń. Idź do lekarza - lepiej jest zapobiegać, niż leczyć. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Odchyla bardzo główkę.Pomocy 01.09.05, 19:43 Mojej koleżanki synek tak robił i był rehabilitowany. Radze dmuchac na zimne. pozd. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
agne_s Re: Odchyla bardzo główkę.Pomocy 01.09.05, 20:30 Moja córeczka również odchylała mocno główkę do tyłu, często również w czasie snu. Niepokoiło mnie to bardzo więc poszłam z nią do neurologa, który powiedział że wszystko jest w porządku i nie należy tym się przejmować. Szczerze mówiąc nie pamietam nawet kiedy przestała tak robić. Teraz ma 11 miesięcy uczy się chodzić i wszystko jest ok. Aby mieć spokojne sumienie poszłabym na twoim miejscu na konsultację do neurologa (jeśli jesteś z Warszawy polecam dr Mazurczaka z CZD, przyjmuje też w Medocu na Modlińskiej). Uważaj jednak na lekarzy naciągaczy, którzy zaraz nakazują dziecko rehabilitować (często polecają rehabilitanta), był jakiś wątek na ten temat. W takiej sytuacji poszłabym jeszcze potwierdzić diagnozę bo z tego co wiem taka rehabilitacja to nic przyjemnego i dla dziecka i dla rodzica. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
agne_s Re: Odchyla bardzo główkę.Pomocy 01.09.05, 20:47 Oto ten watek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=28175206 Odpowiedz Link Zgłoś
e5121 Re: Odchyla bardzo główkę.Pomocy 01.09.05, 23:31 Nie chcę Cię martwic, a uspokoi Cię tylko pediatra albo najlepiej neurolog. Mo syn tak robił i był rehabiltowany, moja córka tak nie robi i jest Ok. Odpowiedz Link Zgłoś