Dodaj do ulubionych

sab simplex i lefax

18.12.05, 23:33
Potrzebuje informacji, co dokładnie jest w składzie tych preparatów, jeśli
ktoras z was używa czy mogłaby mi spisac z ulotki preparatu nazwy chemiczne
substancji zawartych w tych lekach,
Obserwuj wątek
    • maretina Re: sab simplex i lefax 18.12.05, 23:37
      wywalilam ulotke od sab simpleksu. substancja czynna jest na pewno sumeticon.
      nie wiem co jeszcze. moze w googlach znajdziesz.
      • iwonka1975 Re: sab simplex i lefax 20.12.05, 11:26
        Sklad Sab simplex:
        69,19mg Simeticon
        pozostale:
        Carbomer 974, Citronensäure- Monohydrat, Hypromellose, Natriumcitrat,
        Natriumbenzoat, Natriumcyclamat, a-Octadecyl-w-hydroxypoly( oxyethylen)5,
        Saccharin- Natrium, Sorbinsäure, Himbeer- Aroma, Vanille- Aroma, niewielkie il.
        wody
        Moja ulotka jest po niemiecku i tylko tak moglam pomoc.
        Pozdrowienia
    • bafilek Re: sab simplex i lefax 20.12.05, 11:37
      To jest ten sam lek, tylko w innej postaci (Sab simplex - krople, a Lefax -
      zawiesina). Ich głównym składnikiem jest simeticon, który jest także
      składnikiem naszego polskiego Infacolu. We wszystkich trzech w tej samej
      ilości. Sprowadziłam z Niemiec Lefax (można stosować od 3 m.ż), a u nas można
      kupić Infacol (można stosować od 28 d.ż.), który jest tańszy.

Moja Weronika
      • maretina Re: sab simplex i lefax 20.12.05, 11:49
        infacol przy lefaxie i sab simplex to naprawde kiepski lek. mam
        porownanie.infacol to generyk, odpowiednik. roznica taka jak miedzy levisami a
        dzinsami z firmy krzak.
        • baalbina Re: sab simplex i lefax 20.12.05, 11:55
          Co prawda nie stosowałam ani sab simplex ani lefax ale infacol bardzo sie nam
          sprawdza. od kiedy podaję go przed każdym karmieniem nie mamy problemu z
          kolkami. Więc nie do końca zgodze sie, ze jest gorszy.
          • maretina Re: sab simplex i lefax 20.12.05, 12:07
            fajnie, ze u was infacol wystarczyl. u nas po infacolu nic nie drgnelo. dopiero
            przy regularnym stoswaniu sab simplex. u mojej kolezanki dopiero po lefaxie
            dziecko zaznalo spokoju. kazdemu moze co innego pomoc, ale sprowadzanie tych
            lekow az spoza granic polski o czyms swiadczy. sporo sie natrudzilam, zeby
            pierwsza flaszke sab simplexu kupic. gdyby polskie leki dzialaly, nie
            wydawalabym kasy ( ok 30 zl za butelke) bo infacol kosztowal mnie 16 zl.
            • mama9m Re: sab simplex i lefax 20.12.05, 12:45
              Witam, my również stosowaliśmy Sab Simplex i bardzo pomógł, właściwie po
              pierwszym zażyciu. Można kupić od jakiegoś gościa, który zdaje się sprowadza,
              wystarczy wpisać na googlu. pozdrawiam
            • mama9m Re: sab simplex i lefax 20.12.05, 12:48
              owi.pl/show.php?id=6121 jakby kogoś interesowało, coś takiego znalazłam.
              mama9m
              • ajka1 Re: sab simplex i lefax 20.12.05, 14:32
                Moja córcia również miała okropne kolki i zgadzam się że sab simplex jest niezastąpiony. Zanim sprowadziłam z Niemiec ten lek wypróbowałam wiele innych, które są u nas dostępne łącznie z infacolem i nie wyło żadnej poprawy Tak więc sab simplex jest rewelacyjny. Jak ktoś ma możliwość załatwienia receptę na ten lek to można go dostać bezpłatnie.
    • aga246 Re: sab simplex i lefax 20.12.05, 14:58
      a jak podajecie sab simplex do mleka czy bezposrednio do buzi? pozdrawiam
      • maretina Re: sab simplex i lefax 20.12.05, 15:16
        aga246 napisała:

> a jak podajecie sab simplex do mleka czy bezposrednio do buzi? pozdrawiam
        fo mleka. koncze ostatnia butle. kolek juz nie ma, syn skonczyl 3 miesiac, ale
        jeszcze chwile na wszelki wypadek potrzymam go na tym cudziesmile
        u nas oprocz sab simplexu na kolki pediatra zalecil mleko bebikon pepti.
        dzies drugi dzien kajtek wcina juz normalne mleko ( bebilon 1 z probiotykami).
        • ajka1 Re: sab simplex i lefax 20.12.05, 15:23
          15 kropli do mleka ,ale systematycznie kilka razy dziennie.Ja po skończonej pierwszej buteleczce (gdy dziecko już nie miało kolek) na wszelki wypadek jeszcze podawałam tyle, że stponiowo schodziłam coraz mniej razy dziennie. Oprócz tego też zmieniłam mleko na przeciwkolkowe. Teraz już je znów mleko normalne.
          • maretina Re: sab simplex i lefax 20.12.05, 15:27
            a ja daje po 6 kropli, jak byly kolki to po 10.
      • mama9m Re: sab simplex i lefax 20.12.05, 15:32
        Ja podawałam codziennie około 10 kropli, bezpośrednio do buziaka. W ten sposób
        nauczył się przyjmować witaminki i teraz juz 10-cio miesięczny mój Szkrab jak
        tylko zaczynam śpiwać "witaminki...tralalala" siedząc otwiera buzke i przechyla
        ja do tyłu. Bez żadnych problemów, codziennie. smile) ale to tak na
        marginesie.pozdrawiam
        • maretina Re: sab simplex i lefax 21.12.05, 07:51
          ja witamine d3 podaje na lyzeczce. kajtek ma juz wycwiczony ten odruch, jak
          jestem blisko z lyzka to otwiera usteczkasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka