Dodaj do ulubionych

Chusty do noszenia dzieci

06.04.06, 16:58
Macie jakies doswiadczenia z chustami do noszenia dzieci firmy Bebelulu? Czy
mozna w nich nosic noworodka? Czy jest jakis ograniczony czas w ktorym dziecko
moze lezec w takiej chuscie? Czy moze miec to wplyw na uklad kostny?
Obserwuj wątek
    • asia710 Re: Chusty do noszenia dzieci 06.04.06, 18:59
      co prawda mam chuste innej firmy ale uwazam ze to genialny wynalazek,
      pozdrawiam

-
      coeficiencenet.typepad.com/4foto/2006/02/sommeil.html
      • an1000 Re: Chusty do noszenia dzieci 07.04.06, 13:59
        A jak dlugo dziennie nosic noworodka? Tylko zeby zasnal czy takze kiedy spi?
        • maja2101 Re: Chusty do noszenia dzieci 07.04.06, 17:07
          Ja mam taka: www.chusta.pl
          Nosze jak mala placze i chce byc noszona a ja nie mam sily albo chce cos zrobic
          w domu. Czasem sciagam jak zasnie a czase nie. Uspokaja sie w niej. Ma niecale
          3 miesiace.
    • asia710 Re: Chusty do noszenia dzieci 07.04.06, 18:55
      jesli masz wygodna chuste, mozesz w niej miec nawet spiace malenstwo, choc z
      tym latwiej na poczatku, ja odkladalam dopiero jak mala spala mocnym snem;
      na zdjeciu nizej moje malenstwo spi w chusciue w pozycji prawie pionowejsmile
      pozdrawiam
      coeficiencenet.typepad.com/4foto/2006/02/sommeil.html
      • mmelba Re: Chusty do noszenia dzieci 09.04.06, 17:17
        ja kupiłam bebelulu "lulu" i miałam kłopoty z układaniem symka - darł się,
        jakby było niewygodnie okropnie
        konsultowałam się z producentem - niby jest lepiej, ale trochę straciłam
        sentyment
        no i jeszcze jedno - Malutek waży ma 6tyg. i waży ok.7kg i olazało się, że to
        dość pokaźne obciążenie dla moich pleców(ciężar nierówno się na ramionach
        rozkłada, nie sądzę, żebym dała radę długo go w tej chuście nosić, a nie jestem
        ułomkiem
    • an1000 Re: Chusty do noszenia dzieci 08.04.06, 20:24
      A dlugie spacery z noworodkiem w chuscie? Trzeba poczekac az dziecko troche urosnie?
      • asia710 Re: Chusty do noszenia dzieci 09.04.06, 00:27
        im mniejsze dziecko tym lzej dla kregoslupa i ... tym dluzsze spacery; moja
        corka wazy ponad 7 kilo i czasem spacerujemy jeszcze 2-3 godzinki, choc coraz
        zadziej; lepiej bedzie jak sie przesiadzie na plecy, ale sama boje sie ja tak
        nosic poza domem (nie widzialabym czy spi i czy w ogole wygodnie jej a wdomu
        jest lustrosmile);
        (a dzis widzialam na targu mame z kilkutygodniowym brdzacem w chuscie i z
        wozkiem przy niej czulam sie naprawde "ciezko")
    • mammalka Re: Chusty do noszenia dzieci 08.04.06, 22:44
      polecam stronę www.wearyourbaby.com jeśli znasz angielski, bo tam jest chyba wszystko o chustach, a ja noszę synka w takiej www.kari-me.com/ ale zrobiłą sobie sama z materiału 5m x 70 cm i jest rewelacyjna, na tej stronie jest też "instrukcja obsługi", polecam
      • asia710 Re: Chusty do noszenia dzieci 09.04.06, 00:31
        hej mammalka, ja mam taka chuste i u mnie tez sprawdza sie rewelacyjniesmile)
    • asia710 Re: Chusty do noszenia dzieci 09.04.06, 00:29
      an100 , zajrzyj tu -moze spodoba ci sie tez moja chusta -jest naprawde wygdna i
      masz dwie rece wolne:
      www.mamankangourou.com/fr/echarpe.htm
      pozdrawiam (jestem szalona na punkcie chust!!!smile
      • marli3 Re: Chusty do noszenia dzieci 13.04.06, 20:52
        A moim zdaniem obwiązywanie się chustą to jest największy koszmar. Próbowałam.
        Jak tu obwiązać się taką wychodząc z samochodu? Zupełnie nie ułatwiła mi życia. Teraz mam Hamalu i polecam. Coś jak ta po prawiej na stronie mamankangourou.
    • an1000 Re: Chusty do noszenia dzieci 10.04.06, 11:11
      Dziekuje za informacje i ciesze sie, ze chusty sie sprawdzaja. Ja juz kupilam
      jedna, ale pojawily sie watpliwosci, gdy w instrukcji obslugi przeczytalam:
      "Noszenie malenstwa w chuscie przed ukonczeniem przez niego 8 tygodnia zycia
      skonsultuj ze swoja polozna".
    • jajofka Re: Chusty do noszenia dzieci 13.04.06, 22:54
      ja mam!! tą z poduszeczką! super sprawa! moja Młoda ma już 3mc ale jak była
      noworodkiem to też nosiłam, tylko mi pediatra powiedziała, że przez pierwsze 3-
      4 tyg. nie dłużej niż godz. dziennie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka