kto7 15.11.06, 11:39 mam pytanko w jaki sposób podawać 3tyg maluchowi witamine d3? jest w szklanej butelce a mają być 2 kropelki...Z tej butelki strasznie trudno wydobyć tylko 2 kropelki.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolx1 Re: witamina d3 15.11.06, 11:47 Rozumiem Cię,miałam ten sam problem.Z butelki będzie lepiej leciało jak będzie mniej w środku. Ja podawałam wit. najpierw na łyżeczce dwie kropelki pomieszane z moim mlekiem.Na początku córeczka chętnie łykała lecz teraz wszystko wypluwa więc podaję jej po kropelce na palcu prosto do buzi i leciutko wcieram w dziąsła. Odpowiedz Link Zgłoś
malina222 Re: witamina d3 15.11.06, 11:52 Będzie wolniej lecieć jak będziesz trzymać buteleczkę w lodówce. Ja daję kropelkę na smoczka i prostodo buźki. Odpowiedz Link Zgłoś
aga25101 Re: witamina d3 15.11.06, 15:02 u mnie nie bylo takiego problemu mala sama otwiera buzke jak jej podaje witamine daje prosto do buzki. Odpowiedz Link Zgłoś
luna333 Re: witamina d3 15.11.06, 15:15 kupiłam w aptece zakraplacz-kroplomierz-pipetkę jak zwał tak zwał i tym do dzioba albo na łyżeczkę i do zlizania - jak wygodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka57 Re: witamina d3 16.11.06, 10:32 MI też polecono zakraplacz, ale nie barzdo mi posł€żył. POza tym on wymierz inną dawkę kropli. Na łyżeczce połóżna nie kazał, bo wtedy nie cała zawartosc jest do buzi. Ja próbuje prosto do buzi, choc płacz przy tym straszny. Odpowiedz Link Zgłoś
pmierzow Re: witamina d3 16.11.06, 11:02 W desperacji zakraplam witamine na otoczke brodawki przed karmieniem i po klopocie. No ale trzeba karmic piersia. Odpowiedz Link Zgłoś