Gość: guest IP: *.* 10.03.03, 09:26 hej, moja córeczka 3 tyg. spi tylko 8 godz. na dobę, czy coś z nią nie tak?? Pozdrawiam Gosia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Olunia Re: ???? IP: *.* 10.03.03, 11:38 Cześć!Twoja córeczka jest jeszcze bardzo maleńka. Musi się przestawić na życie na zewnątrz W brzuchu spała kiedy chciała, niekt jej nie liczył ile godziń śpi ile czuwa. Wszystko się unormuje z czasem. Starsze dzieci generalnie mogą spać dłuzej chodź i to nie jest regułą. Mój syn jak był taki malutki to spał bardzo mało w dzień. Może też w sumie z nocą 8h.Teraz śpi średnio 13-14h. Wszystko ok, myślę że dzieci spia tyle ile potrzebują. Zawsze w razie wątpliwości możesz poradzić się pediatry.Pzdrawiam!Ola mama 11-miesięcznego Kubusia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgagusia Re: ???? IP: *.* 10.03.03, 16:13 a jak to zmierzylas?dzieci takie male spia najczesciej takze podczas jedzenia wiec trudno stwierdzic czy niemowle tylko je z zamknietymi oczkami czy spipozdrawiamaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubulek1 Re: ???? IP: *.* 11.03.03, 12:12 Nie stresuj się nadmiernie, mój mały też nie spał zbyt wiele (jak na mój gust to ZA MAŁO!), ale wyrósł na zdrowego 16-miesięcznego stworka. Do tej pory śpi krótko, częste są nocne pobudki, ale można się przyzwyczaić do wszystkiego.Jeśli czujesz się zmęczona, śpij ZAWSZE, jak tylko możesz (np. podczas karmienia, gdy Mała na chwilkę przyśnie, jak dziadkowie lub mąż w przypływie czułości noszą Maleństwo itd.). Poproś o pomoc, kogo tylko możesz, jeśli Ci to doskwiera. Każda Mama czasem może mieć dość. Jeśli Ty się czujesz OK., to nie ma się czym martwić.Czytałam o tym trochę i wszędzie to samo: każde dziecko jest inne i może mieć inny rytm snu i czuwania. Zaburzenia neurologiczne dają jeszcze inne objawy, z tego co wiem.No i faktycznie: jak zmierzyłaś ilość snu? Moje maleństwo regularnie spało podczas jedzenia (i robi to do dziś, przy cycu).DUŻO RADOŚCI Z BYCIA MAMĄ I POWODZENIA!T. Odpowiedz Link Zgłoś