Dodaj do ulubionych

Czy dawać wapno

IP: *.* 06.08.01, 21:21
Moja Nastka ma skończone 3 miesiące i karmię ją piersią.Lekarz rodzinny (nie będący pediatrą) kazał podawać jej obok witaminy D cebion multi i calcium w syropie.Nie wiem co robić. Starszej Jagodzie (6lat) nie dawałam nic poza wit.D. I co Wy na to?Póki co daje tyko wit.D, w rzadnym podręczniku się z tym nie spotkałam.Sylwia mama Jagody i Nastk
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Czy dawać wapno IP: *.* 06.08.01, 21:28
      Ja też nie spotkałam się z tym, by takiemu karmionemu piersią maluszkowi potrzebne było wapno. Cebion natomiast jedni pediatrzy polecaja podawać, a inni twierdzą, że nie jest to konieczne. Ale o ile Cebion dobrze dawkowany nie powinien zaszkodzić, to z wapnem bym się wstrzymała. Najlepiej poradź się pediatry.Pozdr.K.
    • Gość: Anuśka Re: Czy dawać wapno IP: *.* 07.08.01, 07:27
      A ja się spotkałam. Moja córcia w tej chwili 7,5 miesiąca od samego początku dostaje wapno w syropku. Pediatra zaleciła jej jak tylko wyszła ze szpitala. W moim przypadku raczej było to konieczne z powodu, że moja córcia urodziła się z niedoborem wit.D3. Już od dawna jest wszystko w porządku ale pomimo tego dostaje wapno cały czas. Pediatra wspominała mi też, że daje się maluszkom wapno, gdy szybko rosną. Co innych witamin. Też cały czas dostaje cebion ( wit. C), wit. B1, wit.A. Kiedy ma katarek, czy jest lekko przeziębiona mam w zaleceniach zwiększać cebion i wapno. Moja córcia rośnie jak na drożdżach i dzięki temu prawie nigdy nie ma kataru czy przeziębień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka