bbyszek 07.05.03, 08:23 Ludziska pomóżcie mamy poważny problem z wyborem imienia dla naszej CÓRECZKI.Ciemne włosy śniada cera i oczywiście wielka cwaniara ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zzeta Re: Imię dla dziewczynki ?!!!!! 07.05.03, 08:35 Witam ! Trudno doradzać w doborze imienia bo nie znam Waszych gustów. Ja mam synka Jakuba ale gdyby była dziewczynka to nazywała by się Zuzanna i mimo że są ta bardzo popularne imiona takie wybraliśmy bo nam się podobały. Odpowiedz Link Zgłoś
strzygga Re: Imię dla dziewczynki ?!!!!! 07.05.03, 08:55 zajrzyj na stronę www.skarbczyk.pl imion a imion, na pewno coś wybierzecie Odpowiedz Link Zgłoś
dorrit Re: Imię dla dziewczynki ?!!!!! 07.05.03, 09:07 Emanuela. Ale jesli Wasze nazwisko jest dlugie, to lepsze jest krotkie imie. Iga? Odpowiedz Link Zgłoś
matilka Re: Imię dla dziewczynki ?!!!!! 07.05.03, 12:36 Jak ma czarne włoski to może Kira , może być Konstancja, Liwia, Marcelina, Laura, Matylda... . To zależy czy ma być "normalne" imię, czy chcecie bardziej oryginalne. pozdrawiam Matilka z Florunią Odpowiedz Link Zgłoś
maja252 Re: Imię dla dziewczynki ?!!!!! 07.05.03, 13:21 ja bym tam dala Amelka,jestem w ciazy i jak bedzie dziewczynka to bedzie Amelka Odpowiedz Link Zgłoś
zarra Re: Imię dla dziewczynki ?!!!!! 07.05.03, 17:48 Mam 8 letnią córeczkę-ciemne włosy,śniada cera,ciemne oczy i cwaniara to ona jest, a owszem!. A na imię ma Zuzia, Zuzanka, Zuźka, Zuzinek, Zuza,Zuzka-w zależności od nastroju. A Zuzanna brzmi pieknie.Na poczatku jak mąż wybrał to imię nie byłam przekonana. Teraz wiem ,że to był świetny wybór.Ja chciałam wtedy Julię-teraz Julka mi się już nie podoba.Jest "zimnym" imieniem. a Zuzia to ciepłe imię i można odmieniać na wiele sposobów. Szkoda ,że drugą już Zuzia nie mogliśmy nazwać i druga ma na imię Gabrysia. Ma 7 tygodni i tak jak wtedy z Zuzią nie jestem przekonana, czy to właściwy wybór, ale najwłaściwszy ze wszystkich ( no i już klamka zapadła ), ale mam nadzieję,ze będzie tak jak z Zuzią i po 8 latach stwierdzę,że to był świetny wybór. A póki co polecam Zuzannę. pozdrawiam Ola (podobno też ładnie) Odpowiedz Link Zgłoś
kamabs Re: Imię dla dziewczynki ?!!!!! 07.05.03, 22:13 Hej, ja mam dwie coreczki Ewa, 5 lat, imie pasuje do wszystkich kobietek, mulatek i jasnych malych i duzych, grubych i chudych i do wszystkich nazwisk, jest miedzynarodowe i mozna na wiele sposobow zdrabniac. Polecam! Druga corcia to Jagódka- ma 3 miesiace, jest urocza, "opalona" i slodka jak Jagody! Koniecznie napisz, co wybralas Buziaki kamila Odpowiedz Link Zgłoś
renataksel Re: Imię dla dziewczynki ?!!!!! 10.05.03, 15:47 Moja córeczka też jest ciemna i ma włoski brązowe i na imie ma Oliwia.Myślę, że bardzo pasuje jest miłe, ciepłe i mozna mówić Oliwka, Oliwcia, Oliwusia, Oliweczka.Napisz czy ci się podoba.Ma 7 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
mader1 Re: Imię dla dziewczynki ?!!!!! 10.05.03, 16:22 Krysia , Krystyna, jak miala 8 mies. mowila na siebie Cisia. Ale jezeli jest piekna i ciemna polecam piekne imie ( mojej pieknej starszej corki ) - Melania. Melania oznacza czarna. Koledzy wolaja na nia Mel i rowiesnice jej zazdroszcza. Opiekuje sie nia sw. Melania 383-439 ze szlacheckiego rodu Waleriuszy, wyzwolila 8 tys. swoich niewolnikow wywolujac poruszenie w owczesnym swiecie, duzo podrozowala i byla bardzo madra - prowadzila rozmowy ze sw. Augustynem z Hippony. Niepospolita. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.mamaprzemka Re: Imię dla dziewczynki ?!!!!! 12.05.03, 20:51 Jak wyżej jestem za Oliwją, a zdrobnienie Oliwka jest stworzone dla niej. Odpowiedz Link Zgłoś
easia Re: Imię dla dziewczynki ?!!!!! 10.05.03, 23:04 Moja pierwsza dziewczynka to Aleksandra, Ola, Oleńka - moje ulubione. A druga - też po długich wahaniach i namysłach- Adrianna - Adraianka, Ada, Adusia. Życzę powodzenia, daj znać co wybrałaś,pa Asia Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia71 Re: Imię dla dziewczynki ?!!!!! 11.05.03, 10:22 Nasz starsza córka to Ola. Ma pięć lat i wśród jej rówieśniczek jest bardzo dużo Ol. Ale jak tylko dowiedziałam się o ciąży to od razu wiedziałam, że Ola, albo Adam. Młodsza córcia przez dłuższy czas nie miała imienia, z rozpędu mówiłam do niejleńko!!! W końcu mąż się poddał i mamy roczną Milenę - Milenkę, Milutka, Milusie, Lenkę,Milunię... Nie spotkałam jeszcze żadnej małej Milenki, a dorosłe znam tylko dwie. Mała ma ciemne włosy i brązowe oczy i łobuzuje... Pozdrawiam i życzę udanego wyboru. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
kurkitrzy Re: Imię dla dziewczynki ?!!!!! 12.05.03, 09:22 A ja proponuję Zosia. Moja Zośka ma ciemne oczka, włosy i śniadą cerę , no i jest cwaniarą I to imię do niej idealnie pasuje Pozdrawiam Edyta P.S. Jesli chcesz ją zobaczyc - zajrzyj do podforum Zobaczcie....tak niedawno umieściłam jej zdjęcie Odpowiedz Link Zgłoś