Dodaj do ulubionych

PIERWSZY SPACEREK

IP: *.* 08.01.02, 15:32
Chciałabym się dowiedzieć kiedy wyjść z maluszkiem na pierwszy w jego życiu spacerek.Maluszek kończy dzisiaj miesiąc a wczoraj byliśmy u lekarza ( w foteliku do samochodu - a więc to nie był typowy spacer).Co do temperatu na zawnątrz to słyszałam różne opinie - do -10 lub do -5 stopni - albo nie wychodzić, gdy jest poniżej zera.Próbowałam go "werandować" ale nie lubi siedzieć na balkonie :(A jak to było u was (szczególnie w zimowe miesiące)?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mara_Jade Re: PIERWSZY SPACEREK IP: *.* 08.01.02, 16:17
      Spokojnie mozesz wychodzic z malenstem do -10C. NAjgorzej jest wychodzic z dzieckiem gdy jest odwilz i wieje mocny wiatr wtedy latwo o chorubsko. Przy temp. ponizej zera jest mniej bakteri i nie nalezy zrazac sie chwilowym katarem na spacerze czy po..
    • Gość: guest Re: PIERWSZY SPACEREK IP: *.* 08.01.02, 17:21
      Mój synek urodził się w styczniu (rok temu). Pierwszy spacer miał chyba po 4 tygodniach, bo czekaliśmy na jakąś normalną pogodę. Ja nie werandowałam, ale przez pierwsze dni spacerowliśmy po takim osiedlowym dziedzińcu (zupełnie zaciszonym ale na zewnątrz) 15-30 min.pierwsze spacery? Mieliśmy typowy wózek głęboki. synek ubrany w kaftanik i śpioszki, wełniany sweterek, spodenki czapeczka, i na to śpiworek worek. w wózeczku misiowy śpiworek do przykrycia.Ja żadko zakładałam osłonkę na gondolę (chyba, że była wiertzna pogoda. I szczerze mówiąc śmieszy mnie widok takich opancerzonych wózków, w których gdzieś tak w środku, pod grubą warstwą kocyków widać czubek głowy dziecka.Uważam, że oczywiście trzega opatulić dziecko ale buźka niech trochę pooddycha
    • Gość: guest Re: PIERWSZY SPACEREK IP: *.* 09.01.02, 09:07
      cześćmój synek urodził się w lutym ubiegłego roku. Na pierwszy spacer wyszedł po ukończeniu dwóch tygodni. Wózek głęboki, kombinezon i kocyk. Z małym wychodziłam na każdą pogodę (za wyjątkiem deszczu). Mały tylko raz zachorował (we wrzśniu).Pozdrawiame.
    • Gość: guest Re: PIERWSZY SPACEREK IP: *.* 09.01.02, 10:17
      Petra,ja byłam z Karinką na spacerze jak skończyła 2 tygodnie, tak poinstruowała mnie pediatra w szpitalu. Do tej pory wychodzimy dość często na dwór, no oczywiście oprócz tych dni kiedy był mróz większy niż -10.Madzia
      • Gość: guest Re: PIERWSZY SPACEREK IP: *.* 09.01.02, 11:08
        Na spacerek wyjdę w tym tygodniu :)A jak ubierasz dzidzię?Ja nie mam żadnego śpiworka - więc u mnie to odpada.:hello:PETRA
        • Gość: guest Re: PIERWSZY SPACEREK IP: *.* 09.01.02, 12:30
          Zakładam jej body, spioszki, skarpetki, sweterek lub polarek, czapeczkę, rękawiczki i kombinezonik. Kładę do gondolki i nakrywam kocykiem. A niunia smacznie śpi i czasem my marzniemy na spacerku a ona nie :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka