Dodaj do ulubionych

nosidełko

28.10.06, 19:35
Czy używacie nosidełko dla sowich maluchów i jak sięsprawdza?
Obserwuj wątek
    • sarling Re: nosidełko 28.10.06, 19:53
      Masz na myśli takie nosidełko na szelkach do noszenia malucha jak plecak z
      przodu?
    • ewa_mama_jasia Re: nosidełko 28.10.06, 20:28
      Czy chodzi Ci o nosidełko zwykłe, takie na codzień na chwilę, czy takie
      porządniejsze, do większych wypraw? Wypozyczyłam takie porządniejsze, kiedy
      jechaliśmy na pierwszą większą wycieczkę - parodniową - do Przemyśla (a tam
      jest co zwiedzać).
      Nosidło sprawdziło się rewelacyjnie. Wyglądało jak plecak ze stelażem i mały w
      środku smile. Czuł się rewelacyjnie, podobało mu się bardzo. Wygodne było i
      bezpieczne - dwa poziomy pasów bezpieczeństwa smile.
      Chętnie kupiłabym takie na własność, ale jedyny jego minus to cena - powyżej
      500 zł najtańsze sad Ale polecam, rewelacja. I dla dziecka, i dla rodzica.
      • agastrusia Re: nosidełko 28.10.06, 22:45
        jak sie dobrze poszuka to sie znajdzie tańsze wink
        • agastrusia Re: nosidełko 28.10.06, 22:49
          Urzywamy takie turystyczne i jest super www.f7.pl/sklep/index.php?cPath=31_42
    • smurfetkaiwiktor Re: nosidełko :) 28.10.06, 22:19
      moj malutki ma 7 miesiecy i jak skonczyl 4 miesiace zaczelam go wsadzac,tzn
      bylo mi tak wygodniej wyjsc do sklepu czy gdzies na chwile bo nie musialam
      sciagac wozka z 3 pietra
      a pozniej jak moj maly zobaczyl jak jest fajnie w nosidelku to do tej pory
      wozek traktuje jak cos ewentualnie na chwile, w nosidelku idziemy na spacer
      taki 30 minutowy lazimy po marketach i jakies drobne wyprawy maly wszystko
      widzi a i jest wygodniej bo rece sa wolnesmile
    • iwo78 Re: nosidełko 28.10.06, 22:35
      Ja nie kupowałam,chociaż miałam ochotę, ale nie było kiedy, to później z kasą
      nie tak. A w końcu stwierdziłam, że jak mały śpi w wózku to bez sensu. Jedna
      kobitka na naszej ulicy nosiła małego w tym nosidełku, ale trochę jej
      współczułam, wygięta non stop do tyłu. A ten mały teraz wogóle nie chce w wózku
      być tylko w tym nosidełku i ma problem, bo jak go włoży do wózka to cały czas
      płacze.
      • guruburu Re: nosidełko 28.10.06, 23:41
        A może tak smile?
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=47543113
        Zdrowiej i wygodniej dla noszącego i noszonego. Można na plecach, na brzuchu, na
        biodrze. Od urodzenia aż dokąd się da radę smile
        • acha111 Re: nosidełko 24.11.06, 13:18
          pod warunkiem że dziecko akceptuje chuste - nasz bobas nienawidzi mieć
          schowanej głowy (w pierwszym etapie nosi się zawinięte jak "fasolkę"), więc
          póki co wisi ona na haku i czeka na lepsze czasy wink
    • budzik11 Re: nosidełko 24.11.06, 16:49
      My używamy nosidełko womar (chyba N6, czy N-7) - jest do 16 kg., można nosić
      dziecko na brzuchu, na plecach, przodem lub tyłem do kierunku marszu. Bez
      stelażu. Służy nam rewelacyjnie. Córka waży już 13kg, więc nosi ja głównie mąż.
      Ostanio zwiedzaliśmy kopalnię w Wieliczce, trwało to chyba 3 godziny, mała w
      nosidełku - było jej b. wygodnie, nie marudziła, ja na czas karmienia wzięłam
      ją na siebie i dyskretnie karmiłam piersią idąc za grupą, niosąc dziecko z
      przodu w nosidełku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka