Dodaj do ulubionych

witamina d3

15.11.06, 11:39
mam pytanko w jaki sposób podawać 3tyg maluchowi witamine d3? jest w szklanej
butelce a mają być 2 kropelki...Z tej butelki strasznie trudno wydobyć tylko
2 kropelki..
Obserwuj wątek
    • karolx1 Re: witamina d3 15.11.06, 11:47
      Rozumiem Cię,miałam ten sam problem.Z butelki będzie lepiej leciało jak będzie
      mniej w środku. Ja podawałam wit. najpierw na łyżeczce dwie kropelki pomieszane
      z moim mlekiem.Na początku córeczka chętnie łykała lecz teraz wszystko wypluwa
      więc podaję jej po kropelce na palcu prosto do buzi i leciutko wcieram w dziąsła.
      • malina222 Re: witamina d3 15.11.06, 11:52
        Będzie wolniej lecieć jak będziesz trzymać buteleczkę w lodówce. Ja daję
        kropelkę na smoczka i prostodo buźki.
        • aga25101 Re: witamina d3 15.11.06, 15:02
          u mnie nie bylo takiego problemu mala sama otwiera buzke jak jej podaje witamine
          daje prosto do buzki.
          • luna333 Re: witamina d3 15.11.06, 15:15
            kupiłam w aptece zakraplacz-kroplomierz-pipetkę jak zwał tak zwał i tym do dzioba albo na łyżeczkę i do zlizania - jak wygodniej.
            • kropka57 Re: witamina d3 16.11.06, 10:32
              MI też polecono zakraplacz, ale nie barzdo mi posł€żył. POza tym on wymierz
              inną dawkę kropli. Na łyżeczce połóżna nie kazał, bo wtedy nie cała zawartosc
              jest do buzi. Ja próbuje prosto do buzi, choc płacz przy tym straszny.
              • pmierzow Re: witamina d3 16.11.06, 11:02
                W desperacji zakraplam witamine na otoczke brodawki przed karmieniem i po
                klopocie. No ale trzeba karmic piersia.
              • luna333 Re: witamina d3 16.11.06, 15:32
                mój z łyżeczki zlizywał smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka