12.03.06, 16:45
od kiedy można podawać dziecku serki homogenizowane bakusie?

Obserwuj wątek
    • mama_kotula Re: bakusie 12.03.06, 17:20
      Od 3 roku życia.
      Ale lepiej dać Danio, Bakusie są obrzydliwe w smaku smile)) słodkie jak ulepek.
      • mik04 Re: bakusie 12.03.06, 17:50
        Nam pediatra poleciła bakusie (po 12 miesiącu) ale od bakusia Mik dostał
        wysypki sad Danio lepsze smile
        • mycha231 Re: bakusie 12.03.06, 19:23
          ja podaje od 7 mies.
      • alpepe Re: bakusie 12.03.06, 19:27
        tak, tak, danio są pewnie pyszne, jak wszystko, co od danone...
        Ale w końcu, nie kupuję, to nie wiem.
      • katklos zastanawiam się... 14.03.06, 06:44
        jaka jest róznica między bakusiami a danio (czy danonkami)? Bakusie można
        dopiero od 3.roku życia, a danio wcześniej???
        • jakw Re: zastanawiam się... 14.03.06, 10:08
          A ja się zastanawiam, czy i gdzie na bakusiach/danonkach itp jest napisane, żeby
          nie dawać poniżej 3 roku życia. Serek jak serek - zwykle daje się w okolicach
          10-11 m-ca.
          • mik04 Re: zastanawiam się... 14.03.06, 10:15
            Jak już wcześniej napisałam nam pediatra kazała dawać serki w okolicach 12
            miesiąca. Wcześniej jogurty. Nie wiem czemu. A czym się bakuś od danona różni
            to pewnie da sie na etykiecie przeczytać. Czymś musi skoro Mik po bakusiu
            dostaje wysypki, a po danio nie. A co do tego 3 roku to nie jest to nigdzie
            napisane. Ale są mamusie, które absolutnie cukru, barwników i innych "świństw"
            nie podadzą swojej "dzidzi" więc wszystkie serki odpadają big_grinDDD
        • mama_kotula Re: zastanawiam się... 14.03.06, 10:11
          katklos napisała:

> jaka jest róznica między bakusiami a danio (czy danonkami)? Bakusie można
          > dopiero od 3.roku życia, a danio wcześniej???

Producent Danonków informuje, że są one przeznaczone dla dzieci od 3 roku życia.
          Teoretycznie istnieje zasada, że poniżej 3 lat nie można podawać żadnych
          gotowych produktów, które nie mają adnotacji "produkt specjalnego przeznaczenia
          żywieniowego" (taka jest na słoiczkach czy soczkach typu Bobo frut).
          Praktycznie, kto by się tym przejmował... smile)))
        • mik04 Re: zastanawiam się... 14.03.06, 14:42
          Właśnie zakupiłam danio i bakusia. Różnice następujące:
          w bakusiu substancją zagęszczającą jest żelatyna wieprzowa, której w danio nie
          ma. Przynajmniej tyle wynika z informacji na opakowanich.
    • 19maj Re: bakusie 13.03.06, 09:38
      ja zaczełam dawac od 8 mies i mała je uwielbia w przeciwieństwie do danona i
      danonek. Pozdrawiam
    • mmarta132 po 10 miesiącu 13.03.06, 11:01
      ja dawałam małej ale dostała wysypki więc odstawiłam. Zjada teraz tylko danonki.
      • mmala6 Re: po 10 miesiącu 14.03.06, 10:19
        Moj Mateusz je mniej wiecej od 11 tego m-ca ale tez ma wysypke.Wlasnie
        sprawdzamy czy to nie od Bakusiow.Danonki mu tylko pare razy dalam, drogie i
        slodkie jak cholera.Wole wlasnie Bakusia albo Danio, poza tym jogurty owocowe
        Danone albo Jogobella.A Mateuszowi wszystko jedno, on wciaga bez szemrania co mu
        dam.
        • magda270519761 Re: po 10 miesiącu 14.03.06, 10:49
          Zaczęłam od około 10 m-ca , ale nie codziennie.
          • marva Re: po 10 miesiącu 14.03.06, 10:52
            a u nas odwrotnie-po danonku buzia jak skorupka a po bakusiu praktycznie nic
            nie ma, ja daje bakusia biszkoptowego, smak rzecz gustu, mój się zajada, ma 10
            miesięcy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka