28evia 15.09.05, 11:55 mamy w domu inwazję komarów, czy przy miesięcznym dziecku mogę bez obaw używać wkładów do elektrycznego Raida?? jak sobie radzicie z komarami??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jakw Re: koszmarne komary 15.09.05, 12:12 Gdzieś słyszałam/czytałam, że nie. U nas zasadniczo była moskitiera nad łóżeczkiem małej , na spacer - moskitiera na wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
monik1341 Re: koszmarne komary 15.09.05, 12:20 Nas też komary nie oszczędzają. Elektrycznych wkładów nie da się niestety używać przy niemielętach. My zakładamy moskitierę na wózek, kiedy mała śpi na tarasie. Mamy też moskitierę na łóżeczko i czasem ją zakładamy. Oprócz tego co wieczór urządzamy polowanie na te gady... pozdrawiamy 2*M Odpowiedz Link Zgłoś
mamapiotra Re: koszmarne komary 15.09.05, 12:55 My uzywamy.wLanczam na 15 min. w sypialni gdy nie ma nikogo. wytepi robale. potem odczekuje 30 min. i kladziemy sie spac.inaczej maly byl by bardzo pogryziony. Odpowiedz Link Zgłoś
aniarad1 Re: koszmarne komary 15.09.05, 12:57 Używaliśmy jednak Raid, przy uchylonym oknie. Pediatra powiedział mi,żebym nie zakładała moskitiery na łózeczko czy wózek - ogranicza dostęp tlenu i niestety stwarza ryzyko smierci łózeczkowej. Córeczka urodziła się w lipcu, więc komarów było wtedy mnóstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.misia Re: koszmarne komary 15.09.05, 12:58 Ja podobnie jak moje poprzedniczki korzystam z moskitiery. Mały ma zawieszoną nad łóżeczkiem (z ikei ok. 50 zł) i codziennie osłaniam nią łóżeczko i muszę się pochwalić, że ani razu Michaś nie był w nocy pogryziony przez komara mimo, że nie "poluję" na nie dodatkowo wieczorem. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
pampeliszka Re: koszmarne komary 15.09.05, 21:39 U mnie komary pojawiaja sie sporadycznie, ale kiedy uslysze znajome buczenie natychmiast lece po Raida. I zostawiam na jakis czas, przy otwartym oknie. A w dzien zamykam okno i drzwi od sypialni i wkladam Raida do kontaktu, zeby dobil to, co przezylo... Odpowiedz Link Zgłoś