k.o.r.b.k.a 23.10.06, 16:56 witam, pomóżcie, chcę dwutygodniowemu dziecku podać do picia glukozę. Czy mogę to zrobić z zimnej wody żywiec i potem dopiero podgrzać do temperatury odpowiedniej do picia, czy powinnam najpierw tę wodę przegotować+ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doris992 Re: woda żywiec 23.10.06, 17:52 ja do wrzątku dodawałam glukozę i gotowałam 2 min Odpowiedz Link Zgłoś
kiniamum Re: woda żywiec 23.10.06, 21:57 albo podaj herbatke hippa, ulatwiajaca trawienie ja stosuje od pierwszych dni zycia Borysa. Odpowiedz Link Zgłoś
kaedziorek73 Re: woda żywiec 24.10.06, 10:02 wodę mineralną (dla niemowląt, np. Jurajska) tylko podgrzać, chyba że dzidzius ma problemy z brzuszkiem, wtedy zagotować. Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: woda żywiec 23.10.06, 17:32 przegotowac koniecznie! i podawac najlepiej bez glukozy - sama woda jest najzdrowsza Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: woda żywiec 23.10.06, 21:05 przegotuj, ale po co ta glukoza? jescze sie nałyka słodyczy... Odpowiedz Link Zgłoś
shady27 Re: woda żywiec 23.10.06, 21:58 ja od urodzenia daje zywiec niegotowana tylko lekko podgrzana w mikrofali Odpowiedz Link Zgłoś
kinia117 Re: woda żywiec 23.10.06, 23:45 oj ja tez z tych leniwych nie przegotowywalam bo zawsze zapominalam w koncu jak przegotowalam to za pozno woda byla goraca musialam na gwalt studzic i przestalam cudowac. Byc moze zaraz sie ktos odezwie ze woda zywiec jest niezdrowa i takie tam ale ja mysle ze jakby ktos bardzo chcial to w wielu produktach ktore beda predzej czy pozniej zajadac nasze dzieci jest cos niezdrowego takze grunt to nie przesadzac. I nie dawaj glukozy byc moze zaakceptuje czysta wode i mniej zmartwienia o przyszle ząbki) Odpowiedz Link Zgłoś