Dodaj do ulubionych

pupa i smarowidła

IP: *.* 06.03.02, 08:37
Jestem ciekawa, czy wszystkie smarujecie profilaktycznie pupę przy każdym przewijaniu?Podobno im mniej kosmetyków tym lepiej, więc jak, czekać na pierwsze zaczerwienienia i dopiero smarowac, czy tez od samego poczatku smarowac profilaktycznie?
Obserwuj wątek
    • Gość: PETRA Re: pupa i smarowidła IP: *.* 06.03.02, 09:24
      Ja za każdym razem smaruję pupkę mojego synka.Od samego początku używam sudocremu.Jestem bardzo zadowlona - nigdy nie mieliśmy najmniejszego problemu z jego pupką.Pediatra powiedziała, że ma wyjątkowo piękną i zadbaną pupkę :)PETRA
      • Gość: gosia_g Re: pupa i smarowidła IP: *.* 06.03.02, 20:33
        ja smaruję po każdym przewijaniu, mam super maść robioną w aptece, nie jest tak tłusta jak linomag. Pediatra przepisał mi na receptę, podobno taką maścią smaruje się noworodki w szpitalu. Gosia
    • Gość: Agata Re: pupa i smarowidła IP: *.* 06.03.02, 11:10
      Smarujemy pupę po każdej kupce. Jeśli dłudo nie ma kupki, to po "co którymś" siusiu. Także po kąpieli. Używamy Bepanthenu. Pupka zawsze czyściutka i bez odparzeń.
    • Gość: anfi Re: pupa i smarowidła IP: *.* 06.03.02, 15:32
      Ja również smaruję pupcię przy każdym przewijaniu. Używam linomagu w płynie - jeszcze się nie naraził :).
    • Gość: ingroz Re: pupa i smarowidła IP: *.* 06.03.02, 17:11
      Ja tez smaruję po każdym przewijaniu, uzywam Kremu przeciwko odparzeniom z serii Nivea Baby, a po długim okresie w jednej pieluszce czasami Tormentiol. Odkąd to stosuję, a zrezygnowałam z pudru, pupka nie bywa odparzona.:hello:Kasia R mama Luizy
    • Gość: annmary Re: pupa i smarowidła IP: *.* 06.03.02, 20:00
      My uzywamy Linomagu w kremie - za każdym razem od chwili narodzin (czyli już prawie 8 miesięcy!!!). Pani doktor zawsze się zachwyca, a Wiktorek bez smarowania nie daje założyć pieluszki. Jest taki słodki, jak strofuje nas wzrokiem, że nie było smarowania. Ostatnio sam trzyma pudełko i oddaje nam w odpowiednim momencie...Pozdrawiamy wszystkie mamy;Ania z Wiktorkiem
    • Gość: nastka2001 Re: pupa i smarowidła IP: *.* 06.03.02, 20:11
      Nie smaruję dziecku pupy zaq każdym razem - na pewno po wieczornej kąpieli, i gdy zobaczę chociaż malutkie zaczerwienienie (które zdarzało się bardzo rzadko). Używam Penatenu lub Bepanthenu niebieskiego.Nastka2001
    • Gość: Kachna29 Re: pupa i smarowidła IP: *.* 06.03.02, 20:48
      Mi w szkole rodzenia mówili, aby nie przesadzać ze smarowaniem. Na początku smarowałam pupcie dość często, ale nie przy każdym przewijaniu - właściwie to chyba tylko przy kupce, ale było ich kilka na dzień. Używaliśmy wtedy linomagu.Teraz smaruję pupkę tylko po kąpieli i w przypadku megakupki, jeżeli taka się zdarzy, a tak normalnie przy przewijaniu wycieram tylko pupcie chusteczkami pampersa. Zadnych zaczerwień do tej pory nie mieliśmy.Sudokremu używam sporadycznie - połozna mówiła mi, że jest on dosyć mocny i żeby nie przyzwyczajać skóry malucha od razu do mocnych środków.
    • Gość: Monika_A/P. Re: pupa i smarowidła IP: *.* 06.03.02, 23:21
      Ja smaruję pupsko Stacha za każdym razem Penatenem i jakoś nigdy nie miał z nią problemu. Jest gładziutka.pozdrawiam,Monika A/P.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka