niunia_75 16.04.07, 22:41 mój synek strasznie sie poci, ma wciąż mokre łapki i stópki a włoski tez często,dostaje witaminę D3 więć to chyba nie krzywica, ale nie wiem jak mu pomóc bo chyba nie jest mu z tym dobrze...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: pocenie! 16.04.07, 22:59 Rozebrac Skonsultowac z pediatrą, czy dziecko nie dostaje _za dużo_ witaminy D3. Odpowiedz Link Zgłoś
3xmama Re: pocenie! 17.04.07, 09:15 Może rzeczywiście za duzo ubranek? Skonsultuj KONICZNIE z pediatrą ilośc podawanej D3. Mogłaś przedobrzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
agra81 Re: pocenie! 17.04.07, 11:34 Hejka! Mojemu synkowi bardzo poci sie główka podczas jedzenia - czasem aż kropla mi na rękę spływa. Je z butelki i dziurkę raczej ma wystarczająco dużą, bo nigdy się przy posiłku nie denerwuje. Pytałam o to pediatrę, która powiedziała, że przy następnym szczepieniu pomierzymy obwód główki i wtedy zobaczymy co z wit D3. Mały od poczatku dostaje 2 krople dziennie. Mam nadzieję, że wszystko bedzie ok. Może go troszkę za ciepło ubieram... Odpowiedz Link Zgłoś
agra81 Re: próbowałaś rozebrać? :) 17.04.07, 13:06 Prawdę mówiac pierwsze słyszę. Wiem, że jedzenie to dla maluszka wysiłek, ale o rozbieraniu nic nie słyszałam. Może rzeczywiście spróbuję... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
brunette23 Re: próbowałaś rozebrać? :) 17.04.07, 13:13 to oczywiście nie obowiązek ale jeśli masz w domu np. ok. 22 stopni a dziecko na sobie np. body z krótkim i na to coś z długim to gdy pije ciepłe mleko musi mu być strasznie gorąco... chyba że jest zmarzluchem no ale zmarzlucha to łatwo sobie "wyhodować" właśnie za ciepło ubierając... jeśli rozbierzesz do picia to nic się maluchowi nie stanie, nie grozi mu rozchorowanie się, tylko picie mleka stanie się przyjemniejsze... pozdrawiamy! Odpowiedz Link Zgłoś
agra81 Re: próbowałaś rozebrać? :) 17.04.07, 13:11 przed chwilką zobaczyłam twoją wypowiedź na temat ubierania dziecka (inny wątek) i chyba rzeczywiście mój mały jest za ciepło ubierany... body z krótkim, spodenki i bluzka bawełniana, a mieszkanie mam słoneczne. Może powinnam pozbyc sie już jednej warstwy....dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś