Dodaj do ulubionych

pomarańczowe siusiu

IP: *.* 01.05.02, 11:14
Jestem mamą 6-tygodniowej Dorotki,od jakiegoś czasu niektóre (mokre) pieluchy są lekko zabarwione na pomarańczowo - czy to może być efekt mojej diety - marchewka, soki Mama-frut z owoców leśnych, czy może powinnam się niepokoić?Z góry dziekuję za porady.
Obserwuj wątek
    • Gość: AlinaD Re: pomarańczowe siusiu IP: *.* 01.05.02, 21:45
      A może to bilirubina? Mój Pioterk tak sikał, ale to były pierwsze sikania w życiu i wtedy to był znak że nerki dobrze pracują. Ale po 6 tygodniach nie wiem. U starszego dziecka to może być sygnał że mocz jest gęsty i trzeba więcej poić. Może trzeba dopoić Twojego skarba, a może jest jej zbyt ciepło i się dużo poci? Ja bym radziła poczekać i poobserwować, lekarze zawsze coś wymyślą i człowiek sie denerwuje.Pijcie dużo i głowa do góryAlina
    • Gość: Patyk Re: pomarańczowe siusiu IP: *.* 03.05.02, 19:39
      Hej :)Moze faktycznie Dorotka za malo dostaje plynow :what: Moze trzeba ja dopajac (nawet jesli karmisz piersia albo czesciej dawac butle np. z herbatka, czy piers)? Chyba ze pieluszki moczy jak trzeba (sa dosc ciezkie), wtedy to nie jest sprawa dopajania i pewnie warto zapytac o rade specjalisty.Chyba kolor pomaranczowy nie moze byc wynikiem Twojej diety, moglyby byc wynikiem diety Malucha, co oczywsicie tu nie ma miejsca :pPa - Patyk :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka