Dodaj do ulubionych

mocz zapach ?

22.02.07, 12:25
moze to bedzie głupie ale jestem ciekawa .... słuchajcie zmieniam synkowi
pieluszkę co 3 - 4 godz. pod koniec 3 godz. jak wącham pieluche przez spiochy
tu wyczuwam baaardzo intensywny zapach moczu (amoniak) czy u waszych dzieci
tez mocz tak intensywnie pachnie ...czy z tymi pampersami jest cos nie
tak ????

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aallicja Re: mocz zapach ? 22.02.07, 12:49
      To może być wina pieluchy, może dawaj synkowi więcej picia. U mojej córki bardzo
      intensywny, nieprzyjemny zapach moczu był objawem zakażenia sad
    • joan2705 Re: mocz zapach ? 22.02.07, 12:53
      A ile miesiecy ma Twoj syn? Karmisz piersia czy butelka? Z tego co czytalam
      wynika, ze mocz zdrowego niemowlaka powinien byc bezwonny.
      • julka261 Re: mocz zapach ? 22.02.07, 12:54
        13 tyg karmie NAN HA
        • andzia318 Re: mocz zapach ? 22.02.07, 13:48
          U MNIE TO SAMO- TZN. PAMPERSY PO PROSTU ŚMIERDZĄ MOCZEM. DOSYĆ INTENSYWNIE
    • jotka_aa Zrób badania moczu. 22.02.07, 14:36
      Tak bym radziła, mocz powinnien być bezwonny i nic tu ma jakość pieluchy.Wiem z
      własnego doświadczenia, zawsze kiedy przez ubranko wyczuwam zapach moczu robie
      badania...no i tu mam nosa, u nas już 3 razy wyszła bakteria Coli.Dlatego
      zalecam badanie ogólne i posiew moczu.
      • b.brzozowska1 Re: Zrób badania moczu. 22.02.07, 15:18
        słuchajcie, u mnie tan sam problem, zapach moczu mocno intensywny;
        ale mój synek ma 8,5 miesiąca, zajada różności poza mlekiem (nutramigenem), czy
        w t6ej sytuacji mocz też powinien być bezwonny?
        • phantomka Re: Zrób badania moczu. 22.02.07, 15:45
          Zapach moczu zalezy od wielu rzeczy i nie musi od razu oznaczac zumu - przy
          podawaniu witamin zapach moczu sie zmienia, czy generalnie lekow. Natomiast
          najlepiej sprawdzic to w badaniu moczu, a pozniej ew. zmienic pieluchy, moze
          jakies trefne.
        • jotka_aa odpowiadam 22.02.07, 16:00
          Mój syn ma 12 miesięcy i też zjada różności, oprócz tego bierze Cebionmulti i
          furagin, zapach moczu jest typowy jak zapach moczu, ale nie czuje go gdy dziecko
          jest ubrane (body+ rajstopy).Natomiast intensywny zapach moczu, wyczuwalny
          choćby przez piżamkę w nocy (jak w naszym przypadku)zawsze świadczy, że u nas
          coś nie tak.....
          • phantomka Re: odpowiadam 22.02.07, 16:05
            Witam w klubie furaginowymsmile Ja obecnie nie podaje juz witamin, ale corki mocz
            zawsze czuc - jako refluksowiec posiewy ma co 6 tyg. i odpukac zawsze jalowo,
            takze nie jest to naprawde regula, jezeli mocz sie czuje, gorzej jak ten mocz
            smierdzi rzeczywiscie niepokojaco. Poza tym kazdy mocz przy
            dluzszym "przechowywaniu" bedzie smierdzial, a pampersy maja tych sikow troche
            w sobie, mimo ze ja np. zmieniam bardzo czesto pieluchy.
    • jotka_aa Wejdźcie na forum zdrowie "reflux, zum , wady" 22.02.07, 16:04
      Wystarczy tam w wyszukiwarce wpisać "zapach moczu"...i poczytajcie....tam bywają
      mamy dla, których zapach moczu to szybki krok w zrobieniu badań...
    • sylvia69k Re: mocz zapach ? 22.02.07, 16:34
      Mój synek ma 3,5miesiąca i jest na cycy plus NANHA. Zapach moczu zaczęłam
      wyczuwać gdy z Huggiesów przeszłam na Pampersy (prezent który chcę zużyć). W
      Huggiesach które zakładam na noc nie czuć moczu. Zamierzam po zużyciu pampersów
      wrócić całkowicie do Huggiesów. Może też spróbuj Huggiesów-chyba że ich właśnie
      używasz...
      • sabka22 Re: mocz zapach ? 22.02.07, 18:27
        ja tez uzywałam hagisow i było to samo,mysle ze poprostu to mocz z powiązaniem
        z pampersami i wychodzi taki zapach.A wiadomo ze kazde dziecko ma inny mocz
        wiec chyba o to chodzismile)
        • wacyn10 Re: mocz zapach ? 22.02.07, 22:01
          u nas też pampersy śmierdziały sad W Happy też trochę czuć. To chyba sprawa
          pochłaniaczy jakie stosują do produkcji pieluch.
    • luisa111 Re: mocz zapach ? 23.02.07, 09:19
      u nas zapach wydobywa sie szczegolnie z pieluszki po nocy.Bez wzgledu na jej
      rodzaj.pierwszy raz mnie to zaniepokoilo i dlatego wlozylam pieluszke
      tetrowa.bylo to kilka miesiecy temu i corcia byla tylko na piersi.Okazalo sie
      szybko ze mocz jest prawidlowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka