Dodaj do ulubionych

Wózki Marita firmy Roan

27.01.07, 20:45
Jaką macie opinię na temat wózków Marita firmy Roan? Jak się sprawdzają w
praktyce? Jest to wózek wielofunkcyjny, ale to co mi się jedynie w nim nie
spodobało, to to, ze nie ma przekłądanej rączki, a za to trzeba przekłądać
odwrotnie, alebo całą gondolę lub wkłąd do wóżka sportowego, co uważam za
kłopotliwe. Fajne jest tylko to, ze jest to wózek głęboki, sportowy i można
też podpiąć fotelik. Ale jesie są wg was ujemne (dodatnie) strony tego wóżka.
Na co zwróciłam tez uwagę, to to, że jakość materiału z jakiego jest wykonany
fotelik nie jest najlepsza. W porównaniu z Chicco i innymi, ma bardziej
nieprzyjemy, twardy, sztywny i śliski materiał.
Obserwuj wątek
    • bera78 Re: Wózki Marita firmy Roan 27.01.07, 21:25
      Witaj,

Mialam podobne wrazenia odnosnie wozka Roan Marita. Mialam jednak szczescie ze
      trafilam do sklepu na Ul. Targowa 16 w Warszawie. Maly sklep ale z wielkim
      sercem do klienta. Wszystko dokladnie pokazali i Z Roana zamienilam na JEdO
      Bartatina. Wozek o ciekawszej lini, lzejszy. Moze byc na zawieszeniu paskowym
      lub na takich przegubach ja Marita. Jesetm z niego zadowolona.
      Dodoatkowo znalazlem kilka komentarzy o Roan MARITA i Kortina ze materialy z
      jakich sa wykonane nie posiadaja aktualnej opini PZH!!!!! Troszke bym sie bala
      polozyc mojego malego synka do tekiego wozka.
      • alicja513 do Bera78 27.01.07, 21:27
        A ile dałaś za ten wózek i jakie miał funkcje - napisz jak możesz? Czy też np.
        można było podpiąć fotelik samochodowy?
    • amatus Re: Wózki Marita firmy Roan 27.01.07, 21:29
      My mamy ten wózek i ogólnie go polecam. Ma dużą gondolę, co sprawdza sie,
      zwłaszcza w zimę, zmiesci sie dzidzi ubrane w wiele warstw ubranek, duży koc.
      Nawet jak gdzies jedziemy i nocujemy poza domem, to Mała spi w nim i ma dżo
      miejsca. Czuje się niemal jak w łóżeczku. Spacerówki jeszcze nie próbowaliśm.
      Jeśli chodzi o fotelik samochodowy, to o materiał bym się nie obawiała, bo
      zawsze możesz wyścielic jakąś pieluszką np pod główkę, ale zupełnie
      niepraktyczna jest ta wkładka dla noworodka, ja podkładałam jeszcze poduszki pod
      nią, bo dziecko bylo zgięte jak do siedzenia, a dla noworodka taka pozycja nie
      jest wskazana. Więc na tych poduszkach raczej leżało. Jeśli chodzi o przekładaną
      rączkę, a raczej jej brak, to w ogóle nam to nie przeszkadza, bo gondolę i tak
      ustawia sie twarzą do prowadzącego wózek, a montaz wkladu spacerówki jak i
      gondoli i tak jest bardzo prosty, ze spokojnie mama może to sama zrobic. POza
      tym wozek łatwo się składa, łatwo zdejmuje się i zakłada kółka. Jest trochę
      ciężki, wiec jeśli nie ma się windy to klopot. Ogólnie jesteśmy bardzo
      zadowoleni. Może brakuje nam tylko skręcanych kółek, ale to tylko z lenistwa.
      • amatus Re: Wózki Marita firmy Roan 27.01.07, 21:31
        do wózka można podpiąć fotelik samochodowy po uprzednim montażu adaptera, czyli
        takiej metalowej części.
    • dorianne.gray Re: Wózki Marita firmy Roan 27.01.07, 21:49
      Mam ten wózek, dokładnie taki:
      img193.imageshack.us/img193/3516/s19skgranat6sm.jpg
      Poza tym, że jest absolutnie pięęęękny, jest też bardzo praktyczny, np. teraz
      na śniegu jeździ jak przecinak (nawet na takim nieubitym). Łatwo się składa i
      rozkłada, co prawda jest trochę ciężki, ale za to jest największym z polskich
      wózków. Mój Leo to kawał chłopa, a spokojnie się jeszcze mieści w gondoli nawet
      w kombinezonie.
      Nie bardzo wiem, po co Ci przekładana rączka w gondoli?...
      Co do materiału - nie wiem, mam fotelik ze sztruksu, nie narzekam.
      Marita ma świetne zawieszenie, regulowaną rączkę, podnoszone oparcie, dzieki
      któremu jeszcze do końca zimy pojeździmy w gondoli, zamiast się przesiadać do
      spacerówki. Brak skrętnych kół jest dla mnie atutem - wózek jedzie sam, nie
      trzeba ciągle kontrolować kierunku, można go prowadzić jedną ręką (a zakręty to
      naprawdę nie jest żaden problem).
      Idealny dla wysokich rodziców i dużych dzieci smile
    • zona_mi Re: Wózek - jaki wybrać? Autor: basiunia1979 27.01.07, 22:12
      Witam.posiadam wózek firmy Jędroch Bartatina z kołami piankowymi.Używam go od
      września i sprawdza się rewelacyjnie.Jest lekki, wygodny i Polskiego
      producenta.Polecam

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka