anna-z11 09.01.07, 20:57 mój 4,5 miesięczny synek od paru dni przygryza dolną wargę i ją ssie. Nie wiem jak go tego oduczyć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leszczynka_sz Re: przygryza dolną wargę 09.01.07, 21:01 Moja Mała ma 6 mcy i też tak robi od czasu do czasu... nie wiem skąd jej się to wzięło?! mam jednak nadzieję, że wyrośnie z tego Odpowiedz Link Zgłoś
mammaciusia Re: przygryza dolną wargę 09.01.07, 21:21 wiecie co mój maciek też tak robił właśnie w wieku 5-6 miesięcy, długo sie zastanawiałam dlaczego. Jednocześnie, zauważcie jak to u Was, zauważyłam że zaczął naśladować, np. jak starszy syn robił brrrrr.... to etn też , różna miny - bo w tym wieku dziecko zaczyna naśladować . I wiecie co? Któregoś dnia siedziałam przed telewizorem i złapałam sie na tym ze jak coś mnie bardzo interesuje to właśnie przygryzam dolną wargę. Mały po prostu mnie naśladował! Teraz już pilnuje i jest ok. Zaobserwujcie czy ktoś tak w domu nie robi czy Wasze dzieci po prostu kogoś nie naśladują. Odpowiedz Link Zgłoś
lidia23 Re: przygryza dolną wargę 09.01.07, 21:27 Moja ma pół roku i też tak robi. Najprawdopodpbniej idą ząbki. aleksandraikonrad.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mammaciusia Re: przygryza dolną wargę 09.01.07, 21:23 acha druga przyczyna to może być że dziąsełka swędzą i trzeba dzidzi dać gryzaczka Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina238 Re: przygryza dolną wargę 09.01.07, 21:38 u nas tak była jak wychodziły ząbki Odpowiedz Link Zgłoś
eps Re: przygryza dolną wargę 09.01.07, 21:48 wyrośnie z tego. mój mały najpierw namietnie ssal kciuk, później górną wargę, później dolną a teraz mu przeszło. smoczka nie używa. Odpowiedz Link Zgłoś
iwo78 Re: przygryza dolną wargę 09.01.07, 21:48 Mój ma 8 m-cy i też tak robi... Pomyślałam, że może w taki sposób czuje swoje jedyne dwa dolne ząbki.. ) Odpowiedz Link Zgłoś