Dodaj do ulubionych

pierwsze jedzenie

20.11.06, 14:30
Jak robicie papke jarzynową czy mogę ją podać po skończonym 4 miesiącu a może
zaproponujecie coś innego.Z góry dziękuje.
Obserwuj wątek
    • kasienka1978 Re: pierwsze jedzenie 20.11.06, 14:41
      Nam pediatra poleciła słoiczki, ale jeśli chodzi o zupkę domowej roboty to ugotować ziemniaka i marchewke na wodzie i zmiksować, 2tyg póżniej dodać pietruszkę, buraka, kalafiora, brokuły.
    • sylwiap76 Re: pierwsze jedzenie 20.11.06, 14:48
      A od kiedy zaczęłaś dawać? Mnie pediatra kazał od 4 m-ca
      • lidia23 Re: pierwsze jedzenie 20.11.06, 14:54
        To zależy. Karmione piersią nawet po 6 miesiącu. Karmione butelką można po 4.
    • sylwiap76 Re: pierwsze jedzenie 20.11.06, 15:39
      karmie piersią a mimio wszystko pediatra mówił żeby zacząć po 4 m-cu .Cały czas
      byłam przekonana że po 6 m-cu tak mu też powiedziałam a on na to że trzeba
      uczyć dziecko wcześniej bo potem może dziecko się nie przyzwyczaić tak szybko
      do innego jedzonka niż pokarm z piersi.
      • agunia1980 Re: pierwsze jedzenie 20.11.06, 15:46
        Ja zaczelam podawac obiadki mojej coreczce w wieku ok 5 m-ca.Mala jest karmiona
        butelka.Gotowalam marchewke,ziemniaki,pietruche,seler i kawalek piersi z
        kurczaka (ze sprawdzonego sklepu).Marchewke udawalo mi sie nekiedy kupic w
        sklepie z ekologiczna zywnoscia.Wszystko lekko rozgotowywalam i
        miksowalam.Smakowalo.Problemow z brzuszkiem tez zadnych nie bylo.Jablko tarlam
        zwyczajnie na tarce.Jezeli bylo za kwasne dosladzalam glukoza.Bardzo lubila tez
        banany (do tej pory je uwielbia).Wiem ze gdzies tu jest forum dotyczace
        zywienia niemowlat.Rozejrzyj sie,moze znajdziesz.
    • kiniamum Re: pierwsze jedzenie 20.11.06, 15:42
      nie ma co sie spieszyc...smile
    • wozniakanna Re: pierwsze jedzenie 20.11.06, 15:46
      hej. Karmialam do 6 mca tylko piersia i potem chcialam wprowadzac normalne
      jedzonko i myslalam ze latwo pojdzie ale mialysmy kilka miesiecy opoznieniasmile
      Z nastepnym maluchem zaczne po 4 mcach obojetnie co powie pediatra ale to moje
      osobiste doswiadczenie. pozdrawiam
    • agunia1980 znalazlam... 20.11.06, 15:47
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=579
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka