Dodaj do ulubionych

tetra czy pampers

15.07.06, 17:58
witam wszystkie mamy,chciałabym sie was poradzić.Za dwa tygodnie ma przyjść na świat nasza upragniona córeczka i tak się zastanawiam czy warto przez pierwszy miesiąc życia dzidziusia używać pieluszek tetrowych czy radzicie od razu stosować pampersy?Z góry dzięki za rady.
Obserwuj wątek
    • bekamilek4 Re: tetra czy pampers 15.07.06, 18:09
      Przy pierwszym dziecku przez 2 miesiące stosowałam tetrę, ale teraz uważam że
      to było całkiem niepotrzebne dodatkowe zajęcie. Miałam 40 pieluch i nic z mężem
      nie robiliśmy tylko je ciągle zmienialiśmy, praliśmy i prasowaliśmy. W pewnym
      momencie i tak ich zabrakło. A ile proszku i wody poszło! Teraz mam drugie
      dziecko (4 miesiące) i od początku stosujemy pampersy i ile wolnego czasu
      jest!! Fakt,że na początku pieluch idą jak woda, ale ok. 3 miesiąca już nie
      schodzi ich tak dużo, bo dziecko kupkę robi raz, dwa razy dziennie, a nie jak
      na początku po każdym karmieniu. Pozrawiam!!
      • bekamilek4 Re: tetra czy pampers 15.07.06, 18:12
        To jeszcze ja. Pomimo,że stosuję pampersy moje dziecko też nie ma i nie miało
        odparzonej pupy. Po każdej zmianie pieluszki poprostu troszeczkę smarowałam ją
        sudokremek (bardzo cienko).
    • olimpia_b81 Re: tetra czy pampers 15.07.06, 18:10
      ja uzywalam pampersy na noc i na spacerki a w domu , w dzien - tetry.pupcia jak
      dla mnie mniej podrazniona w tetrach bo mama odrazu zmienia jak tylko mokre
      (nigdy nie bylo odparzen)a w te upaly to w pampku czasem sie parzy, nie wiem
      czy taniej wychodzi ale mi pasowalo takie mixowanie.
      pozdrawiam i zycze powodzeniasmile))))
    • elik_78 Re: tetra czy pampers 15.07.06, 18:18
      ja od poczatku uzywalam pampersow przy kazdej zmianie pieluszki smarowalam
      bepantenem maly nigdy nie mial odparzonej pupy a ma juz 10 miesiecy
      • aguska231 Re: tetra czy pampers 15.07.06, 18:22
        urzywalam pampek czasami tetry a teraz w skwary bobas ma 6 miesiecy jest
        oblozony tetrowkami i lezy na go. wczoraj byl caly dzien w pampkach (oczywiscie
        zmieniane byly) to roszke mu sie odparzyla pupa przyznam ze to pierwszy raz sad(
    • mathiola Re: tetra czy pampers 15.07.06, 20:20
      chyba bym umarla, jakbym miala prac i prasowac takie stosy pieluch i jeszcze w
      dodatku zmieniac z taka czestotliwoscia... Mam w domu czterolatka i 7-
      tygodniowe blizniaki... Naprawde mam co ze swoim czasem robic i chwala temu,
      kto wymyslil pampersy. Moje dzieci jeszcze nigdy nie mialy odparzonej pupy ale
      za to ja moge przynajmniej poswiecic czas na cos innego, niz stanie przy
      balii smile) Fakt, ze na poczatku trzeba troche na nie wydac - ale na proszek,
      wode i prad tez wydasz przy tetrze i jeszcze sie natyrasz.
      • reniuta67 Re: tetra czy pampers 15.07.06, 22:25
        zupelnie niedawno na tym forum podpadlam paru mamom ze wole tetre.I nadal ja
        wole ,ale nie bede cie do niej przekonywac bo wybor nalerzy tylko do ciebie .
        Ja porostu wole prac ( juz tylko w60 stopniach ) i nie prasowac .Prasowalam
        przez dwa pierwsze tygonie .chcialabym zaznaczyc ze teraz mam trzecie dziecko(
        ania ma 2,5 m-ca)i kazde wychowalam na tetrze i jakos to przzylam i nawet
        normalna jestem.Pozdr.
        acha!!! z pampersow tez korzystam-w nocy i na spacerze albo jak jeszcze sa
        mokre pieluchy a suchych juz nie ma .
    • brunette23 zdecydowanie pampers! :) 15.07.06, 22:36
      • gusia210 Re: zdecydowanie pampers! :) 15.07.06, 23:27
        u nas tylko pampersy
        nawet nie wiem jak się zakłada tetrowąsmile
        i zero odparzeń
    • opica Re: tetra czy pampers 16.07.06, 11:46
      po około 2 dniach popędzisz męza po pampersy i na tym się skończą twoje
      dylematy smileteż takie miałam ale z braku czasu, zmęczęnie, wygody dziecka i
      Twojej tylko wariat porwał by się na tetrę, my używalismy pampersy marki
      huggies koszt miesięcznego pampersowania wyniósł nas około 60-70zł czy dla tych
      pieniędzy warto żeby dziecko miało co chwila odparzenia, żebyś ty je przewijała
      i przebierała bo to się raczej i z tym wiąże co pół lub co godzinę, taki maluch
      robi kupki co karmienie nie mówiąc o częstotliwości sikankasmile do tego codzienne
      pranie i mnóstwo prasowania, ani to wygodne dla dziecka ani dla ciebie a koszt
      obawiam się porównywalny
      • opica Re: tetra czy pampers 16.07.06, 11:52
        nie smaruj pupy sudocremem tylko czymś lżejszym jakimś zwykłym kremikiem np
        linomag lub alantan ponieważ sudocrem to jeden z najsilniej działającym kremów,
        jeśli przyzwyczaisz zdrową skórę dziecka do takiego silnego kremu to czym
        będziesz go leczyła jak się odparzy? To maść tylko na odparzenia nie do
        stosowania profilaktycznie, poza tym większość mam chwali sobie bardziej
        tormentiol i jest on 2xtańszy...
    • gosiakol27 Re: tetra czy pampers 16.07.06, 12:17
      PAMPERS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • mmala6 Re: tetra czy pampers 16.07.06, 12:19
        pieluszki jednorazowe, tylko i wylacznie.Daj sobie spokoj z tetrowkami, chyba ze
        masz jakies szczegolne powody aby je uzywac.
    • mynia0 Re: tetra czy pampers 16.07.06, 13:03
      od początku używałam pampersów / tzn jednorazowych pieluch różnych firmsmile))/.
      szkoda czasu na pranie, prasowanie i ciągłe przewijanie noworodka. wolałam sie
      przespaćsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka