agnieszka737 15.03.06, 14:51 proszę o rady i opinie o pięciomiesiecznych bobaskach,co powinno jesc ,pic ,robic itd prosze rowniez bardziej doswiadczone mamy o zabawy i rozne wierszyki..z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grubaska20 Re: 5 miesięcy wszystko co wiecie! 15.03.06, 15:06 yyy.. ehhe, dziwnie postawione pytanie.. a co, nagle urodziło ci się 5miesięczne niemowlę..? Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 Do Grubaska20 15.03.06, 15:21 Dziewczyno!!!Moze adoptowala maluszka,a Ty jej z grubej rury!!! A moze po prostu nagle ma ochote wiedziec wszystko o rowiesnikach swojego bobaska? Odpowiedz Link Zgłoś
guruburu Re: Do Grubaska20 15.03.06, 15:56 Ale przecież to był żart - i nawet nie złośliwy... Do adopcji człowiek też się przygotowuje, jak do porodu, więc nie wpadaj święte oburzenie . A co do pytania - rzeczywiście trochę ogólne, trudno tak wszystko napisać- moze popatrz na prywatnych forach - wrzesień 2005 bo pażdziernik jest zamknięty, ewentualni starsze posty na forum sierpień 2005. Jedzienie - to zależy czy pierś czy butelka. Jak pierś to na ogół starczy, jak butelka nie mam pojecia. Zabawy - zależy natomiast od tego, co maluch juz umie i lubi - np. czy pełza, czy siedzi czy lubi być na brzuchu czy woli na plecach. Itp. Itd. Odpowiedz Link Zgłoś
grubaska20 Re: Do Grubaska20 15.03.06, 15:59 jesssu.. normalnie dzięki za wsparcie! Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 Re: 5 miesięcy wszystko co wiecie! 15.03.06, 15:31 Moj skonczy 5 za tydzien.Karmie go moim mleczkiem plus zupki,ktore sama gotuje (nie chce sloiczkow)i owoce-ze sloiczkow.Glownie suszona sliwka-bo mial klopoty z kupka,gruszka i jablko.Czasem dodaje do owocow kaszki ryzowej.Jesc dostaje co 4h,ale pomiedzy-owoce.Do popicia daje soczek sliwkowo-jablkowy i wode.Czasem herbatke koperkowa,czasem bobofrut marchew-jablko-dynia.W nocy budzi sie co 1-3h (o zgrozo!!!)Nie lubi byc sam,uwielbia obcych ludzi.Smieje sie w glos,gdy ktos w sklepie pochyla sie nad wozkiem.Wszystkie zabawy nudza mu sie po 3-10min.Nie lubi lezenia na brzuszku.Po chwili wrzeszczy z wsciekloscia.Uwielbia stac na nozkach i skakac w "jamperku".Jeszcze nie potrafi przewrocic sie z pleckow na brzuszek,ale niewiele mu brakuje.Uwielbia swoja 10 lat starsza siostre i nie znosi,gdy tatus nieogolony go caluje odwraca sie gdy tylko tata nachyla sie by dac mu caluska.Jest slodki,ale absorbujacy.W dzien sypia tylko i wylacznie w wozku na tarasie...W nocy w lozeczku-zasypia sam,zwykle bez problemow.Moglabym pisac i pisac... )) Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka737 Czlowiek zada jakies pytanie i od razu atakujecie 15.03.06, 16:06 dziekuje wszystkim co normalnie odpowiadaja a nie atakuja !!!! Dziecko mi sie chowa fantastycznie SAMA urodzilam!!! nie adoptowalam tylko po prostu pomyslalam ze skoro jest takie forum to mozna sie dzielic wszystkim niezaleznie od wieku niemowlaka dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.szrotka Re: 5 miesięcy wszystko co wiecie! 15.03.06, 15:40 Ładnie napisane Gacusia. A może dziewczna będzie się po prostu opiekowała takim maluchem. Odpowiedz Link Zgłoś
zuza05 Re: 5 miesięcy wszystko co wiecie! 15.03.06, 18:51 Moja córka jutro skończy 5 m-cy. Sama obraca się z brzuszka na olecki, a od dzis nawet z plecków na brzuszek, ma dwa ząbki, podnosi paluszki u nóg do buzi i pieknie "śpiewa" Acha...jeszcze obraca sie wokół własnej osi leząc na brzuszku....zapraszam Cię też na forum Rówieśnicy...znajdziesz tam napewno wiele informacji o dzieciach w wielku Twojego maluszka. Ja karmię piersią więc zaczne wprowadzać zupki i inne pokarmy jak córka skończy 6 m-cy...juz nie mogę się doczekac Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: 5 miesięcy wszystko co wiecie! 15.03.06, 19:20 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25239 forum dzieci z wrzesnia 2005 linki do wierszykow, piosenek www.ewa.bicom.pl/karaokedz/index.htm www.gong.art.pl/spiewnik/piosenki/124.html www.icons.com.pl/ewa/piosenki.htm pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asia710 Re: 5 miesięcy wszystko co wiecie! 15.03.06, 19:25 zajrzyj tutaj: kobieta.gazeta.pl/edziecko/0,64505.html Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: 5 miesięcy wszystko co wiecie! 15.03.06, 19:28 a to ja tez dorzuce super stronke o rozwoju dziecka www.lmm.pl/porady/karmienie/dziecko5.html Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 Re: 5 miesięcy wszystko co wiecie! 17.03.06, 04:07 Rzeczywiscie swietna stronka,zapisalam do ulubionych Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 Re: 5 miesięcy wszystko co wiecie! 15.03.06, 19:56 Musze dodac! Dzisiaj pierwszy raz w lozeczku obrocil sie z pleckow na brzuszek i przewedrowal na drugi koniec.Oskarzalam o pomoc moja corke,az sie biedulka rozplakala,ze "on sam,nie klamie..." Odpowiedz Link Zgłoś