Dodaj do ulubionych

Kąpiel niemowlaka

IP: *.* 10.03.03, 11:28
WitamCzy podczas domowej kąpieli 8 miesięcznego niemowlaka można zalewać całkowicie uszy wodą,tak że cała główka leży w wodzie, oczywiście oprócz twarzy.Proszę o radę doświadczone mamy, czy może to grozić zapaleniem ucha?
Obserwuj wątek
    • Gość: AnetaLelonek Re: Kąpiel niemowlaka IP: *.* 10.03.03, 11:54
      Hej moja córeczka ma 7 m-cy i od ok 3 m-ca zalewam jej uszka. Wazne jest zeby potem dobrze wytrzeć i zeby nie było przeciagów a nic nie powinno się stać :)
    • Gość: Kleo Re: Kąpiel niemowlaka IP: *.* 10.03.03, 22:31
      Hejkiedys ktos tu pisal ze to mit z tym zapaleniem ucha od wody.. ja chcialam Cie spyatc jak to mozliwe ze w ogole udaje ci sie 8 mies. dziecko klasc w wodzie???? podziwiam... moja ma 9 mies. i kladlismy ja moze do 3 mies. bo potem to byla wsiceklosc. teraz siedzi albo sie podnosi :) ale jak mi (tzn jej! :) )wleci woda na twarz i do ucha, bo akurat plaszczemy w wode albo rzucamy z calych sil slonikiem :) to qurcze nie sprawdzam potem tych uszu... a moze powinnam?pzodrcleo
    • Gość: Zilka Re: Kąpiel niemowlaka IP: *.* 11.03.03, 14:41
      Ja tak Florkę kąpię czasami od mniej więcej 5 miesiąca i nic jej nie jest. Tylko, że nie jest to kąpiel codzienna a raz na jakiś czas. Później to ucho trochę jej wycieram ale tylko trochę bo się złości no i oczywiście nic jej tam nie wtykam.zilka :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka