21.02.07, 15:25
witam

corka ma 10,5 miesaca. od miesiaca wstaje .robi to non stop. dziwne jest to
ze zawsze wstajac stopki bardzo odwodzi na zewnatrz. czy powinnam je
prostowac? ile czasu przecietnie schodzi nauka od wstawania do chodzenia przy
meblach?
Obserwuj wątek
    • luisa111 Re: wstawanie 21.02.07, 16:16
      u moich maluszkow ten czas byl bardzo rozny.najstarsza corka byla bardzo
      strachliwa,stawala na nozki ok.8-9mies.robila kroczki pchajac krzeselko ale o
      tuptaniu przy meblach nie bylo mowy.raptem przez 3dni za reke,przy meblach i na
      3dni przed roczkiem zrobila samodzielne kroczki.Zato najmlodsza 11mies,stanela
      ntoa nozki i zaraz zaczela tuptac w lozeczku i majac 10,5mies.chodzi juz
      sama.lbzalezne od wagi,charakteru,moze warunkow w jakich sie chowa.lada chwila
      i twoja pojdzie.zdrowka dla was.
    • jotka_aa do dyżunej 21.02.07, 17:20
      Witam, jakiś czas temu, na forum "rehabilitacja" założyłaś wątek o wstawaniu
      dzieci.Niejaka "rehababy" wysłała Ci książkę do poczytania na tan temat.I mam
      pytanie:czy jeśli ją jeszcze masz mogłabyś mi wysłać? Zwracam się z prośbą do
      Ciebie, bo nie wiem czy do wątku owego na forum "rehabilitacja" pani o nicku
      "rehababy" by zajrzała....mój syna dziś kończy 12 miesięcy, raczkuje jak torpeda
      od 10 miesiąca, ale ani myśli o wstawaniu, ...jesteśmy pod opieką neurologa od
      narodzin.
      • dyzurna Re: do dyżunej 21.02.07, 22:05
        to nie ksiazke dostalam od rehababy, sa to materialy . ale jest pewien
        techniczny problem z przelsaniem tego . musialabym wyslac okolo 20 maili do
        ciebie i w kazdym z nich osobnych 15 zalacznikow sad( - ta wlasnie w ten sposob
        ja otrzymalam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka