Dodaj do ulubionych

nie chce jeść mięsa

06.03.07, 20:19
Mój 8-miesięczny synek nie chce nawet tknąć zupek z mięskiem. Same warzywa
też nie bardzo lubi. Macie może jakieś metody na to żeby maluch polubił
zupki? Już nie wiem co mam robić, bo maluszek aż płacze i się wzdryga gdy
tylko spróbuje zupy.
Obserwuj wątek
    • sabka22 Re: nie chce jeść mięsa 06.03.07, 20:21
      Wiesz siłą go nie zmusisz taka moja rada bo to bez sensu.Może podawaj miesko w
      innej postaci?
      • joaska_z Re: nie chce jeść mięsa 06.03.07, 20:47
        Tylko w jakiej... ?
      • jolantusia1 Re: nie chce jeść mięsa 06.03.07, 20:49
        mój 13 letni obecnie Konrad pierwszy raz zjadł mięso jak miał rok i 8 miesięcy
        wcześniej było plucie. Rozwijał się jak najbardziej prawidłowo. Alex (wcześniak)
        teraz ma 12,5 miesiąca mięsa nie chce. Jak już uda mi się czasami przemycic pół
        łyżeczki to ma potworne bóle brzucha. I to niezależnie jakie mięso mu podaje
        czy kurczak czy indyk czy królik. Zaznaczę jeszcze ze nigdy po niczym brzuch go
        nie bolał.
    • ameraa Re: nie chce jeść mięsa 06.03.07, 23:15
      A może to zależy od postaci w jakiej podajesz owe mięsko i warzywa? Mój syn np. napoczątku nie chciał tknąc obiadów które mu przygotowywałam. Myślałam, że po prostu jestem kiepską kucharką a okazało się, że najzwyczajniej w świecie maluchowi nie chce się przeżuwac. Dopiero kiedy nauczył się gryźc (na kanapkach zresztą) polubił moje zupy i teraz jak widzi, że niosę miseczkę trzęsie się z daleka.
      Poza tym ja na początku próbowałam faszerowac go indykiem (bo zdrowsze, smaczniejsze itd), a teraz zaobserwowałam, że mięsko kurczaka jest o wiele bardziej miękkie i lepsze w smaku. Mały chyba ma podobne odczucia.
      Może spróbuj poeksperymentowac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka