kozka77 18.01.07, 21:18 Mam pytanie. Czy nowe ubranka niemowlęce, poszewki na posciel, pieluchy tetrowe trzeba wyprac przed ich pierwszym uzyciem? Jestem w 9 m-cu, zaczynam wszystko kompletowac i pojawil mi sie ten problem. Fajnie by bylo zeby nie trzeba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lidia23 Re: ubranka dla dzidzi 18.01.07, 21:19 tak powinnaś wyprać w proszku dla niemowląt. src="tickers.baby-gaga.com/t/foxfoxsbu20060620_-9_Aleksandra.png" alt="baby development" border="0" /></a> www.aleksandraikonrad.blog.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
demarta Re: ubranka dla dzidzi 18.01.07, 21:19 nie, trzeba tylko powiedzieć dzidzi jak się urodzi jak się pralkę obsługuje. sama wypierze, wyprasuje, w prostokąty złoży..... )))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: ubranka dla dzidzi 18.01.07, 21:25 Tak i to koniecznie! Nie muszę ci chyba tłumaczyć dlaczego? A tak wogóle to radziłabym się pospieszyc, bo jak to juz 9 msc to w każdej chwili możesz urodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
mamooschka Re: ubranka dla dzidzi 18.01.07, 21:22 ))To żeście dziewczynę załamały... Radzę się pospieszyć, bo a nóż dzidzi nie poczeka do końca miesiąca i przyjdzie na świat wcześniej? Chyba że poczeka na ciuszki te 2-3 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: ubranka dla dzidzi 18.01.07, 21:29 Z higieną nie należy szaleć, ale nowo kupione ciuszki są nasączane specjalnymi płynami, które mają je usztywniać, tak, aby ładniej się układały, a który często powoduje reakcje alergiczne. Dla bezpieczeństwa prałam rzeczy dzieci przed pierwszym uzyciem, ale nie wszystkie prasowałam . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
etiennette Re: ubranka dla dzidzi 18.01.07, 21:44 Upierz lepiej. Nie wiesz kto i jakimi łapami to przed tobą macał Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw A jak przynosisz ze sklepu dla siebie 19.01.07, 00:52 nową poszewkę to śpisz na takiej niepranej, twarz przykładasz do poduszki w poszewce, którą nie wiadomo kto macał? Albo bluzkę prosto ze sklepowego wieszaka zakładasz, choć nie wiadomo, kto i ile razy ją przymierzał? Jeśli na te pytania odpowiedziałaś "tak" to nie musisz niczego prać i prasować, dziecko bowiem powinno się jak najwcześniej przystosować do zwyczajów i standardów higienicznych, w jakich będzie się wychowywać. Odpowiedz Link Zgłoś
molinka1 Re: A jak przynosisz ze sklepu dla siebie 19.01.07, 00:58 he he, ja sobie nie piorę nowych rzeczy, taka niehigieniczna jestem, ale dla moich dzieci wszystko prałam. Sądząc z poprzedniego postu, nadgorliwa byłam?? ubranka dla dzieci są milsze w dotyku po wypraniu i to też jest ważne, zwłaszcza, że skórka maluszka może być wrażliwa... Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszkamodras Re: ubranka dla dzidzi 19.01.07, 10:19 Ja uprałam w Lovelli prawie wszystko (tzn. cały czas mam zaległe obicie do fotelika samochodowego) też w 9 mc, uprasowała koleżanka. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: ubranka dla dzidzi 19.01.07, 10:22 Ja byłąm przygotowana na maleństwo - miałam wszystko poprane i poprasowane.Tobie też radzę wyprać i przeprasować - będziesz miała spokojne sumienie Odpowiedz Link Zgłoś