inessa7 22.06.06, 11:14 Czy jest jakis krem, masc lub jeszcze cos innego na potówki? Jak pomoc dziecku? Czy nic nie mozna zrobic tylko czekac az samo przejdzie? Moje dziecko ma takie maje czerwone krostki za uszami, na szyjce i pleckach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jbasko Re: Potówki 22.06.06, 11:37 moja córka tez tak ma, głownie na szyi i za uszami, myję przegotowana wodą, zasypywałam mąką ziemn. ale przy takich upałach raczej się nie sprawdza, no i można jeszcze kapać w krochmalu. a czy Twoje dziecko drapie te potówki? Odpowiedz Link Zgłoś
inessa7 Re: Potówki 22.06.06, 11:48 Dzieki za odpowiedz. Drapia ale rzadko . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda20 Re: Potówki 22.06.06, 12:30 Czesc,moim zdaniem na potowke najlepsza jest kompiel w rumianku.Moja corcia miała potowke na całym ciele i kompałam ją 2xdziennie w rumianku , po paru dniach nie było śladu po potówce a nadodatek ma bardzo delikatną skore.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_1985 Re: Potówki 22.06.06, 12:36 niektóre dzieci mają alergie na rumianek. Odpowiedz Link Zgłoś
kata123 Re: Potówki 22.06.06, 12:40 rozebrać dziecko i wietrzyc te potówki. w taką pogodę ubierać jak najlżej. mąka ziemniaczana i kąpiel w krochmalu (lub siemieniu lnianym-ale ostrożnie ,bo też może uczulać) też powinny pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
serdynka1 Re: Potówki 22.06.06, 12:48 od kiedy sa u nas te upaly, pojawiaja sie u mojego synka potowki wczoraj wykapalismy go w rumianku i znikaja. ale ze pojawiaj sie nowe bedziemy nadal stosowac rumianek. poza tym dzidzia tak slicznie pachnie.... slyszalam tez ze na potowki dobra jest kapiel w kali(nadmanganianie potasu). jesli sie zaostrza to napewno zastosujemy. Maly zna kapiele w rozowej wodzie, bo przez pierwszy mioesiac zmagalismy sie z roznymi wypryskami.. Odpowiedz Link Zgłoś