05.06.06, 11:28
Czy któraś z Was dawała dziecku mleko modyfikowane Humana? Jak je oceniacie?
skończyłam już karmić piersią, no i nie wiem, na jakie mleko się zdecydować.
Obserwuj wątek
    • owca32 Re: humana 05.06.06, 11:33
      Ja karmię moją małą Humaną SL ponieważ ma skazę białkową i tylko to mleko
      chciała jeść. Jadła je ponad 4 miesiące a teraz już nie chce, więc powoli
      testuje już Bebiko. Mogę tylko powiedzieć że jest nie smaczne, każde mleko
      smakuję inaczej i myśle że dużo będzie zależało od twojego dziecka czy mu
      będzie smakować dane mleko.

Pozdrowienia 14.08.2005
    • renata28 Re: humana 05.06.06, 11:37
      Moja mała do skończenia roku jadła Humanę na zmianę z Bebilonem. Teraz pije
      tylko Humanę, to świetne mleko, a od jakiegoś czasu jest w wersji z
      priobiotykami. Także polecam.
      Humana SL (sojowa) może nie jest dobra (przez pewien czas używaliśmy), ale w
      porównaniu np. ze smakiem Bebilonu sojowego jest rewelacyjna.
      Mnie osobiście żadne mleko modyfikowane nie smakuje, ale przecież ono nie mnie
      ma smakować.
      Pozdrawiam
    • b.bujak Re: humana 05.06.06, 11:49
      Marek pije mleko mod. od ok. 1 urodzin ( wczesniej piersiowe ); na poczatku
      kupowalam to mleko, ktore wpadlo mi w rękę w sklepie, wiec przetestowalismy
      kilka marek mleczka; humane mój sym pije zdecydowanie najchętniej - wyraźnie
      smakuje mu najbardziej, wipija większe ilości i z większym apetytem
    • hanula12 Re: humana 05.06.06, 11:55
      nasz synek uwielbiał humanę 1. na początku nie chciał jeść żadnego mleka (był
      malutki, wcześniak i na dodatek odmawiał mleka!!), a jak zmieniliśmy na humanę
      to zaczął jeść aż miło (ponad normę).niestety musieliśmy przejść na inne mleko
      z powodu skazy białkowej, ale humanę jak najbardziej polecam.
      • marva Re: humana 05.06.06, 12:44
        Mój Bartek je humanę odkad rzucił piers, czyli jakies pół roku. Wcześniej na
        przemian z nanem bo humana jakoś gorzej mu smakowała. Teraz juz zupełnie
        odstawiłam Nan i przyzwyczaił się do Humany. Teraz je Humane 3R o smaku
        jabłkowym. Ma lekką skazę, ale zadnego mleka sojowego ani pepti ani Ha nie
        weżmie do ust, a po Humanie śladów skazy prawie wogóle nie widać.
    • mynia0 Re: humana 05.06.06, 13:25
      ja karmie humaną od blisko roku, jestem zadowolona. innego mleka moje dziecko
      nie chciało, albo reagowało niespecjalnie dobrze. ponoć humana jest zbliżona
      smakiem do mleka mamy - nie wiem, bo nie próbowałamwink ale po zrobieniu
      strasznie śmierdzismile)) mojej córce to nie przeszkadza absolutnie.
      • beata761 Re: humana 05.06.06, 13:50
        Będziesz musiała przetestowac mleko na własnym dziecku bo każde reaguje
        inaczej. Mojej małej Humana smakowała ale organizm jej nie przyjmował i
        zmieniliśmy na Nan. Teraz jest ok.
    • mycha231 Re: humana 05.06.06, 14:01
      moja córka od urodzenia była na butelce.Najpierw podawalismy Bebiko ale wyszla
      wysypka,potem Nutramigen ale nie chciała go pić i miała kolki, potem była Humana
      SL sojowa-z tym mlekiem było wszystko ok,następnie dawałam Nan (okazało się ze
      mała nie ma skazy jak to wcześniej podejżewano),ale po Nanie tez była
      wysypka,teraz Agata pije zwykłą Humanę2 i jest wszystko w porządku.Bardzo
      polecam to mleko ale u mnie przynajmniej jest taki problem że mogę je tylko
      kupić w aptece.
      • soprana Re: humana 05.06.06, 14:37
        moj malutki po Humanie ulewał, mial nietolerancje za to smakowała mu jak zadne
        inne mleko. Niestety po 2 miesiącach przestał ją jesc i musielismy zmienic
        mleko na Bebilon 2. Przestal jesc z powodu nietolerancji mleka oczywiscie
        • a_pynia Re: humana 12.06.06, 10:16
          Mojemu Marcinkowi początkowo podawałam Nan1, ale zauważyłam w Auchan Humanę 1
          plus z dodatkiem skrobi i spróbowałam ją dawac. Bardzo ją polubił, to mleko
          nawt nie śmierdzi, jak dłużej postoi. Daję Humanę 1 +, bo mój synek to straszny
          żarłok. Humana1 plus jest bardziej syta i dzięki temu je rzadziej. Do tego tak
          nie ulewa jak po Nan (albo dlatego że już jest starszy smile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka