Dodaj do ulubionych

Dziewczyny, kiedy zaczęłyście seks po porodzie?

06.06.06, 11:08
Proszę o szczere wypowiedzi (nie chodzi mi o odpowiedzi: wtedy kiedy
byłam/będziesz gotowa) bo naprawdę mam problem. Już 2 m-ce po porodzie, rana
po nacięciu zrosła się ok, tyle że nie odczuwam pożądania(w ogóle) a mężuś
chodzi jak strutysmile Chcę się zorientować po jakim czasie mam zacząć się
niepokoić o ile wykroczęmocno poza średniąwink
Obserwuj wątek
    • agaa_p Re: Dziewczyny, kiedy zaczęłyście seks po porodzi 06.06.06, 11:14
      z tego co już cztałam na forum z tym popędem po porodzie u kubiety bywa różnie. Ja na mojego małżona mam jeszcze większą ochotę niż przed, tlyko zmęczenie nie daje.
      Zaczęliśmy się kochać kiedy tylko przestało to paskudztwo ze mnie tak mocno uchodzić.
      • dasiem Re: Dziewczyny, kiedy zaczęłyście seks po porodzi 06.06.06, 11:29
        no dobra, ale kiedy (od porodu) zaczęłaś regularnie. Rząd wielkości - 2 tyg., 6
        tyg. , kilka m-cy?
        • gerandia Re: Dziewczyny, kiedy zaczęłyście seks po porodzi 06.06.06, 11:31
          u mnie to chyba 8 tygodni uplyneto strasznie goila mi sie rana a poza tym z tym
          popendem tez nie za bardzo napewno gorzej niz przed ciaza
        • joanna266 Re: Dziewczyny, kiedy zaczęłyście seks po porodzi 06.06.06, 11:31
          po ostatnim porodzie kochalismy sie juz w odstępie 2 tygodni.było super.na nas
          taki zakaz seksu działa jeszcze bardziej podniecajacosmilepo każdym porodzie
          kochalismy sie najpózniej po 3 tygodniach.
          • joanna266 Re: Dziewczyny, kiedy zaczęłyście seks po porodzi 06.06.06, 11:32
            ale musze dodac że nie bylam nacinana przy żadnym porodzie.
        • agaa_p Re: Dziewczyny, kiedy zaczęłyście seks po porodzi 06.06.06, 11:41
          po 5 czy 6 tygodniu
          usciślę jeszcze bo o może być ważne:karmię piersią a dziecko śpi w swoim łóżeczku
        • aga25101 Re: Dziewczyny, kiedy zaczęłyście seks po porodzi 08.06.06, 09:57
          my zaczelimsmy dwa tygodnie po porodzie mialam cc i tez mialam wieksza ochote na
          meza jak przed ciaza.
    • karolinazajac Re: Dziewczyny, kiedy zaczęłyście seks po porodzi 06.06.06, 11:32
      Niecałe sześć tygodni po porodzie. Na początek polecam stosowanie żelu
      nawilżającego - mniej boli. Poza tym warto zaopatrzeć się w maść Cepan, która
      uelastycznia bliznę.
      • dasiem Re: Dziewczyny, kiedy zaczęłyście seks po porodzi 08.06.06, 14:14
        no to mam się zmuszać tak jak ty? Piszesz że bolało....
    • kachna-kielbachna Re: Dziewczyny, kiedy zaczęłyście seks po porodzi 06.06.06, 11:37
      5 miesięcy po porodzie... było beee... nie byłam i nadal nie jestem na to
      gotowa, nie mam "ciągotek" do sexu, karmię piersią, mały śpi w łózeczku w
      naszej sypialni i naprawdę nie w głowie mi igraszki z meżem. Ten "pierwszy raz
      po" był raczej z litości niż z chęci, brzmi to strasznie ale to prawda. Teraz
      jest już 7 miesiąc, a my na tym razie skończyliśmy.Zal mi męzasadsad
      • dasiem Re: Dziewczyny, kiedy zaczęłyście seks po porodzi 06.06.06, 11:42
        no to nie źlesad Nie próbujecie coś z tym zrobić? Przecież to nienormalne.
        Rozumiem 2-3 m-ce ale 7 mcy i tylko 1 próba????
        • kayah73 Re: Dziewczyny, kiedy zaczęłyście seks po porodzi 06.06.06, 19:28
          My pierwszy raz po pol roku, ale ja mialam problemy, bylam zle zszyta, musialam
          byc rozpruwana, potem mialam ziarniaka, itd. Przez nastepnych 6 miesiecy
          (dziecko ma prawie rok) mielismy seks w sumie chyba 5 razy, z czego 2 razy w
          ciagu ostatnich 2 tygodni. Nie mam ochoty, jestem zmeczona, karmie piersia,
          dziecko zle spi. Na szczescie maz nie marudzi, jest tak samo zmeczony jak ja.
    • kachna-kielbachna Re: Dziewczyny, kiedy zaczęłyście seks po porodzi 06.06.06, 11:47
      boje się znowu rozczarować sobą i swoją reakcją, a raczej jej brakiemsadsad na
      razie pozostaniemy przy innych formach sexu. Chociaż przed nami długi weekend i
      wyjazd nad morze- może jak troszeczkę odpocznę, to nabiorę
      ochoty .....trzymajcie kciuki
      • dasiem no 3mamy :D 06.06.06, 12:06
        ale coś mi się wydaje, że masz kiepskie nastawienie a to najgorsze....
    • driadea Re: Dziewczyny, kiedy zaczęłyście seks po porodzi 06.06.06, 12:09
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=42745554&a=42745820
      • dasiem Re: Dziewczyny, kiedy zaczęłyście seks po porodzi 06.06.06, 12:46
        ok dziękismile tylko czy tu nie byłby wiekszy odzew osób w podobnej sytuacji?
    • kelly17 Re: Dziewczyny, kiedy zaczęłyście seks po porodzi 06.06.06, 13:19
      5 tygodni po porodzie. I bylo super, lepiej niz przed ciaza wink
      Tylko ja mialam w miare lekki porod i nie mialam ciecia krocza.
      Pozdrawiam.
      • ggieniaa Re: Dziewczyny, kiedy zaczęłyście seks po porodzi 06.06.06, 13:44
        Ja miałam nacinane krocze, ale ochotę na seks miałam już po 4 tygodniach. Po
        pięciu tygodniach starałam się namówić męża, ale on chciał poczekać na tę
        magiczną granicę 6 tygodni i na wizytę u gina. Zaraz potem więc wzięliśmy się
        do dzieła smile) Może ten pierwszy raz po nie był super, bo dużo luzu itp, ale
        każdy następny - bomba! Teraz mam ochotę na seksik duuuużoooo częściej niż
        przed ciążą i w ogóle jest NIEZIEMSKO!!!
        • dasiem tylko pozazdrościć 06.06.06, 14:14
    • jir Re: Dziewczyny, kiedy zaczęłyście seks po porodzi 06.06.06, 14:37
      ja w 6 tyg. z tym że miałam cesarkę. Bałam się bo bolało mnie po trochu
      wszystko. Ale mąż był baardzo delikatny i jakoś poszło potem to już bez
      problemu. najważniejsze nie bać się bo to strach potęguje ból. Powodzenia i
      pozdrawiam
      mama Kuby
    • dasiem Re: Dziewczyny, kiedy zaczęłyście seks po porodzi 06.06.06, 16:12
      upsmile
    • jowi35 Re: Dziewczyny, kiedy zaczęłyście seks po porodzi 06.06.06, 16:32
      Ja zaczęłam 7 tyg po porodzie. Byłam juz u gin i okazało się ze wszystko w
      porządku więc spróbowaliśmy. Nie dawało mi to najmniejszej satysfakcji. No i
      nadal nie mam ochoty na seks (10tyg po porodzie) sad(((((( pozdrawiam
      • ankalien Re: Dziewczyny, kiedy zaczęłyście seks po porodzi 06.06.06, 16:41
        Ja probowalam dopiero 4 miesiace po porodzie bylo ok natomiast sprobowalismy
        wczoraj (5 miesiecy po) i chyba narzie podziekuje ze wzgledu na to ze poczulam
        bol po nacieciu
        • piegusie 10 dni 06.06.06, 17:56
          mialam cc, w dziesiatej dobie byl juz sexik, teraz mija 6 tydzien i robimy to
          juz bez specjalnej uwagi na ewentualne uszkodzenia.
          • szpilki Re: 10 dni 07.06.06, 23:02
            polog nie przeszkadza?
        • dasiem Współczulski - widocznie należysz do tych nisko 07.06.06, 09:27
          seksualnych sad(( tak jak ja. No chyba że mąż nie ma byczego temperamentu
          • lenka_2 6 tyg 07.06.06, 09:34
            jak mielismy czekac do 6 tygodni, to nas taegalo. jak sprobolalismy to sie
            skonczylo wielkim krzykiem bolu( mimo podniecenia!!)Nadal mnie boli. A ochota
            marna, marniuska, choc sie polepsza po zakonczeniu laktacjismile No ale mąż
            strasznie zdegustowany taka suszą.
            • dasiem u mnie też marniutko - nie wiem co się dzieje:( 07.06.06, 10:17
              a nacięcie fest - ze 3 cm - i pobolewa bez aco dopiero podczas..
    • 30martyna Re: Dziewczyny, kiedy zaczęłyście seks po porodzi 07.06.06, 09:44
      Hej,
      chcieliśmy zachować 6 tyg okres po połogu...po wizycie u ginekologa, okazało
      się, że miałam lekko zaszyte wejście do pochwy - nieźle, co?? i lekarka
      powiedziała, że dobrze że nie próbowalismy, bo miałabym awersje do seksu na
      długo!Po rozcięciu, odczekalismy jeszcze 2 tyg...pierwszy raz był klapą, bo
      okazało sie, że bardzo mie boli - wewnątrz tez mnie źle zszyto. Za 2 tyg
      spróbowaliśmy i za każdym razem juz mniej bolałosmile
      pozdrawiam
      Martyna
      ps. dziewczynom które pękły, lub były nacinane polecam żele do nawilżania
      • dasiem nie przekonuje mnie stosowanie żeli no bo 07.06.06, 10:44
        ma się ochotę albo nie. Zelowanie to taka sztucznaochota wg mnie
        • agaa_p Re: nie przekonuje mnie stosowanie żeli no bo 07.06.06, 13:11
          dasiem napisał:

> ma się ochotę albo nie. Zelowanie to taka sztucznaochota wg mnie

żel ma pomóc nie w podniecie /chciaż może i na niektórych tak działać/ ale w nawilżaniu pochwy aby otarcia były mniej bolesne.
          • dasiem no ale podniecona kobieta robi się wilgotna 07.06.06, 15:07
            a tu taki sztuczny ersatzsad
    • dasiem Re: Dziewczyny, kiedy zaczęłyście seks po porodzi 07.06.06, 12:18
      up
    • kasiulka82 My dość wcześnie 07.06.06, 14:37
      U nas bardzo wcześnie - pierwszy raz trzy tygodnie po porodzie. To wyszło
      bardzo spontanicznie, nie bolało, ale nie było wielkich fajerwerów. Później
      jakoś w 5. tyg. po porodzie i było już naprawdę kapitalnie. Jutro idę do
      lekarza (skończony szósty tydzień po porodzie) i chcę z nim porozmawiać o
      środkach.
      • dasiem to wcześnie 07.06.06, 15:06
        jak jaci zazdroszczę
        • kasiulka82 Re: to wcześnie 08.06.06, 14:45
          Dasiem, nie martw się. Pomyśl, że nie ma reguły. Jedne osoby lepiej się czują,
          inne potrzebują więcej czasu. Ja miałam stosunkowo lekki poród,chociaż po nim
          miałam małe komplikacje. Dość szybko stanęłam na nogi i choć dopiero w 12.
          dobie po porodzie zdjęli mi szwy, to praktycznie od początku byłam na chodzie.
          Nie martw się, proszę. Niedługo i Ty będziesz mogła o tym pomyśleć. Trzymam
          kciuki.
    • joana.mz Re: Dziewczyny, kiedy zaczęłyście seks po porodzi 07.06.06, 15:43
      4 tygodnie po porodzie - nie byłam nacinana.
      pozdr
      • anita.anita80 Re: Dziewczyny, kiedy zaczęłyście seks po porodzi 07.06.06, 23:03
        u mnie było to 16 dni po cc było cudownie taka przerwa bez sekxu dzieła
        podniecająco
        • pimot74 16 dni nazywasz długim postem.... 08.06.06, 09:50
          u mnie (jestem facetem post trwa już 40 dni...jak wielki post hihi) i będzie
          trwał jeszcze ho ho...a dodam że przed porodem - 1,5 m-ca temu - to seks był od
          wielkiego huku i to kiepskiej jakości od mniej więcej początku ciąży. Mit 2
          trymestru u nas nie wypalił
      • pimot74 zazdroszczę 08.06.06, 11:16
        jw
        • eps Re: zazdroszczę 08.06.06, 14:50
          u mnie spróbowaliiśmy chyba 4 tyg. po porodzie. Jak dla mnie przyjemnośc była
          srednia bo cały czas byłam spięta i czekaalm kiedy mnie zaczie boleć.
          Póżniej chyba po tygodniu ale już było lepiej.
          No a teraz 8 tyg. po porodzie to rewelacja!!
          Najgorzej jest się przemóc, ja gdybym się do 2-3 pierwszych zbiżeń nie zmusiła
          to chyba by nam się nie udało, chodziło o to że psyhicznie to chciałam bardzo
          ale fizycznie miałam straszną barierę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka