deela 16.04.08, 20:56 )))))))))))))))))))))))))))) CHYBA KUPILAM DZIALKE jeszcze formalnosci do konca trza zalatwic ale chyba na 99% mamy dzialke a to znaczy ze jak dobrze pojdzie W TYM ROKU POSTAWIMY CHALUPE tfu tfu )))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nesting_sheep Re: wrocilam 16.04.08, 21:18 no to gratuluje, strasznie fajnie jak to wyjdzie Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Super :) 16.04.08, 21:29 Tez bym chciala, zeby urzedy w Gdasnku pozwolily mi w ciagu roku postawic dom. Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_21 A ja myslalam... 16.04.08, 21:53 ze masz rozmowe o jakas zajebista robote a tu jeszcze lepsza nowina no to gratki!! Odpowiedz Link Zgłoś
24lena Re: wrocilam 16.04.08, 22:30 no i co ??????????? Kciuki zdaly egzamin ?????????? Wszystko poszlo po twojej mysli ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
24lena Re: wrocilam 16.04.08, 22:32 gupek jestem przyuwazylam tylko te usmieszki...a po wyslaniu posta reszte <sciana> Gratulacje w takim razie Odpowiedz Link Zgłoś
m0nalisa aaaaaaaaa!!!! gratulacje kochana!!!!! 16.04.08, 22:42 gdzie, jaka opowiadaj! Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: aaaaaaaaa!!!! gratulacje kochana!!!!! 16.04.08, 23:17 na takiej wiosce 30 km od wawy niedaleko blonia, do blonia sie tescie przeprowadzaja wiec bedzie blisko, cisza spokoj prawie jak na wsi, wokol dzialki juz sprzedane, z tej baterii dzialek wydzielona jest droga ktora gmina wziela na siebie co znaczy ze beda ja musieli odsniezac ))))) dzialeczka ma 1040 m i kosztowala jedyne 110 000 cojak na warszawskie warunki jest tanio jak diabli, prad i woda w drodze przy kt jest dzialka, dzialka jest budowlana ma plan zagospodarowania, pozwolenie na budowe ta gmina daje szybko, tesc budowlaniec pomoze z materialami i robocizna a co najwazniejsze postawi najkosztowniejsza czesc domu czyli dach! kredyt nie powinien byc wysoki bo bierzemy we frankach marne 40 lat i to nasze wlosci ))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
m0nalisa Re: aaaaaaaaa!!!! gratulacje kochana!!!!! 16.04.08, 23:24 deela strasznie sie ciesze, duza dzialka, postawicie chate extra )))) to co opijamy? Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: aaaaaaaaa!!!! gratulacje kochana!!!!! 16.04.08, 23:31 STAWIAM WSZYSTKIM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 No, no :) 16.04.08, 23:37 Faktycznie dzialka "za grosze" kupiona. Dobra inwestycja. I super, ze na pomoc tescia mozecie liczyc. No i faktycznie - z gmina to inna gadanina niz z urzedami miastowymi. Ja sie nie moge doczekac podzialu gruntu juz od paru ladnych miesiecy. Podejrzewam, ze projekt mojego domu utknie w urzedzie na minimum rok. :[ Odpowiedz Link Zgłoś
azille ale taniocha 17.04.08, 00:34 naprawdę ja jestem na etpie działek bo dostałam kilka pod wawą i ceny są oszałamiające kupiłaś za grosze!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: ale taniocha 17.04.08, 00:35 azz jeszcze dwie sa... chyba do jutra.... jak chcesz dam ci namiar na priv.... Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 della pytanie mam! 17.04.08, 12:32 czy mogłabys mi przyblizyc warunki tego kredytu co brałas,bo ja chałupke juz mam,ale obawiam sie ze trza bedzie jednak kredyt wziazc coby szybciej wejsc!!! i jestem na etapie szukania rozsadnego (w miare) kredytu. no a działki gratuluje! nie ma to jak własna chaupa i podwórko! w ogóle nie ma to jak na wsi Odpowiedz Link Zgłoś
ziegula Re: della pytanie mam! 17.04.08, 14:41 no to super.. gratulacje.. i powodzenia w budowie.. Odpowiedz Link Zgłoś
azille Re: aaaaaaaaa!!!! gratulacje kochana!!!!! 17.04.08, 00:40 w ogole jestem zdania ze jak brac kredy to tylko budowac bo ceny za metr (mieszkania) sa dosyc wariackie Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: aaaaaaaaa!!!! gratulacje kochana!!!!! 17.04.08, 00:43 szalona, z chalupa sie w 350 wyrobimy a w wawie kupie sobie za to DUMNA kawalerke albo minidwupokojowe a tak mam chalupe ze 100 m wysłalam ci namiary na gazetowego, daj znac czy doszlo bo jakos nie ufam tej nowej poczcie Odpowiedz Link Zgłoś
draugdur Re: narazie nie ma, moze pozniej zejdzie n/t 17.04.08, 08:37 to extra!!!)) Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 To prawda Az 17.04.08, 12:10 Zdecydowanie bardziej oplaca sie budowa domu. Oczywiscie o ile dzialka nie bedzie kosztowala majatek. Deela zlapala prawdziwa okazje. Ziemia zawsze bedzie w cenie, szczegolnie ze miasto sie rozrasta i duzo ludzi sie na wies przenosi. Ja mam dzialke w Gdansku, nie poza miastem i cena mojej dzialki praktycznie z dnia na dzien rosnie. Juz jest bardzo droga. Gdybym miala kupic taka dzialke w miescie i postawic dom, to bym w zyciu takiego kredytu nie dostala. Na szczecie dzialke juz mam. Odpowiedz Link Zgłoś
azille Re: To prawda Az 17.04.08, 18:26 w Gdansku mowisz to Ty za tę 1 działkę wyciagniesz wiecej co ja za swoje kilka sztuk 20 km od wawy ) "W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym." grizli Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Dobra inwestycja, co? :) 17.04.08, 19:32 Planujemy jednak budowe domu. Tyle, ze sprawy urzedowe strasznie dlugo trwaja. Postanowilismy wiec zainwestowac w mieszkanie. Najprawdopodobniej w przyszlym tygodniu kupujemy kawalerke w centrum Gdanska. Chcemy ja wynajmowac. A jak juz bedziemy mogli sie budowac, to moze sprzedamy mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
azille no ajs 20.04.08, 19:02 no ba zajebista inwestycja kazda ziemia a jeszcze w miescie albo tuz pod miastem (zazdraszcza) Odpowiedz Link Zgłoś
kasian00 gratuluję! 17.04.08, 10:18 To super! Na tym etapie życzę bezproblemowej i szybkiej budowy No i czekamy na parapetówe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gabi110 Re: wrocilam 17.04.08, 11:28 Gratuluje!! I zazdraszczam bo ja jestem na etapie poszukiwań i nie moge znależć żadnej działki, która by mi sie podobała i nie byla na wsi zabitej dechami Odpowiedz Link Zgłoś
dzika41 Skoro stawiasz wszystkim..... 17.04.08, 12:57 To ja poproszę domek w Puławach, działkę sama wskażę (już mamy). PPPPPP ;DDD Gratuluję udanego zakupu i niech pogoda Wam sprzyja podczas budowy. )) PS. Macie rację, o wiele bardziej opłaca się stawiać chałupkę, zawsze to swoje na zawsze, nikt 'po głowie' nie chodzi, nikt się nie awanturuje że dzieci po mieszkaniu biegają.... W puławach na dzień dzisiejsz wygląda to tak że 1 m mieszkania kosztuje około 4-4,5 tys, koszt 1 m wybudowanego i wykończonego domu to jakieś 2,5 tys. My mamy w planach budować się tak szybko jak tylko będziemy na tyle wiarygodni dla banku żeby nam przyznał kredyt (oby jak najszybciej!!!!). Odpowiedz Link Zgłoś
ulla-74 Re: deela mega gratki 17.04.08, 15:02 hura hura! gratulacje! eh zazdrość mnie zżera ot co. ja też chcę! niestety na razie nic z tego Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka Re: wrocilam 17.04.08, 19:22 o ja pikole! zazdraszczam jak cholera gratki i powodzenia na budowie Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: wrocilam 18.04.08, 19:09 No to su[per, gratki wielkie. I stawiaj chałupę na parapetówę się wpraszam jakby co. Odpowiedz Link Zgłoś
margo_kozak Re: wrocilam 18.04.08, 20:21 no dela to bedziemy prawie sasiadkami my wlasnie przedwczoraj kupilismy projekt i powoli ruszamy Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: wrocilam 18.04.08, 21:22 uuu czyzby czyzby? ja sie zakochalam w tym rojekcie i bede przec zeby miec ta chalupe :F dom.gazeta.pl/Ladny-Dom/2,69486,3534589,,,94955555,P_PROJEKTY_DOMOW.html Odpowiedz Link Zgłoś
margo_kozak Re: wrocilam 18.04.08, 22:22 deela zanim kupilismy projekt pałalismy miloscia do co najmniej 5 projektow i każdy mial byc tym jedynym. wygral rozsadek i finanse. to ten projekt. juz zalatwiamy powoli sprawy w gminie www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-174,192,61,opis.html a Twoj projekt do tanich nie nalezy, chocby sam dach to dopiero bedzie koszt i ilosc zdobien zewnetrznych ale zanim kupicie ten projekt zastanow sie dokladnie czego oczekujesz od projektu. my akurat mamy mega dzialke, wiec chcielismy rozlozysty, parterowy. zreszta dom z poddaszem jest drozszy bo jest juz inna konstrukcja więźby dachowej. my poszlismy na pewne ustepstwa. a pierwsza nasza miloscia byla Lawenda jejku jak dobrze ze mi przeszlo, bo nie dosc ze koszt jej budowy to lekko 500 tys. to na dodatek brzydka Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: wrocilam 19.04.08, 02:33 zdobienia zewnetrzne mozna ograniczyc, podoba mi sie sama idea projektu, wiec pewnie cos z niego podpatrzymy, przede wszystkim wnetrze, ale moze masz racje warto rozejrzec sie za parterowym? tylko mi sie marz pietrowy a o czesc rzeczy nie musze sie martwic np o dach :F Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s Re: wrocilam 20.04.08, 00:01 deela gratki, i też trochę zazdraszczam... ja bym się jednak na dom 30km od wawy nie zdecydowała, teraz mieszkam w Ząbkach dojazd w jedną stronę to ok 1,5 godziny - prosty rachunek poza domem prawie 12 godzin.... samochód i korki... nie chciałabym, przyzwoity domek w stanie developerskim to ok 1500 za mkw, a gdzie wykończenie!? mniejszy jak 100 metrów się nie oplaca... dobrze że masz znajomych w budowlance, bo mam przyjaciół którzy mają już 2,3cią ekipę budującą i z ceny 1500 za metr robi się 2500 za metr - tylko stanu developerskiego... wykończenie mieszkania/domu do standardu średniego to jakieś 1000 -1500 z mkw, oczywiście można taniej, tylko gdzie jakość tego taniego... przyzwoity dom budowany przez deevelopera w okolicach wawy to potężny wydatek... najtańsze znalazłam w cenie ok 650.000,00 - stan surowy zamknięty, ok 20 km od wawy. chyba wolę jednak zapłacić pól bańki za mieszkanie, niż martwić się czy uda mi się w takiej kwocie zamknąć z budową i wykończeniem domu... i czy mi epkipa nie spieprzy do irlandii......... Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: wrocilam 20.04.08, 03:24 a ja wlasnieza chiny nie chcialam po tamtej stronie wisly ze wzgledu na korki itp, moze tak wyjsc ze ja smigne na wioche w takim samym czasie co ty do ząbek a jeszcze jak zaczna w przyszlym roku druga nitke metra robic to przejazd z jednej strony wisly na drugi stanie sie najgorszym horrorem a na chalupe mam pomysl i to dobry i tani tylko musimy chyba do sopotu pojechac Odpowiedz Link Zgłoś
margo_kozak Re: wrocilam 20.04.08, 05:34 niuta w strone bloni jest o wiele lepiej. bo tutaj sa 3 trasy. mozna jechac przez babice, mozna jechac przez bronisze i mozna jechac trasa pomiedzy tymi dwiema. my zazwyczaj jezdzimy ta srodkaowa. bedziemy mieszkac w puszczy kampinoskiej, a to jakies 50 km od wawy. trasa ta zajmuje nam ok. 50 minut, tak wiec nie jest tak zle. a poza tym kto powiedzial ze trzeba pracowac w warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
margo_kozak Re: wrocilam 20.04.08, 05:35 deela a po co do sopotu? ogladac wybudowany dom? Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s Re: wrocilam 20.04.08, 18:15 musiałabym się przebranżowić, żeby pracować poza wawą, po 2-gie nie opłacałoby mi się... no chyba że wygram w totka i zacznę pracować jako wolontariuszka - gdziekolwiek co kto lubi, działkę mam na południowym-wschodzie polski, na emeryturę sie pobuduję, teraz wolę moje ząbki, 15 minut i jestem w centrum wawy, Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s deela 20.04.08, 18:17 prawa strona Wisły nie jest zła, mnie dobija puławska/niepodległości, jadę do pracy albo jedna albo drugą - i to mnie dobija, niestety metro to rozwiązanie na zbyt krótkim odcinku Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 deela ja tez prosze szczegóły kredytu 21.04.08, 10:39 my dopytywalismy w pko. mozna dostac dofinansowanie od panstwa jesli powierzchnia mieszkalna nie przekroczy 150m2 z groszami. Papierki zalatwiamy, i grodzimy dzialke za tydzien Odpowiedz Link Zgłoś
987ania Re: deela ja tez prosze szczegóły kredytu 21.04.08, 11:04 shemsi, napisz jakie dofinansowanie od państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 Re: deela ja tez prosze szczegóły kredytu 21.04.08, 11:12 dziesiaj sie wszystkiego meza dopytam dokładnie, i ci napisze tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: deela ja tez prosze szczegóły kredytu 21.04.08, 21:46 kredyt na 40 lat w polbanku w szwajcarach :o na razie wylivczylam ze mi sie oplaca i tak splacimy go wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 GRATKI!!! 21.04.08, 12:22 nie ma to jak wlasna chalupa my tez niedawno bilismy sie z myslami - budowa czy wieksze mieszkanie zwyciezyla druga opcja, kupilismy mieszkanie ae kiedys se jeszcze dom postawie p.s.w jakim banku kredyt bierzesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 Re: GRATKI!!! 21.04.08, 22:47 a co Cie przekonalo do ich oferty? my wahamy sie miedzy polbankiem a kredyt bankiem, warunki podobne, marza i oprocentowanie tez na korzysc polbanku przemawia fakt ze nie wysyaja rzeczoznawcy ktory wycenia lokal i za ktorego samemu se trzeba zaplacic (wcale niemalo:/) Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: GRATKI!!! 22.04.08, 15:34 m.in to a także to że nie domagają sie faktur za robociznę i materiały: starcza im rzeczoznawca który cyknie fotkę i oznajmia że dom w ogole postepuje w budowie a poza tym..... mieli lepszego konsultanta który ruszył dupe do nas a nie my do niego i miał lepszą ściemę (w porównaniu z getin bankiem) Odpowiedz Link Zgłoś
dakota123 :) 22.04.08, 18:04 grunt to dobra sciema my dzis tez zlozylismy tam papiery. Odpowiedz Link Zgłoś
niuta_s to małe ostrzeżenie 27.04.08, 18:41 Polbank jest tak zapakowany wnioskami że czeka się na umowę w nieskończoność... Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: to małe ostrzeżenie 29.04.08, 10:08 niuta_s napisała: > Polbank jest tak zapakowany wnioskami że czeka się na umowę w nieskończoność... > czyli musza miec faktycznie niezłe oferty,skoro tyle wniosków Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: to małe ostrzeżenie 29.04.08, 11:06 w sumie czekalismy na odp z BIKu wczoraj przyszla wiec jak wrocimy do wawy podpisujemy papiery, w sumie wcale nie tak dlugo Odpowiedz Link Zgłoś
tiuia Re: wrocilam 29.04.08, 21:41 Gratuluję! I zazdroszczę. Właśnie sama jestem na etapie: czy kupić większe mieszkanie przy metrze, czy działkę 20km od Wawy (czy też od razu domek i zadłużyć od razu siebie, dzieci i wnuki Tylko ja mam preferuję tereny w górę od Warszawy (Łomianki i wyżej). Przynajmniej na razie Odpowiedz Link Zgłoś