Dodaj do ulubionych

Biegunka? Macie sposoby?

IP: *.* 23.08.02, 16:27
Drogie Mamy! Kilka dni temy podałam mojej Niuni 8 m-cy, maliny. Nie wiem czy to po nich, ale w nocy utrzymywała się temperetura 37,5. Następnego dnia miała biegunkę. Pożniej tj. przez dwa dni stolce były prawie normalne. A dziś znów ma biegunkę. Podałam jej lakcid i słoiczek marchwi gerbera. Co mogępo dać jeszcze. Napiszcie proszę. A może jechać z nią do przychodni?Beata i Lili.
Obserwuj wątek
    • Gość: annika Re: Biegunka? Macie sposoby? IP: *.* 23.08.02, 19:00
      Smecta, moja droga, smecta zawsze działa. Chociaż lepiej zapytaj lekarza, czy można u takiej kruszynki. Może jeśli biegunka nie jest zbyt silna, marchew wystarczy. Oprócz tego polecam kleik ryżowy na wodzie. A co do przyczyny, to zajrzyj do buzi czy malutka nie ząbkuje.Pozdrawiam serdecznieAgnieszka
    • Gość: magusia Re: Biegunka? Macie sposoby? IP: *.* 23.08.02, 19:42
      Berto!Na pewno musisz pilnować małą aby uzupełniała płyny, Po ok. 30 min od wypróżnienia podaj letnią herbatkę lub kompot z jabłek.Do napoju możesz podać pół saszetki smecty.Na ten okres zrezygnuj z soków i przecierów,Jeśli karmisz piersią to jak najczęściej. Bardzo dobrze działa nifuroksazyd w zawiesinie, Ma smak bananowy i jest zupełnie bezpieczny dla malucha ( na receptę)Biegunka powinna ustąpić do 5 dni jednak przy utrzymującej się podwyżssonej temp. poradż się pediatry.
      • Gość: agacia Re: Biegunka? Macie sposoby? IP: *.* 26.08.02, 15:27
        jak dla mnie to od razu zasiegnelabym rady specjalisty..taki maly dzidzius bardzo szybko sie odwadnia co moze byc bardzo niebezpieczne.pewnie to nic powaznego i dostaniesz smecte ale lepiej nie ryzykowacpozdrawiam i zycze "dobrej kupki"Agacia
    • Gość: berta Re: Biegunka? Macie sposoby? IP: *.* 26.08.02, 17:56
      Jesteście jak zwykle kochane.Moja Lili jednak ząbkuje. Pokazał się mały biały łobuziak...Biegunki minęły, chociasz dziś znów miała taką maleńką.Kupiłam maść na bolące dziąsełka i pomogło. Nie ma gorączki i ładnie śpi ( przez tydzień nie dawała nam spać!)Dzieki Wam bardzo!Beata i Lilka 8 miesięcy!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: berta Re: Biegunka? Macie sposoby? IP: *.* 26.08.02, 17:58
      Zapomniałabym. Biedactwo teraz nie ma apetytu. Najchętnie ssałaby non stop cycusia. Ciekawe kiedy to minie?
      • Gość: adas Re: Biegunka? Macie sposoby? IP: *.* 27.08.02, 14:47
        Beatko, cieszę się że to tylko ząbki, ale gdyby kiedyś się jeszcze przytrafiło polecam najlepszy przepis i najbardziej naturalny, stosowałam go przy 2 miesięcznej Ani.Łyżka szałwi i łyżka suszonych jagód zalewasz szklanką wrzątku i gotujesz to na małym ogniu przez 5 min. POtem odcedzasz i podajesz maluszkowi co 2 godziny 2 łyżeczki. Nie potrzebne są zadne smekty, nifuroksazyd, gastrolity itp.a Ważne jest przestrzeganie godzin. żałuję że nie wiedziałam o tym przepisie 4 dni wcześniej jak wirusową biegunkę dostał starszy synek i wylądował w szpitalu. A Ani udało się bo zareagowałam zaraz po 3 pierwszych kupach i potem były coraz rzadziej a na drugi dzień spokój.pozdrawiam.beata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka