Dodaj do ulubionych

Nie chce jesc

26.11.06, 21:36
Moja corcia,ktora niedlugo skonczy 10 miesiecy nie chce wogole jesc mleka.Jak
zobaczy butelke to sie krzywi i placze.Probuje dac jej te mleko zabawiam
zagaduje i nic za zadne skarby nie chce pic z butli.Nie wiem co robic przeciez
takie dziecko powinno pic mleko.Dodam ze kaszek tez nie chce jesc pluje
nimi.Wczesniej ladnie jadla a teraz nie wiem co sie stalo i nie wiem co
robic.Dziewczyny poradzcie co moge zrobic,bo ja juz nie mam pomyslow.
Obserwuj wątek
    • paulapo Re: Nie chce jesc 26.11.06, 21:40
      a może to przez zęby? Mój syn od kilku dni też ma gorszy apetyt, a dziś
      odkryłam, że wyszedł mu pierwszy ząb
      • lafey76 Re: Nie chce jesc 26.11.06, 21:47
        Moim zdaniem równiez moze to byc wynikiem ząbków:

kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,55161,2081701.html

www.bobasy.pl/lafey76
    • benignusia Re: Nie chce jesc 26.11.06, 23:27
      moja córa ma 7 m-cy i mam dokładnie ten sam problem!!widzi mleko i ryk!!a jak
      jej kaszke wciskam to dla małej to bardzo stresujące-płacze ze az sie zanosi...
      • mooh Re: Nie chce jesc 26.11.06, 23:42
        Więc po co ta walka? Jeśli ponad półroczne dziecko nie chce kaszki bądź mleka,
        to przez kilka dni można przecież mu odpuścić. Jest Sinlac, są zupki, deserki.
        Dzieci, które są określane jako niejadki często bywały zmuszane do jedzenia.
        Zdrowe dziecko nie da się zagłodzić. Nawet jeśli przez jeden dzień nie zje lub
        przez kilka dni będzie jadło tylko dwa posiłki dziennie, to nie jest to jeszcze
        tragedia. Dorośli też przecież miewają okresy lepszego i gorszego apetytu.
        Dlaczego dzieci nie mają do tego prawa?
    • hanka56 Re: Nie chce jesc 27.11.06, 01:51
      Moja też nie cierpi mleka (17mcy). Ani nabiału. Kaszkę wcisnę łyżeczką tylko
      przy maksymalnym jej zaangarzowaniu manualnym w ciekawe przedmioty, bo wtedy
      paszczę otwiera automatycznie. Może umierać z pragnienia, ale jak zobaczy,że w
      butelce białe, do ust nie weźmie. Ostatnio znienawidziła też zupy, treściwe i
      mocno mięsne. Uwielbia mięso pod inną postacią: szynkę, mięso pieczone, wnętrze
      naszych smazonych schabowych lub piersi, gotowane, mielone. Podobno niektóre
      dzieci tak mają. Proponuję żebyś zaproponowała jej mięso, jest też pożywne jak
      mleko.
    • agless Re: Nie chce jesc 27.11.06, 09:05
      Moja, 5m, tez od paru dni nie je, ale byla przeziebiona wiec moze dlatego. Ale
      jesli to zabki, to jak dlugo to moze potrwac? Jakie jest wasze doswiadczenie?
      • paulapo Re: Nie chce jesc 27.11.06, 09:19
        w naszym przypadku objawy ząbkowania trwały bardzo długo, zaczęło się gdy mały
        skończył 3 i pół miesiąca. Teraz ma 7 i pół i dopiero "wygląda" pierwszy ząbek.
        Ale apetyt stracił na jakieś dwa tygodnie przed pojawieniem się "ostrego
        kancika" czyli dolnej jednynki.
        Mało widać, ale czuć pod palcem że ostre. Wczoraj byłam pewna że to ząb a dziś
        mam wątpliwośći smile No ale co by to mogło być innego? smile
        • jolantusia1 Re: Nie chce jesc 27.11.06, 09:30
          mój Konrad mleko odrzucił gdy miał 9,5 miesiąca. Zrobił sobie wtedy głodówkę -
          pił tylko wodę przez kilka dni. Nie pił go pod żadną postacią, mięsa też
          żadnego. Jadł tylko owoce i warzywa i kaszki bezmleczne. Mięso po raz pierwszy
          zjadł gdy miał dwa lata skończone. Nigdy nie był chory w tamtym okresie nawet
          kataru, rósł jak na drożdżach. znajomy pediatra nie kazał zmuszać do mleka i
          przetworów mlecznych. Może spróbuj podać dziecku z kubka niekapka kolorowego nie
          będzie białe.
    • mamaszymka11 Re: Nie chce jesc 27.11.06, 09:26
      niee ma się czym martwić . Moja lekarka mówiła że niektóre dzieci tak mają .
      Trzeba jej podawać zupki z mięsem ( chodzi o białko ). i wszystko będzie
      dobrze . po jakimś czasie możesz spróbować . Podawaj jej jogurty . deserki na
      bazie mleka ., oraz kaszki z domieszką mleka . Pozdrawiam
    • honey25 Re: Nie chce jesc 27.11.06, 16:43
      Dziekuje za odzew.Dziewczyny uspokoilyscie mnie. Byc moze rzeczywiscie to przez
      zabki,ktore jej wychodza.Poczekam i zobacze co dalej.
      • karolina19872 Re: Nie chce jesc 27.11.06, 21:42
        a ja znalazlam sposob na mleczko ,poprostu dolewam slodkiego soku co sie go z
        woda normalnie rozciecza i cos tam zawsze wypije.pozdrawiam
        • hanka56 Re: Nie chce jesc 27.11.06, 23:59
          Moja uwielbia słodkości, więc próbowałam przemycić mleko pod postacią
          słodzonego kakao, pychotka, myślałam, że to będzie hit. Ale skubana nie chciała
          nawet spróbować, a jak pomazałam jej usta to tak sie zabawnie krzywiła i
          wywalała jęzorek że dałam w końcu spokój...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka