Dodaj do ulubionych

Moj 10 miesieczniak

23.10.06, 10:12
1. Nie siedzi
2. Nie pije z kubka niekapka
3. Nie mam mowy zeby stanal nawet trzymany za lapke czy przy szczeblach
4. ma zaczatek jednego zeba ( jakies 2 mm ponad dziaslem) i nie rosnie
5. Nadal nie przesypia nocy
6. W nocy je z 3-4 butle mleka
7. Na chrzciny dostal :medalik, Biblie,spioszki, pajacyk, kurteczke,blender
do owocow i pluszowego misia.
8. Ciagle ( czyli 1-2 w tygodniu) robi zielone lub czarne qpska.
9. Nie ma maty, ani przewijaka, kojca ani fiszer prajsow.
Chyba przestane czytac forum.
jak czytam to mam doła. ze mam dziecko opóźnione. Biegam od lekarza do
lekarza a Ci stukają się w czoło. I mówią, zebym dziecku dała czas.
Mam doła jak chodze po supermarkecie. Raz ze biorę tam dziecko, dwa że nie
stać mnie na fiszer prajsy.
Help!! czy ma ktoś tez dziecko wolno rozwijajace sie, ktoremu do zabwy daje
przedmioty agd??
Obserwuj wątek
    • jbasko Re: Moj 10 miesieczniak 23.10.06, 10:24
      wiesz, skoro lekarze nie mają zastrzeżeń co do rozwoju Twojego dziecka to nie
      myśl o tym co tu piszemy, zauwaz, ze takie teksty jak Ty teraz pisałaś też tu
      są! Nie wszystkie dzieci szybko robią postępy, ale to nie znaczy, ze sa
      opóźnione, a próbuje raczkować? Moja córka tez nie siedziała a nauczyłą sie
      dopiero jak nauczyła się raczkować.
      Mojka córka ma teraz 9,5, n ie ma ani jednej zabawki Fisher
      Price,przewijaka,kojca, mate miała, ale tez z allegro, nie pije z niekapka,w
      nocy pije cycusia 2-3 razy, więc widzisz, ze nie tylko Ty nie kupujesz tych
      wszystkich cudów dziecku. Glowa do góry, wszystko nadrobi , i nie uciekaj od nas!
    • olimpia_b81 Re: Moj 10 miesieczniak 23.10.06, 10:32
      moja ma fiszer prajsy i ma je gdzies bo woli etui od aparatu, pilota od tv i opakowanie po pampersachsmile
      no i jest nie chrzczona i przynajmniej 2 razy w tygodniu z mama lata po sklepach.
    • tao_kubusia_puchatka Re: Moj 10 miesieczniak 23.10.06, 10:32
      nie przejmuj się zupełnie, każde dziecko rozwija sie we własnym tempie, a
      czesto jest tak, że te pozornie wolno rozwijające się dzieciaczki nagle szybko
      nadrabiają wszystkie zaległości smile)A ulubioną zabawką mojego malucha jast stary
      pilot, kabel od maszynki do golenia mojego męża, nie wspominając juz o
      ukochanej suszarce smile
      • bunny.tsukino OOo wlasnie 23.10.06, 10:40
        Moj bawi sie starym pilotem, zepsuta komorka i...szmatkami do kurzu.
        czystymi smile)
        • phantomka Re: OOo wlasnie 23.10.06, 10:57
          Wszystko ok, ale na butle 3 -4 razy w nocy to juz bym nie pozwolila - nie
          uwierze, ze jest tak glodny. Przeciez on je jak noworodek i to mleko, ktore
          jakby nie bylo jest sycace.
          • bunny.tsukino phantomka 23.10.06, 11:10
            Tylko ze ja nie mam koncepcji jak. Zageszczanie nie robi mu roznicy, kaszka tak
            samo. Herbata czy woda w nocy owszem, owszem, ale z czestotliwoscia co godzine.
            Noszenie nie bardzo, bo wyje jak potepieniec i mu sie przepuklina powieksza.
            jakies pomysly??
            • phantomka Re: phantomka 23.10.06, 11:14
              No wlasnie dlatego nie wydaje mi sie, ze byl naprawde glodny - skoro
              zageszczanie nic nie daje. Moze jest pobudzony przez wychodzace zeby i dlatego
              sie budzi? A smoka uzywa? Mnie uczono, ze jakby moje dziecko sie budzilo, to
              wlasnie woda do picia i noszenie, lekarka mowila, ze moze to trwac nawet
              tydzien - taka nauka przesypiania nocy. Na szczescie moja 10 m-czna corka nie
              budzi sie w nocy od dawna, no chyba ze danego dnia zjadla bardzo malo, to wtedy
              w ok. godz. 4 rano dostaje butle.
        • zonnetje6771 Re: OOo wlasnie 23.10.06, 11:02
          Moj synek najlepiej lubi sie bawic torebkami foliowymi(zawsze wtedy jestem przy
          nim)lubi przegladac gazety(to znaczy drzec je)i tel komorkowym taty (niestety
          nowym, ale uwazamy. Pozatym pozno zaczal siedzie i siadac, jeszcze nie raczkuje
          i nie wstaje. Coreczka znajomych zaczela chodzic w wieku 2 lat i 1m-ca a jest z
          nia wszystko w porzadku, wiec nie martw sie. Pozdrawiam
          • phantomka Re: OOo wlasnie 23.10.06, 11:15
            Ci di zabawek, to ja juz zapowiedzialam calej rodzinie, ze maja nie kupowac jej
            nic, bo kazda zabawka leci w kat, a dziecko standardowo: piloty, komorki,
            torebki, chusteczki, etui, pusta butelka po wodzie.
    • szeniaa Re: Moj 10 miesieczniak 23.10.06, 11:37
      qrczę
      na fisher prajsy nigdy nie bylo mnie stać ani przy starszej ani przy mlodszej
      ma łóżeczko i pościel przerabiana z naszej dośc wysłużonej ale czystej nie ma
      przewijaka ciuchy po innych dzieciach itp
      na chrzciny dostala parę ciuszków i pamiatkę w postaci widokówki,Ochrzcilam
      tylko z matką chrzestna bo kandydaci na ojca olbo po rozwodzie albo sami mają
      nieślubne dzieci więc dla koscila nie spełniają warunków
      najlepszą zabawka są garnuszki metalowe małe pokrywki łyżki pilot i opakowania
      foliowe
      Zęby - no cóż wychodzą jej za wczesnie i za duzo - wolałabym wasze ząbki
    • p_renula76 Re: Moj 10 miesieczniak 23.10.06, 13:27
      Wreszcie cos "niedołującego" Mój 10 cio miesięczniak tez nie do końca dorownuje
      rówiesnikom. Wiem ze nie powinnam sie zamartwiac jednak zawsze jest ale....co
      prawda mój siedzi, siada sam z obojętnie jakiej pozycji juz od dawna, stoi,
      staje sam przy ścianie, meblach i chodzi trzymając sie tego czegos w bok,
      raczkuje, ma 6 zębów i następne 2 czekaja na przebicie, przesypia nocki, sam
      pije ale z butelki ze smoczkiem - z kubka nie chce! No i własnie teraz czego
      nie umie i nie robi a powinien(według schematów i "życzliwych")- przede
      wszystkim nie potrafi klaskac w rączki czyli robić kosi kosi, nie wychodzi mu
      pa pa, to mnie najbardziej stresuje gdy ktos mu macha a on nic i wtedy jest
      wielkie zdziewienie i tekst że juz dawno powinien to robic, wiem ze awet
      półroczne dzieciaczki bija brawo i robia pa pa ale mój mój Misiek jest tym
      kompletnie niezainteresowanysmile Nie wskazuje przedmiotów rączka, jedynie
      odwraca głowkę w jego kierunku zapytany gdzie jest np. telefon, lampa , onko,
      telewizor itp ... Co do fisher prajsów-mamy jednego slimaka którego
      dostawiliśmy od starszej kuzynki. Sprzet AGD równiez lepiej sie sprawdzasmileWiem
      ze kazde dziecko ma swoje tempo i naprawdę nie staram sie robić nic na siłę,
      jednak chyba jak kazda matka martwie czy wszystko jest ok i stąd czasem małe
      doły....pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka