agava07 20.12.06, 17:48 Proszę o wszystkie metody, jak działają i stopień skuteczności Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vincentina2 Re: Pleśniawki - sposoby 25.12.06, 15:46 fioletowa gencjana i aphtin,z kazdym dniem bylo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: Pleśniawki - sposoby 25.12.06, 15:52 u nas najlepszy okazał się flumycon w syropie -rewelacja już po 2 zastosowaniach zaś nystatyna w zawiesinie nie dała zadnych rezultatów, osobiście wolałabym wybrac nowoczesny i skuteczny flumycon niz brudzącą gencjanę Odpowiedz Link Zgłoś
mala9954 Re: Pleśniawki - sposoby 25.12.06, 16:07 Hej! Ja mojej malej smarowałam Nastatyną i znikły. Odpowiedz Link Zgłoś
lidkaaa Re: Pleśniawki - sposoby 25.12.06, 20:51 A propo's nastatyny. Lekarka mi przepisała 2 opakowania,i leżakują w lodówce nawet nie otwarte,bo to,co miało być pleśniawkami zniknęło po 2 godzinach Myślicie,że mi apteka przyjmie? Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Pleśniawki - sposoby 27.12.06, 15:49 vincentina2 napisała: > fioletowa gencjana i aphtin Aphtin jest zakazany poniżej 11 roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
kobra68 Re: Pleśniawki - sposoby 27.12.06, 13:56 ja wiem o pieluszce tetrowej i siuskach. Naturalne i działa w 100 %. dziecko musi nasiusiać na pieluszke i trzeba przetrzeć pleśniawki. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: Pleśniawki - sposoby 27.12.06, 14:07 mocz dziecka dziala natychmiast.Sprawdzone na moim synku.I wcale nie obrzydliwe (jak zaraz pewnie niektore mamy napisza), przynajmniej dziecko fioletowe nie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
agava07 Re: Pleśniawki - sposoby 28.12.06, 11:24 dziękuję wszystkim mamom za rady. Aphtin zabroniony? Dlaczego? A z siusianiem na pieluszkę to sobie przypomniałam - rewelka! Bardziej obrzydliwe są drogie kosmetyki zawierające urynę pozyskiwaną od wojska Odpowiedz Link Zgłoś
mamucha27 Re: Pleśniawki - sposoby 28.12.06, 21:24 Aphtin zabroniony????? Nam pediatra kazała wkraplać. Niestety ani to, ani nystatyna nie pomogly. Zbierałam się (ponad tydzień) do wymazania buzi siuskami ale w końcu same znikły. jak powrócą to napewno mu wysmaruję i wcale nie uważam tego za obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Pleśniawki - sposoby 28.12.06, 23:52 Rozporządzeniem Ministerstwa Zdrowia z 2002 roku dotyczącym substancji uzywanych w kosmetykach. Kwas borowy i jego pochodne są zakazane u dzieci, szczegóły w rozporządzeniu, znajdziesz przez google. Albo w wyszukiwarce forumowej, temat-bumerang, w kontekscie aphtinu i tormentiolu. Odpowiedz Link Zgłoś