izaw84 11.02.06, 11:01 mam pytanko!moja coreczka ma niecale2miesiace i do karmiena wkaladam ja w becik i czasem ja tez nosze w tym becie!ile czasu moge uzywac betu?boje sie karmic ja trzymajac ja na rekach! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tuskas Re: pomocy!! 11.02.06, 11:07 Ja karmiłam w rożku, ale szybko przestało mi być wygodnie, kładłam Zuzię po prostu na poduszce, sobie na kolanaach. Odpowiedz Link Zgłoś
klubiale1 Re: pomocy!! 11.02.06, 11:09 Becika możesz używać dopóki dziecko się w niego mieści. Jeśli niewygodnie Ci karmić dziecko bez becika, polecam pozycję na leżąco. Wystarczy tylko podpierać dziecku plecki i nie ma ryzyka,że przeleci Ci przez ręce. Są dzieci, które lubią zasypiać w beciku, bo czują się bezpiecznie, gdy nie mogą machać rączkami i nóżkami. Zbyt dużo swobody powoduje u takich maluszków zdenerwowanie. dziecko macha rączkami i nózkami, a że nie wie, że to jego własne to nadmiernie sie tym pobudza i nie może zasnąć.Ja swoją córeczkę zawijałam do snu do ok 4 msc, dzięki temu ślicznie zasypiała i spokojnie spała. Odpowiedz Link Zgłoś
izaw84 Re: pomocy!! 11.02.06, 11:13 ja tylko zawijam te boczne boczki a w nozkach jej wyciagam zeby miala luzniej Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.szrotka Re: pomocy!! 11.02.06, 12:51 Też się trochę bałam, ale jak małemu zaczęły ropieć oczka a przy karmieniu okropnie lubił wiercić się i wcierać w becik to stwierdziłam, że już muszę. Ciężko było prez jeden-dwa dni, potem szybko się unormowało. Tylko czasem mam wrażenie, że jest mu twardo pod główką. Odpowiedz Link Zgłoś
ywwy Re: pomocy!! 11.02.06, 12:57 Nigdy nie karmiłam w beciku, zawsze trzymam maleństwo na ręku, a rękę na poduszce tak jest nam b. wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś