Dodaj do ulubionych

waga 6 miesięcznych dziewczynek

27.03.06, 13:08
Ile ważą wasze 6 miesięczne dziewczynki. Moja 6 i pół kilograma. Martwię
się,że tak mało.Waga urodzeniowa 3520.
Obserwuj wątek
    • dorotka.marcelek Re: waga 6 miesięcznych dziewczynek 27.03.06, 13:11
      moja 1kwietnia skonczy 6 miesiecy i dopiero teraz wazy 5950, a waga urodzeniowa
      byla 3450g, choc jest taka mala to silna i sprtna bardzo-pewnie dlatego ze nie
      musi duzo cialka dzwigacsmile))
      • lenka_2 Moja podobnie 28.03.06, 11:05
        Moja coreczka podobnie jak Twoja dba o linie. Waga urodzeniowa - 3750 i nie
        bylo jej rownych na oddziale..., wiec sie wziela za scisla diete. Nie chce
        jesc. Zjada ok 400 - 450 ml mleka. Z dodatkami tez nie przesadza. Jestesmy na
        trzecim centylu.Ma skonczone 5 miesiecy i wazy 5700
    • niewinna Re: waga 6 miesięcznych dziewczynek 27.03.06, 14:49
      Hej! Moja też gdzieś oscylowała koło tej wagi. A jak je dziecko? Wyniki ok? Jak
      ok to znaczy , że tak ma. Jak już pisałam w podobnym wątku moja nie chce
      obrastać w wałki i koniec. Taka jej uroda. Chociaż staram się ją podtuczyć ( a
      to kaszki troszkę przemycę do mleka , a to mleka dodam do zupki ) a i tak
      szprycha z niej nie tłuścioszek. Głowa do góry . Szczuplaczki chyba jednak mają
      lepiejsmile
      • olenka969 Re: waga 6 miesięcznych dziewczynek 27.03.06, 15:04
        moja ma juz 7 miesiecy, ale miesiac temu wazyla ponad 7 kilo, karmiona piersia,
        a waga urodzeniowa 2500, jednym słowem nadrobiłasmile
    • budzik11 Re: waga 6 miesięcznych dziewczynek 27.03.06, 15:42
      Hmm... Moja mając 4 miesiące ważyła 7,5kg!
    • mooh Basia7712 27.03.06, 15:52
      Wydaje mi się, że porównywanie wagi różnych dzieci nie ma sensu. Lepiej jest
      spojrzeć w siatkę centylową i prześledzić przyrosty wagi w poszczególnych
      miesiącach życia dziecka. 6,5 kg oznacza, że Twoja córka znajduje się około 10
      centyla, a więc w normie. Jeśli od początku jej waga oscyluje około 10 centyla,
      to jest ok. Chyba, że wcześniej znajdowała się na przykład na 75 centylu i tak
      gwałtownie spadła.
      • basia7712 Re: Basia7712 27.03.06, 15:54
        Cały czas oscyluje wokół 10 centyla. Przybiera ok. 500 g na miesiąc. Poza
        piersią nie chce nic jeść.
        • mooh Re: Basia7712 27.03.06, 15:58
          No to wszystko ok. Masz drobną, filigranową córeczkę, która regularnie
          przybiera na wadze. Na Twoim miejscu bym się cieszyła, co zresztą czynię, bo
          też mam taką 10 centylową, całkiem zwinną i zdrową córkę.
          • orgovana Re: Basia7712 27.03.06, 16:05
            A ja mam dobrze umiesnionego sportowca , 8, 5 kg , 75 cm sama siedzi i raczkuje
            do tylu
            • fiona_sz Re: Basia7712 27.03.06, 18:53
              Moja córka 1 kwietnia skończy 6 miesięcy, a 5 tygodni temu ważyła 6800 przy
              wadze urodzeniowej 2500. Ale ja też się podpisuję pod tym, że jeśli mieści się
              w przedziale siatki centylowej i nie spadła na niej jakoś drastycznie to
              wszystko jest ok.
    • ann99 Re: waga 6 miesięcznych dziewczynek 27.03.06, 22:35
      Zosia 12 marca skończyła 6 mies i ważyła wtedy 8300 - waga urodzeniowa
      2900g ...wiec tez nadrobila, a do skonczenia 5 mies byla tylko na piersi...
      • helga76 Re: waga 6 miesięcznych dziewczynek 27.03.06, 22:57
        6 m-cy waga 7kg, urodzeniowa 3450g, waha sie miedzy 10 a 25 centylem, z dwojga
        złego wolę dziecinę drobniejszą niż duuuzą-mniej do dzwiganiasmile))
        • robin2510 Re: waga 6 miesięcznych dziewczynek 28.03.06, 07:51
          moja waży ok 7,1kg i ma troszkę ponad 6 m-cy, urodzeniowa to 2530g. Jedziemy
          ciągle z wagą po 25 centylu. Młoda jest baaaardzo ruchliwa i lekarz się śmieje
          że przy jej charakterze to nie sposób przytyć. Rosną nam poprostu małe modelki.
          hi hi hi. A tak na pocieszenie to drobniejszym dzieciom wszysko łatwiej jest
          zrobić, moja sama przekręca się na boczki z brzuszka na plecki i czasem z
          plecków na brzuszek też sie przekręca (pierwszy raz zaczęła się przekęcać w
          wieku ok 4 m-cy), jak się ją dobrze posadzi to sama siedzi. Jej kolega ,
          trochę starszy waży ok 10kg i nic z tego nie umie robić jest poprostu za gruby,
          a siedzi chyba tylko dziki masie która go podtrzymuje. Więc spoko jest ok. A
          poza tym pediatrzy i tak biją na alarm bo jest coraz więcej grubiutkich
          niemowląt a potem dzieci , które nie wyrastają z niemowlęcego tłuszczyku bo w
          wieku 4 lat jedzą już frytki, hamburgery itp. a do tego same E i chemia w
          produktach i puste kalorie.
          • koteczka12 Re: waga 6 miesięcznych dziewczynek 28.03.06, 09:51
            Ja też mam smukłą, prawie już siedmiomiesięczną córę - wprawdzie z wagą
            jest w 50 centylu, ale z wzrostem w 97, więc wygląda dość chudo. Ma to w
            gruncie rzeczy same zalety - łatwiej jej się dżwigać, od dawna przekręca się,
            staje na czworakach, pełza po całym pokoju, a wczoraj sama usiadła - fakt, że
            przy nodze od stołu, ale i tak pękam z dumy .... Teraz nie wiem ile waży, jak
            skończyła 6 miesięcy było 7200.
            • smoczek5 Re: waga 6 miesięcznych dziewczynek 28.03.06, 11:56
              Tak jak Twoja córeczka, Lena ważyła 6,5 kg kiedy kończyła 6 miesięcy. Cały
              czas oscyluje w okolicy 10 centyla. Od 5,5 misiąca zaczęłam rozszerzać jej
              dietę, bo rzucała się na nasze jedzenie. Wydaje mi się, że teraz może
              przekroczymy ten magiczny 10 centyl. Powodzenia i ciesz się zdrowym dzieckiem.
              • basia7712 Re: waga 6 miesięcznych dziewczynek 28.03.06, 16:06
                Dziękuję za odpowiedzi.Denerwuję się tą wagą , bo drażni mnie gdy moje dziecko
                porównuje ktoś do swojego, cięższego. Istnieje przekonanie,że im dziecko
                większe i grubsze to zdrowsze. Ja zapewniam swojej córeczce wszystko, czego jej
                potrzeba, a na pewno jej nie głodzę. Pozdrawiam.
                • miodzio_k Re: waga 6 miesięcznych dziewczynek 28.03.06, 16:27
                  moja ma 6,5 mieisąca i waży 7560 g (ur. 3700) przy wzroście 77 cm (ur. 57)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka