Dodaj do ulubionych

Niewyspana

08.12.05, 10:22
Tak naprawde to mam juz dość, kiedys sie cieszyłam z nocek mały spał od 21 a
teraz ma 4 miesiące i zamiast lepiej jest gorzej zasypia tylko i wyłącznie
przy piersi wieczorem wisi czasem 2 godziny odkładany o 23 do łóżeczka budzi
sie o 1 potem o 2 i juz sie nie daje odłóżyć w międzyczasie od tego ciągłego
jedzenia męczymy sie z bólem brzucha w rezultacie ani on sie nie wysypia ani
ja, mam dosc jak to zrobic żeby tyle nie jadł i sie tak nie budził czesto nie
wiem, ale dzis umyłam sobie zeby tonikiem i poszłam do sklepu w getrach na
lewą stronę, naprawde przez to niewysypianie sie robie sie coraz bardziej
rozkojarzona, jak czytam posty gdzie dzieci same zasypiają to mi sie wyc
chce , dobrze, że wy jestescie mozna troche pomarudzić pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • papegoja Re: Niewyspana 08.12.05, 10:47
      no jestes dziecku niezbędna ale funkcjonować normalnie jakoś musisz , nie
      jestem zwolenniczką sztucznego mleka jak się ma piersi pełne ale czasem nakarm
      go na noc właśnie czymś takim i po prostu się wyśpij/o ile to sie uda/...albo w
      dzień ucinaj sobie dzemki wtedy kiedy dzieciątko...współczujęsad...ja może super
      wyspana nie jestem ale chyba nie jest tak źlesmile...minie i to z czasem, jeszcze
      będziesz mu to opowiadać jak Ci spać nie dawałsmile
    • zosiewa Re: Niewyspana 08.12.05, 10:54
      Musisz mieć świadomość tego że dziecko się zmienia.Moja córcia ma 5,5 miesiąca i
      tez nie przesypia całej nocy.Kładziemy ją o 21 a ona czasami obudzi się o 5, a
      czasami jeszcze o 2 w nocy.A bywało już że spała od 21 do 6 rano. Może jest tak
      że się nie najada?DZiecko może wisieć przy piersi długo, ale dużo nie
      jeść.Próbowałaś dawać mu butelkę na noc?Może to poskutkuje, są mieszanki z
      kleikiem ryżowym NAN 2R które z tego co wiem już można w 4 miesiącu podawać.Ja
      sie tylko pocieszam że taka sytauacja nie trwa wiecznie.Trzeba zacisnąć zęby i
      jakoś przetrwać.Jeszcze jedno mi się przypomniało.Moja córcia jeśli pominie
      jakieś karmienie w ciągu dnia to nadrabia sobie właśnie w nocy. Powodzenia!!!!
      • zosiewa Re: Niewyspana 08.12.05, 11:08
        Sprostowanie: Mleko z kleikiem ryżowym o 5 miesiąca, ale jakąś mieszankę napewno
        możesz. Buzka!
        • sefora5 Re: Niewyspana 08.12.05, 11:20

• monimarc Re: Niewyspana 08.12.05, 11:31
            Mój synek ma już 8 m-cy i budzi się co 1-2 godz. w nocy. Do 5 m-ca spał w miarę
            dobrze, budził się 2-3 razy w nocy. I z każdym m-cem jest coraz gorzej. Ja też
            nie wiem co mam robić. Od 8 m-cy nie mam żadnej przespanej nocy. Teraz nawet
            nie budzi się aby possać pierś, tylko aby ją poczuć. I tym sposobem znajduje
            się u nas w łóżku.
    • aw271 Re: Niewyspana 08.12.05, 11:31
      Nie pakuj mu cyca do buzi za kazdym razem jak placze.Z tego co mowisz uzaleznil
      sie od piersi i bez niej nie umie zasnac.Mialam to samo do roku.Niestety bylo
      coraz gorzej, co przebudzenie to cyc, budzil sie co 40 minut, a potem przyszly 3
      godzinne nocne przerwy.Musi nauczyc sie zasypiac sam. Po wieczornym nakarmieniu
      powinnas odlozyc go do lozeczka i nauczyc zasypiania samemu.Jest wiele
      metod(podnoszenia i kladzenia,Usnij wreszcie), wybierz co Ci podpasuje.Jest
      wiele postow na ten temat.Jesli wiesz ze przed chwila jadl to uspokoj go biorac
      na rece i poklepujac po pleckach, daleko od cyca. Niestety to potwa zanim sie
      oduczy. Karmienie flaszka niczego nie zmieni, niestety to nie glod go
      meczy.Poczytaj troche literatury."Kazde dziecko moze nauczyc sie spac". Ja
      korzystalam z tej ksiazki, moj byl starszy przez co dluzej sie uczyl, ale
      obecnie przesypia cale nocki.Kupilam ja na www.mediarodzina.pl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka